URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2012, 17:13

"Drumul bolnavului în Bihor", dezbătut de medicii orădeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul Zilelor Medicale Orădene, Fundaţia pentru Sănătate Bihor şi Centrul de Cercetări în Medicină de Înaltă Performanţă, în colaborare cu Primăria Oradea, organizează, vineri, între orele 10 şi 15, simpozionul "Drumul bolnavului în Bihor", în cadrul căruia vor fi dezbătute problemele actualului sistem de direcţionare a bolnavilor.

"Ar trebui să existe un traseu al suferindului cât mai scurt şi mai direct pentru a fi tratat cât mai bine şi eficient, iar acesta să fie cunoscut atât de familie cât şi de medici", a declarat dr. Foldes Adalbert, preşedintele Fundaţiei pentru Sănătate Bihor, luni, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că actualul sistem nu este bine structurat, iar asta şi din cauză că în multe comune şi oraşe din judeţ lipsesc centrele de permanenţă, iar astfel mulţi pacienţi ajung la UPU Spitalul Judeţean fără a avea afecţiuni grave, îngreunând astfel munca "urgentiştilor".

Vineri, la simpozionul "Drumul Bolnavului în Bihor", care va avea loc în Sala Mare a Primăriei, de la ora 11, managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, va ţine o prelegere despre situaţia actuală a parcursului bolnavilor intitulată "Teorie şi practică în Bihor", de la ora 11.15 dr. Hadrian Borcea şi dr. Daniela Petrişor vor vorbi despre situaţiile în care se face abuz de serviciul SMURD şi despre situaţia de la Serviciul de Ambulanţă, urmaţi de managerul Spitalului Clinic Municipal, Ovidiu Laurean Pop, care va vorbi despre rolul secţiilor unice în judeţ în drumul bolnavului.

După o serie de discuţii legate de temele prezentate, de la ora 1, va începe o nouă serie de prelegeri: "Medicina transfuzională", dr. Olivia Ligia Burtă, "Igiena muncii", dr. Daniela Rahotă, "Psihologia clinică", Letiţia Filimon şi "Somnologia şi siguranţa circulaţiei", dr. Cristina Maliţa. La finalul evenimentului, vor fi formulate concluzii şi propuneri care vor fi înaintate forurilor responsabile. La simpozion poate participa oricine.

Zilele Medicale Orădene se desfăşoară în această săptămână la Oradea, reunind aproximativ 1.000 de participanţi din România, dar şi din Ungaria şi Germania.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
spitale de nebuni
Astia 2 manageri sunt pentru spitale de nebuni,si unul si celalalt sunt de fapt grav bolnavi chiar ei! Si inca n-au aratat toata boala lor! SPER CA VOR INVITA SI PE "SALVATORUL" MEDICINII BIHORENE,BUMBU,SA LE SPUNA CUM SE FACE REFORMA!!!
Postat 19 Noiembrie 2012, 23:23 de sorbona
vise neimplinite
Drumul bolnavului din Bihor este si va fi: trenul catre Cluj sa Timisoara, iar cine mai are ceva bani: Debretin, Viena. Din pacate, facultatea de medicina din Oradea a distrus competenta si profesionalismul. Ce sa mai vorbim de sistem !!!!!!!!!!!!!!!
Postat 19 Noiembrie 2012, 22:51 de europa
Ghinion
Drumul bolnavului in Bihor, respectiv Oradea este urmatorul : 1)programare la medicul de familie cam peste 3 zile. 2)esti trimis la un medic specialist posibil bun (Pelican) cu o planificare peste alte 3 zile si plata consultatiei(cu toate ca ai trimitere) de cam 50 lei. 3)Daca vrei medicamente compensate te intorci la medicul de familie si daca nu ai planificare platasti 15 lei. Daca ai ghinionul si ai ceva grav sau nimeresti unul din multii medici nepregatiti poate mori nevinovat.
Postat 19 Noiembrie 2012, 19:02 de Radu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON