URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2018, 17:43

13,7 milioane lei: Încasările Primăriei Oradea din parcări au crescut anul trecut cu 38%

Mai multe maşini, mai mulţi bani la Primărie! Veniturile bugetului local de pe urma parcărilor din municipiu au crescut anul trecut cu 38%, la 13,7 milioane lei.

„Au crescut încasările din tichetele de parcare, taxa pentru staţionarea în parcarea supraetajată şi abonamentele de parcare”, a explicat şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe marginea raportului de activitate pe anul 2017.

Potrivit directorului, creşterea veniturilor din parcări se datorează diversificării mijloacelor de plată a taxei. „Cea mai mare creştere, de la 2,6 milioane lei la 4,5 milioane lei, s-a înregistrat la plata taxei de parcare cu telefonul mobil ceea ce denotă că şoferii apreciază acest mijloc de plată”, a spus Popa.

În plus, anul trecut a fost dată în funcţiune parcarea cu două niveluri de lângă Piaţa Rogerius, care a adus bugetului local venituri de 146.000 lei, şi a fost reluată activitatea de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar, din care municipalitatea a mai câştigat 609.000 lei.

Creşterea încasărilor se mai datorează şi majorării cu 30%, de la 2 lei la 2,6 lei, a taxei pentru staţionarea timp de o oră în parcările de pe raza municipiului, aplicată începând din luna martie.

În paralel, anul trecut, veniturile bugetului local din amenzile de parcare au scăzut de la 1,8 milioane lei la 1,7 milioane lei. „A crescut gradul de conformare al şoferilor, ceea ce este un lucru îmbucurător, pentru că interesul nostru nu este să dăm amenzi”, a spus directorul Popa.

Cap la cap, anul trecut veniturile DPI au crescut cu 17,86%, de la 26,4 milioane lei la 31,2 milioane lei. Acest lucru se datorează creşterii la 6,9 milioane lei, cu 19,27%, a veniturilor din închirierea şi concesionarea terenurilor şi la 2,2 milioane lei (cu 7,57%) a încasărilor din chiriile pe spaţii comerciale şi cabinete medicale.

În ceea ce priveşte investiţiile programate pentru anul 2018, pe lista celor mai importante lucrări se numără reabilitarea sălii mari, a faţadei şi holului central al clădirii Primăriei Oradea (2 milioane lei), reabilitare unui corp de clădire de la Şcoala Gimnazială Avram Iancu (1,5 milioane lei), restaurarea Sinagogii ordotoxe Aachvas Rein (450.000 lei) şi a unui corp de clădire de la Colegiul Naţional Iosif Vulcan (350.000 lei).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Da
Vrem mai multe parcari
Postat 01 Februarie 2018, 23:56 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON