URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iunie 2018, 17:21

14,3 milioane euro: Oradea a atras anul trecut mai multe fonduri europene decât toate reşedinţele de judeţ la un loc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea orădeană este campioană absolută la atragerea de fonduri europene. În 2017, Oradea a atras 14,3 milioane euro din fonduri comunitare, reprezentând 86% din suma netă de 16,7 milioane euro încasată în total de cele 41 de primării reşedinţă de judeţ, inclusiv Capitala. 

Datele au fost furnizate de Direcţia pentru Politici Fiscale şi Bugetare Locale din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Bugetare Locale către pagina analizeeconomice.ro

Oradea este urmată la mare distanţă de Giurgiu cu 0,82 milioane euro, Constanţa (0,80 milioane euro), Alba Iulia (0,55 milioane euro) şi Baia Mare (0,51 milioane euro).

31,3 milioane euro pentru Bihor

Volumul mare de fonduri europene încasat de municipalitatea orădeană a influenţat şi topul pe judeţe. Astfel, din totalul sumei de 439,9 milioane euro primite de la UE de către administraţiile locale pe parcursul anului trecut, Consiliul Judeţean Bihor şi primăriile din judeţ au atras cea mai mare sumă: 31,3 milioane euro.

Topul celor mai active judeţe este completat de Maramureş cu 28,9 milioane euro, Mureş (20,7 milioane euro), Timiş (20,3 milioane euro) şi Iaşi (20 milioane euro).

La polul opus, cele mai mici sume le-au revenit administraţiilor locale din Brăila (0,95 milioane euro), Ilfov (0,55 milioane euro) şi Bucureşti (0,2 milioane euro).

Administraţiile sărace nu cer bani europeni 

Suma de 439,9 milioane euro atrasă de administraţiile locale din România anul trecut este mai mare decât cea atrasă în anul 2016 (398,7 milioane euro), dar mai mică decât cea din 2015 (1,2 milioane euro).

Conform datelor Direcţiei pentru Politici Fiscale şi Bugetare Locale, administraţiile care înregistrează cel mai mic grad de absorbţie a fondurilor europene sunt în acelaşi timp şi cele care gestionează cele mai sărace judeţe mulţumindu-se cu subvenţiile alocate de la bugetul central.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
??
giurgiu a primit 800k nu 8 milioane
Postat 14 Iunie 2018, 16:26 de leclick
Cris ...Vaslui sa fie casa ta!
da de ce nu te muti tu la Vaslui..probabil PSDragnea te va fericii cu autor de handicap, ajutor social sau de imbalsamare. Ce am scris este corect si stiu ca Bolojan (nu singur), ar adduce tara asta pe linia de plutire ca premier. Incolo, numai de bune si sa stii ca Stalin (si ceilalti), Dragnea cam au semene commune.
Postat 14 Iunie 2018, 10:15 de TC
Re: TC
Cand citesti ce ai scris, nu te apuca greața? Ești desprins din poveștile cu Stalin, Dej si Ceausescu. Bihor: 1248 Euro/cap de locuitor. Vaslui: 1232 Euro/cap. Numai muscati la inventiile unora sau altora, cititi raportul original al MDRT.
Postat 14 Iunie 2018, 09:55 de CrisDumi
Bolojan, te vrem premier!!
E tot ce mai sper de la tara asta, dijmuita si capusata de infractori.. E timpul sa faca si PNL ceea ce trebuie! Omul asta e capabil sa scuture tara asta de hoti si sa o aduca acolo unde merita sa fie. Nu e putin lucru...resorturile comniste instalate in toate structurile acestui stat sunt teribil de greu de miscat si pus la treaba..dar am o speranta. Ce s-a realizat in Oradea se pote si la nivel de tara. Asa ca Bolo, e timpul sa iei taurul de coarne. Mult succes si MULTUMIM pt. ce ai facut in Oradea. Noi si copiii copiilor nostri iti vom purta recunostinta si multa admiratie! Vei ramane pt. totdeauna Primarul nostru!
Postat 14 Iunie 2018, 07:39 de TC
Da
In ORADEA se vad investițiile, dar in Bihor si VASLUI????
Postat 13 Iunie 2018, 21:35 de Sandu1201
Crestere negativa
Bihorul (31,3 milioane euro), Ilfov (0,55 milioane euro) şi Bucureşti (0,2 milioane euro).Un motiv intemeiat sa mutam capitala la oradea...sau mai bine mutam oradea in capitala.Pentru inceput 2.5 lei /calatorie si 300 gigacaloria, subventie 0.
Postat 13 Iunie 2018, 21:27 de excalibur
Matematica
In fapt,comparatia cu Vaslui este urmatoarea: -Bihor-sume atrase,31,3 mil.eur -Vaslui-sume atrase,5,6 mil.euro Ca atare nu inteleg unde e nivelul acelasi?!?! Desigur,pt.Bihor e importanta suma atrasa de Oradea,14,5 mil.euro,dar raportul euro/cap locuitor e net in favoarea Bihorului.
Postat 13 Iunie 2018, 18:43 de cetatean
Cosmetizarea capabilitatii administratiilor publice locale nu face bine la caracter.
Bihorul (600.000 locuitori) este la acelasi nivel de atragere a fondurilor europene cu Vaslui (400.000 locuitori). Acest lucru spune totul.
Postat 13 Iunie 2018, 17:41 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON