URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iunie 2021, 16:55

11 medalii pentru sportivi orădeni la Naţionalele de Atletism pentru seniori şi tineret de la Cluj (FOTO)

11 medalii pentru sportivi orădeni la Naţionalele de Atletism pentru seniori şi tineret de la Cluj (FOTO) Echipa de ştafetă 4x400 m de la CSU Oradea, formată din Mark Fandly, Ionuţ Boldi, Cristian Tăut, Mihai Dringo a reușit săm cucerească argintul (stânga), iar Mihai dRingo a reușit s-a clasat pe locul 2 la U23
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii orădeni au obţinut mai multe clasări pe podium la întrecerile Campionatului Naţional de atletism pentru seniori şi tineret (U23), competiţie care s-a desfăşurat din 4 până în 5 iunie la Cluj-Napoca.

La seniori, orădenii şi-au adjudecat şase medalii, dintre care una de argint şi cinci de bronz.

Argintul l-a cucerit echipa de ştafetă 4x400 m de la CSU, formată din Mark Fandly, Ionuţ Boldi, Cristian Tăut, Mihai Dringo, care a terminat în timpul de 3:14,29 minute. Sportivii sunt pregătiţi de antrenorii Robert Olah şi Florin Indrie.

Pe treapta a treia şi, implicit, în posesia medaliilor de bronz au intrat: Alesia Rengle (antrenor Virgil Preda), la săritura în înălţime, cu rezultatul de 1,73 metri; Răzvan Nicoară (antrenor Virgil Preda), la triplusalt, cu 14,48 metri; Mark Fandly (antrenor Florin Indrie), în proba de 800 metri, cronometrat în timpul de 1:49,96 minute; Mihai Dringo (antrenor Robert Olah) în probele de 400 metri cu timpul de 46,15 secunde şi 200 metri, cu 21,45 secunde.

Tot la seniori, în cadrul cursei de 800 metri, Cristian Tăut a încheiat pe locul 7, cu timpul de 1:51,87 minute.

La categoria de vârstă tineret (U 23), atleţii orădeni au urcat de cinci ori pe podium şi de fiecare dată au intrat în posesia medaliei de argint.

Sportivii Răzvan Nicoară, la triplusalt, şi Alesia Rengle, la săritura în înălţime, au ocupat locul 2 cu rezultatele de 14,48 m, respectiv 1,73 m.

La 800 metri, Mark Fandly a fost al doilea, cu timpul de 1:49, 96 minute. De asemenea, Mihai Dringo a ocupat locul secund, atât la 400 m, cât şi la 200 m, cu timpii de 46,15 secunde, respectiv 21,45 secunde.

La 400 metri garduri, Andrei Vereş (antrenor Florin Indrie) s-a situat pe poziţia a 6-a, cu 57,26 secunde, iar la înălţime băieţi, Antal Jozsef (antr. Virgil Preda) a fost al 8-lea, cu o săritură de 1.80 metri

La întrecerile de la Cluj Napoca au mai concurat şi: Laviniu Chiş, Horaţiu Sabău, Claudiu Haşegan şi Cristian Tăut.

De menţionat că aceşti atleţi orădeni au duble legitimări, astfel: Mihai Dringo, Claudiu Haşegan şi Laviniu Chiş - la CSU și CSM Oradea, Ionuţ Boldi, Antal Jozsef şi Horaţiu Sabău - la LPS Bihorul și CSU Oradea, iar Alesia Rengle, Mark Fandly şi Andrei Vereş – la C.N. Mihai Eminescu și CSU Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON