URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2020, 15:36

21 de angajaţi depistaţi cu Covid-19 la compania Plexus din Oradea şi "terţi contractori"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii companiei Plexus din Parcul Industrial Oradea au transmis, marţi, că până pe 1 iunie au fost testaţi peste 1.700 de angajaţi ai Plexus, precum şi "angajaţi ai terţilor contractori", fiind descoperite în total 21 de cazuri de infectare cu Covid-19.

"În ultimele zile, Plexus - în colaborare cu Spitalul Municipal și DSP - a testat peste 1.700 de angajaţi proprii, precum şi angajati ai terţilor contractori. Pâna în data de 1 Iunie, 21 de persoane din acest grup au primit un rezultat pozitiv la testarea pentru Covid-19, aproximativ 1% din numărul total al persoanelor testate", se arată într-un comunicat trimis de Luminiţa Popa, HR manager la Plexus Oradea.

Aceasta precizează că cele 21 de persoane confirmate cu virusul Covid-19 "se află acum în îngrijire medicală, iar persoanele care au fost în contact direct cu acestea sunt în izolare".

La finalul săptămânii trecute, clădirea Plexus din Oradea a fost decontaminată de o firmă specializată. "Urmează implementarea unor măsuri suplimentare de securitate privind distanţarea socială şi o investiţie în autobuze private pentru angajaţii companiei, astfel încât aceştia să poată tranzita în siguranţă către şi de la locul de muncă", se arată în informare.

De asemenea, reprezentanţii companiei transmit că munca va fi reluată în mod treptat.  "Începând de astăzi, 2 iunie, Plexus se va redeschide parţial cu aproximativ jumătate din forţa de muncă, iar în firmă vor avea voie să intre doar angajaţii cu rezultat negativ la testarea pentru Covid-19. În viitorul apropiat, Plexus se aşteaptă să primească în siguranţă toţi angajaţii cu rezultat negativ", se precizează în comunicat. 

Testările în masă au început după ce întâi o persoană şi apoi alte trei, din rândul angajaţilor, au fost confirmate cu noul coronavirus. 

Până în prezent, Plexus este singura companie din Oradea care a comunicat public date privind testările pentru depistarea Covid-19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Bravo că sunt minim zeci de infectați
Să ne bucurăm ca sunt oameni infectati? Ce felicitari? Pe principiul ăsta hai sa celebrăm media salariilor ca sa avem ce plânge. Dar de celelalte grădini botanice nidec, plexus nu stim nimic? Hai sa vedem si acolo câți bolnavi sunt, și de cine sunt conduse. Poate scoatem si de un pride pentru 1 aprilie.
Postat 03 Iunie 2020, 10:05 de Cetatea
Asa DA! BRAVO!
Bravo Luminita pentru felul demn in care conduci firma in aceasta perioada! Bravo Plexus pentru responsabilitatea si seriozitatea pe care le dovediti!
Postat 02 Iunie 2020, 20:09 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON