URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Ianuarie 2018, 13:20

2018. Un an dificil

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Am intrat în anul Centenarului, iar asta nu înseamnă doar drapele şi discursuri sforăitoare, ci şi 100 de mari proiecte menite să schimbe faţa oraşului. Pe lângă beneficiile incontestabile, numeroasele investiţii vor aduce cu ele şi disconfort: străzi blocate, zgomot, praf, deranj...

Oradea a crescut frumos în ultimii ani, spre disperarea cârcotaşilor care se agaţă de dealul Ciuperca ca orbul de botă. Dacă promisiunile se materializează, Oradea ar putea, măcar în centrul oraşului, să scape de şantiere. Pentru parcarea subterană, care răneşte faţa oraşului, sunt promisiuni că va fi terminată anul acesta. În schimb, e sigur că strada Alecsandri va fi un proiect finalizat la termen.

Mai interesant va fi cu Piaţa Ferdinand, şi nu pentru că acolo constructorii nu s-ar putea mobiliza, dar presimt că bătălia pentru tufele de tisa din faţa Teatrului ar putea întârzia proiectul.

Clădirile din centru vor scăpa în parte de plasele inestetice, deşi nu se întrevede nicio soluţie cu hotelul Parc şi complexul Rimanoczy. O problemă serioasă rămâne şi starea vechii Policlinici, simbol peren al neputinţei troicii de la Consiliul Judeţean.

Cum însă trăim în România, unde descentralizarea e o glumă proastă, multe dintre investiţii nu se vor putea face decât dacă administraţia locală va fi lăsată în pace. Orice imixtiune de la Bucureşti, taxe suplimentare, biruri peste biruri, controale ţintite ori şicane administrative ne vor întârzia, spre desfătarea celor care confundă politica naţională cu administraţia locală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
BOLOJAN TE IUBIM! CĂ CA TINE NU GĂSIM!
@autor articol: Adicăstelea Dealul Ciuperca nu are relevantă? Adicătelea " bolnavul " de PUTERE Bolojan Ilie Gavril nu a cerut imposibilul? Adicătelea cel înîndrăgostit la Spitalul CFR nu are nici o treabă cu BULIBASEALA din oraș? Adicătelea aș vrea să aflu cum se va circula spre Universitate / Cimitir în perioada re-construirii podului peste Peta pe care nenorociții de comuniștii chinezi l-ar rezolva în câteva zile? Haidi, bre! Înțeleg ca se mai ling si clante dar nici chiar în halul ăsta! Ce dreaq'! Sa ajungeți la infecțioase?!
Postat 12 Ianuarie 2018, 10:09 de TDS
@ cris
Putem intra in detalii dacă dorești dar oricum asta nu îți permite să cataloghezi pe nimeni doar pentru că are păreri diferite de tine, fata de actuala administrație a oraasului. Pentru liniștea ta: mi se par la fel de indolenți și ineficienti atat hoții din PSD care conduc tara cat și bandiții din pnl care conduc orașul.
Postat 12 Ianuarie 2018, 09:09 de User anonimizat
@dihoreanboratean
pana anul asta cand s-au marit impozitele, anul trecut si acum 2 ani eu tot atata am platit. deci cum s-au marit in fiecare an? vezi ce inseamna sa fii postac rosu?
Postat 11 Ianuarie 2018, 21:23 de User anonimizat
Murciulicaaaa!!!
Care biruri și taxe, care imixtiune de la București? Deocamdată primăria Oradea e campioana la măriri anuale de taxe dar și la împiedicat cu stangu'n dreptu' in ce privește proiectele.. Cât despre parcarea din centru, ești tare.. (naiv)
Postat 11 Ianuarie 2018, 14:04 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON