URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Septembrie 2014, 17:12

"Tun" de 1,5 milioane euro: Administratorii a două firme au fost reținuți

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administratorii a două firme orădene, Mitcris şi Mitcris Turism Plus, acuzaţi de o fraudă fiscală de 1,5 milioane euro au fost prezentați, joi, în fața judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Este vorba despre Cristian Sabou şi Gheorghe Hălmăgean, reţinuţi cu o zi mai devreme de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, după ce, în perioada 2012-2013, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale celor două firme facturi fictive de la societăţi cu comportament de tip "fantomă".

Totodată, cei doi sunt bănuiţi că, în aceeaşi calitate, ar fi simulat livrări intracomunitare de mărfuri către firme din Ungaria, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Procesul celor doi afaceriști a început joi, la ora 12, și a durat mai bine de 5 ore, soluția fiind pronunțată după alte mai bine de 2 ore. "Judecătorul a respins propunerea  de arestare preventivă, dând dovadă de echilibru și înțelepciune. A apreciat că nu se impune o măsură preventivă, mai ales că cele două persoane reținute sunt, de fapt, pioni, ancheta vizând persoane juridice de anvergură internațională", a explicat avocatul Alexandru Lele, apărătorul celor doi. 

Încheierea Tribunalului Bihor nu este definitivă, putând fi atacată prin contestaţie care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Cristian Sabou și Gheorghe Hălmăgean au fost reţinuţi, miercuri, în urma unei ample acţiuni la care au participat 40 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Serviciului de Operaţiuni Speciale şi în cadrul căreia au fost efectuate 10 percheziţii la domiciliile şi la imobilele în care îşi desfăşurau activitatea firmele administrate de aceştia.

Potrivit unui comunicat făcut public, joi, de Biroul de presă al Poliției Bihor, în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente contabile, cinci laptopuri, cinci harduri PC, patru sisteme de calcul, token-uri, memory stick-uri, precum şi 15.000 euro.

Prejudiciul total provocat bugetului consolidat al statului, estimat până în prezent, se ridică la peste 7 milioane lei, adică peste 1,5 milioane euro, anchetatorii urmând să ia măsuri asiguratorii pentru recuperării acestuia.

Conform aceluiaşi comunicat, ancheta a beneficiat şi de participarea unor specialişti din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON