URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2020, 15:38

281 de amenzi date în Bihor în ultima zi pentru nepurtarea măştii de protecţie

281 de amenzi date în Bihor în ultima zi pentru nepurtarea măştii de protecţie foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Continuă controalele împotriva răspândirii Covid-19 în Bihor. Poliţiştii anunţă că, în ultimele 24 de ore au dat nu mai puţin de 281 de amenzi în judeţ pentru nepurtarea măştii de protecţie şi 38 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea / libera circulaţie, în cadrul unor acţiuni comune cu alte instituţii de control, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus.

"În cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acţionat integrat, au legitimat 1.855 de persoane şi au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă şi a măsurilor sanitare în 146 de societăţi comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri şi zone de agrement, precum şi în 261 de mijloace de transport, din care 56 de mijloace de transport public în comun", enumeră un comunicat transmis duminică de Poliţia Bihor.

În total, s-au aplicat 335 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 114.870 de lei.

Cele 281 de sancţiuni date pentru nepurtarea măştii au strâns amenzi în valoare totală de 86.000 de lei, iar cele 38 de amenzi aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie au însumat 15.500 de lei. "Totodată, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea", mai arată comunicatul.

De asemenea, 3 sancţiuni contravenţionale (amenzi în valoare totală de 4.000 de lei), au fost date unor firme identificate că nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea nr.55/2020, pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii.

Pe lângă acţiunile anti Covid, s-au dat amenzi şi pentru alte fapte. 7 amenzi, în valoare de 4.500 de lei, au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar alte două (valoare totală de 870 de lei), au fost aplicate pentru nerespectarea Codului Rutier.

În misiuni au fost angrenaţi 250 de reprezentanţi ai instituţiilor din judeţul Bihor: 179 de poliţişti, 36 de jandarmi, 21 de poliţişti locali, 8 poliţişti de frontieră, un pompier militar, un comisar al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, doi inspectori ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, un inspector al Direcţiei de Sănătate Publică, precum şi un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Pe de altă parte, conform unui alt comunicat, de vineri până sâmbătă, alte peste 6.300 de persoane au fost legitimate, 227 de societăţi comerciale şi mijloace de transport verificate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în judeţul Bihor. În urma neregulilor, au fost date 264 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 73.250 de lei.

Acţiunile de verificare vor continua la nivelul judeţului Bihor şi în următoarea perioadă, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, mai arată comunicatul, mai spun poliţiştii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Pe ce baza legislativa
Pe ce baza legislativa se sprijina aceste amenzi ? Prima data CCR a anulat amenzile din starea de urgenta. A doua oara tot CCR a declarat neconstitutionale amenzile din starea de alerta (Decizia 457/2020 care anula amenzile prevazute in Legea 55/2020). Deci aceste amenzi sunt nule de drept. In plus se face abuz in serviciu !
Postat 24 Noiembrie 2020, 17:59 de johannes
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON