URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2020, 08:37

O companie din Oradea şi-a suspendat activitatea, din cauza Covid-19. Toţi cei 1.900 de angajaţi vor fi testaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania Plexus din Parcul Industrial Eurobusiness I din Oradea, producător american de componente electrice, şi-a suspendat activitatea, din cauza îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Toţi angajaţii companiei au fost anunţaţi, joi seară, că începând din acel moment şi până marţi dimineaţă, nimeni nu va merge la muncă. "Plexus Oradea va fi închis temporar începând din această seară, 28 mai, până marţi, ora 6 dimineaţa. Schimbul 3 nu va intra în tură la serviciu în această seară", se arată într-un SMS pe care l-au primit toţi cei 1.900 de angajaţi ai companiei, joi seară, în jurul orei 22.

Surse neoficiale au declarat pentru BIHOREANUL că decizia a fost luată după ce, în urma testărilor pentru Covid-19 comandate de conducerea companiei, patru angajaţi au fost confirmaţi cu coronavirus. Primul angajat infectat a fost depistat săptămâna trecută, când compania a şi declanşat testările pooling (pe eşantioane de maximum 10 persoane), iar următoarele 3 rezultate au sosit joi. Toţi cei 4 angajaţi sunt muncitori de pe linia de producţie şi sunt asimptomatici, având o stare generală bună.

De altfel, şi în mesajul transmis angajaţilor, reprezentanţii Plexus au menţionat aceste îmbolnăviri. De asemenea, ei au anunţat că vor continua testările şi că se vor reîntoarce la muncă doar angajaţii pentru care se va infirma prezenţa virusului.

"Din cauza testelor Covid-19 pozitive pentru alţi 3 angajaţi, proceduri suplimentare de igienizare şi decontaminare sunt în curs de desfăşurare. În următoarele câteva zile, Plexus va efectua, de asemenea, testări de tip pooling (în comun) a echipei noastre de operaţiuni. Doar cei care au un rezultat negativ în urma testării de tip pooling vor fi autorizaţi să revină în fabrică", se mai arată în SMS-ul transmis angajaţilor.

Sursele BIHOREANULUI spun că reprezentanţii Plexus au decis să-i testeze însă pe toţi cei 1.900 de angajaţi, pentru a izola fiecare caz de Covid-19. Totodată, nu este exclus ca numărul îmbolnăvirilor din rândul angajaţilor companiei să crească, pentru că încă nu au fost analizate toate probele prelevate deja de la angajaţii din producţie. 

Autorităţile locale nu au furnizat nicio informaţie oficială privind situaţia îmbolnăvirilor cu Covid-19 ori a testărilor în parcurile industriale din Oradea.

UPDATE: Plexus confirmă îmbolnăvirile

Într-un scurt comunicat transmis vineri BIHOREANULUI, Plexus a confirmat că patru dintre angajaţii fabricii orădene au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu Covid-19.

Potrivit declaraţiei oficiale, primul caz de infectare a fost depistat pe 20 mai, iar pe 28 mai au fost confirmate celelalte 3. "Din fericire, ei se simt bine până acum şi le dorim o recuperare în siguranţă", a transmis Plexus.

Compania menţionează că colaborează cu DSP, iar toţi angajaţii care au fost în contact cu cei 4 bolnavi au fost deja notificaţi că vor fi testaţi. De asemenea, Plexus confirmă că activitatea a fost sistată până marţi, pentru proceduri de decontaminare. Estimarea este că această dezinfecţie se va încheia sâmbătă seară, însă cum duminică şi luni sunt zile nelucrătoare, angajaţii vor reveni la muncă pe 2 iunie.

"Sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri este o prioritate. Plexus respectă protocoalele medicale stabilite de autorităţile naţionale şi internaţionale şi a implementat instrucţiuni în privinţa interacţiunilor sociale, a igieniei şi a călătoriilor", se mai arată în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
System fail și la privat
Statul are deja prea multe in cârcă. Nu statul angajează drone umane la flexus, nidek, faistus. Și nici hoarde de pupincuriste pocaite cu intelect de cactus pe post de directorașe sau hr ițe. Eventual statul ar trebui sa facă o colectare de taxe mult mai brici de la corporații. Că prea e RO no man's land. Pe de o parte optimizare fiscală cu export de profit in căsuțe poștale din elveția, sau declarații false de profit, pe de altă parte "să vina statul să facă și sa dreagă busuiocul" că plantațiile de pe borșului sunt failed și hoațe. Și cu sufletu-n rai, și cu gomora în dos. Nu mersi.
Postat 30 Mai 2020, 14:23 de Cetatea
System fail
De ce trebuie un american, cel mai mare plaritor de taxe la bugetul local sa isi testeze angajatii, si ei platitori de taxe la bugetul de sanatate, din banii lui? Oare sistemul politic creat isi dovedeste impotenta? Chiar nu merita firmele aste platitoare si angajatii platitori la bugetul de sanatate un test gratuit din partea statului? Ar trebui sa se alieze toti la unison si sa ceara testarea in masa a tuturor cetatenilor platitori de taxe si impozite, iar cei neplatitori de taxe sa fie izolati la domiciliu. Asta ar trebui sa relateze domnii reporteri de la ziare. Din pacate jurnalismul de analiza este pe cale de disparitie si este inlocuit de jurnalismul de senzational. Inca Bihoreanul a expus fair problema....diletantii de la Bihon au stat ascunsi dupa gard la Plexus si au ciulit urechea la toti sabotorii si boicotistii cu 2 clase ce ieseau din schimb.
Postat 30 Mai 2020, 12:08 de Bibanul
hr fara educatie, cultura si viziune la Oradea
@Cetatea - duduia de la hr e pe post de cateva luni, dupa cea veche si-a mutat catrafusele imputite inapoi la Timisoara. muierile din dept asta al lor sunt varza cand e vorba de interviuri inteligente la angajare - de-o prostie dobitoceasca, fara maniere, fara bun simt, fara capacitate de analiza si viziune. ar trebui urgent rezolvata probl asta, nu doar la ei ci si alte firme de pe borsului. hr-itele din Oradea sunt majoritatea fara educatie si cultura, niste papitoaice infumurate, care nici macar nu inteleg rolul unui hr-ist in companie.
Postat 29 Mai 2020, 13:40 de roger
Politici bananiere
CENZURAT
Postat 29 Mai 2020, 13:29 de Cetatea
politici americane
Noroc ca Plexus este dirijata de americani si au una din cele mai bune politici de HR / protejare a angajatilor din parcul industrial. Luminita Popa, directoarea de hr este cu siguranta o tipa capabila si inteligenta, ceea ce nu se poate spune despre *** din departamentul ei.
Postat 29 Mai 2020, 12:20 de roger
No ce bine era acum , dacă Bolojan nu făcea parcurile industriale
Nu era nici un infectat de Corona. Dar bine că aveam comentatori sparanghelisti. ApropoS știe careva cat sparanghel trebuie sa culeg pt Oana Lovin?? :::)))
Postat 29 Mai 2020, 12:13 de Sandu2100
Virus pe plantatie
Culegatorii de sparanghel de pe plantatia de sclavi numită pompos "platformă industrială" au luat virus. Dacă decența umană nu este respectată, de ce ar fi respectate regulile sanitare? Era doar când vor fi infectati, nu dacă. Astept să aud și de celelalte sere cu drone umane că au covid.
Postat 29 Mai 2020, 09:51 de Cetatea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON