URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Ianuarie 2018, 16:39

Naşul nepoatei: Ministrul orădean Florian Bodog, acuzat că este unul dintre protectorii doctorului Lucan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel de la ale cărui plângeri au pornit anchetele care îl vizează pe faimosul urolog clujean Mihai Lucan, a acuzat că ministrul Sănătăţii, orădeanul Florian Bodog, are legături apropiate cu acesta, fapt care i-ar şi explica atitudinea.

După ce a ieşit de la audieri de la DIICOT, Ungureanu a spus că Bodog şi doctorul Mihai Lucan s-au întâlnit de cel puţin trei ori de la începerea anchetei, scopul fiind "aranjarea" controalelor pe care Ministerul Sănătăţii, prin Corpul de Control al ministrului, le făcea la Institutul de Urologie din Cluj.

"În plină anchetă DIICOT, domnul Bodog s-a întâlnit cu domnul Lucan de cel puţin trei ori în prezenţa unor martori. Ce făceau acele persoane, sunt foarte curios. Unul dintre ei a fost fostul secretar de stat Trişcă şi cu actualul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj, Irimie. Se întâlneau pentru a găsi soluţii ca acele controale să fie mai moi şi miza a fost ca Institutul de Transplant să fie desfiinţat şi să fie transformat în secţie a Spitalului Judeţean condus de Şuşcă, cel care a şi cazat inspectorii la hotelul de 5 stele", a declarat Emanuel Ungureanu, parlamentar USR şi vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, citat de mediafax.ro.

Ungureanu îl acuză şi pe actualul ministru al Sănătăţii că a susţinut activitatea profesorului Lucan.

"Florian Bodog, împreună cu funcţionari de la Casă, au desemnat ca la un control, funcţionarii de la Casa de Asigurări au fost cazaţi la un hotel de 5 stele din Cluj. Controlul a devenit foarte moale. Domnul Bodog a intervenit ca aceia să stea la hotelul de 5 stele. Florian Bodog are relaţii vechi cu medicul Lucan, are legături printr-o relaţie de naş", a mai spus Ungureanu.

Deputatul a explicat apoi că Bodog a năşit-o pe fiica unui fost secretar de stat care este, totodată, nepoată de-a lui Lucan, iar soţul acesteia a fost pus de Bodog director de achiziţii la un spital judeţean. 

"Bate câmpii"

În replică, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat pentru Mediafax că afirmaţiile deputatului Emanuel Ungureanu sunt "absolut nereale", precizând că toate controalele pe care le-a demarat instituţia pe care o conduce la Institutul de transplant renal de la Cluj au fost făcute în colaborare cu DIICOT.

"Domnul Ungureanu bate câmpii. Afirmaţiile pe care domnia să le-a făcut sunt absolut nereale. Echipele de control ale Ministerului Sănătăţii se ocupă de cazarea lor şi nu ministrul Sănătăţii. Toate controalele pe care ministrul Sănătăţii le-a dispus în acest an la Institutul de transplant renal au fost în colaborare cu DIICOT. În rest, nu are decât să bată câmpii cât doreşte", a explicat Bodog.

Întrebat dacă îl va da în judecată pe Ungureanu, Bodog a spus că aşteaptă, mai întâi, să vadă afirmaţiile parlamentarului şi apoi va lua o decizie.

"Deocamdată nu am văzut afirmaţiile. Ştiu din ce îmi spuneţi dumneavoastră. Nu sunt fan Ungureanu", a conchis sursa citată.

"Ştie toată lumea"

Surse medicale din Oradea au confirmat pentru BIHOREANUL legăturile dintre Bodog şi Lucan, printr-o nepoată a acestuia, fiică a unui fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, angajată ca stomatolog la Spitalul Judeţean din Oradea pe vremea când actualul ministru conducea această unitate, la fel cum pe soţul ei l-a pus şef al Serviciului Achiziţii al spitalului.

"Ştie toată lumea. Când a fost director la Spitalul Judeţean, Bodog a angajat-o pe Raluca Iurcov ca stomatolog. Femeia este fiica fostului secretar de stat de la Ministerul Sănătăţii Anton Irimie (n.r. - în guvernarea PDL) şi nepoată a lui Mihai Lucan. Irimie şi Lucan sunt cumnaţi, iar Iurcov este una dintre apropiatele lui Bodog", a declarat o sursă a BIHOREANULUI.

Angajată iniţial ca stomatolog care să asigure urgenţele dentare la Ambulatoriul Spitalului Judeţean, nepoata lui Lucan a ajuns între timp şi asistent universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, păstorită de Florian Bodog întâi ca decan, iar în prezent ca prodecan.

Totodată, soţul Ralucăi Iurcov, Bogdan Iurcov, a fost propulsat tot de Bodog ca șef al Serviciului de Achiziții de la Spitalul Județean, deşi nu avea vechimea necesară ca economist, de minim trei ani.

De altfel, acesta este cunoscut cititorilor BIHOREANULUI, după mai multe dezvăluiri. În 2011, ziarul nostru arăta felul în care Iurcov s-a asociat cu o angajată a Direcţiei Finanţelor Publice Bihor acuzată de delapidare, înfiinţând o firmă de consultanţă în achiziţii publice, iar anul trecut modul în care firma controlată de Bogdan Iurcov a fost angajată de Consiliul Judeţean pentru a-i acorda consultanţă, în acelaşi domeniu al achiziţiilor publice, deşi CJ are propriul serviciu de achiziţii publice.

De asemenea, tot anul trecut, BIHOREANUL a dezvăluit că în 2016, băut fiind, Bogdan Iurcov a furat şi a condus o maşină din Piaţa Unirii. A fost condamnat, însă, cu maximă blândeţe de Judecătoria Oradea, care i-a fixat ca sancţiune plata unei amenzi de 7.500 lei, dar cu suspendare pe doi ani, precum şi prestarea a 30 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
???
@unul: Lipoveanu chiar nu are! Asta am spus eu? Doar am vorbit despre susținere! Hai ca ai înțeles, doar te prefaci ca nu!
Postat 05 Ianuarie 2018, 16:57 de TDS
@TDS
Nu stiu ce legatura are Bolojan sau Lipoveanu in articolul asta. Se vede ca ai o obsesie pentru ei. Aici e vorba de un ministru PSD care a protejat un mafiot sinistru, un traficant de organe.
Postat 05 Ianuarie 2018, 15:54 de unul
!!!
Bodog...pleaca...du-te...demonstreaza-ne ca esti un bun medic..(hahaha)
Postat 04 Ianuarie 2018, 14:29 de Tinas
tedeseule
iar nu vorbesti la subiect. iar aberezi. iar.iar.iar doctrina.
Postat 04 Ianuarie 2018, 09:46 de User anonimizat
pozitiv D-le Bodog !
Ca il sustinet pe Lucan este OK ! Profesional a operat pe rinichi mai mult decat alti medici la un loc sau mai degraba mai deloc.Sa dam si in Dumnealui ,nu e usa de biserica dar cine e in Romania de azi .L-am terminat ! Acum sa vedem noi cine mai ,,taie " bine ,rau cu spaga fara spaga .Prosperitate pompe funebre l-au tras pe dreapta pe Lucan .
Postat 03 Ianuarie 2018, 19:38 de PETREI
Acest miracol al medicinii mondiale nu poate fi protectorul unui medic chiar si unul bun dar malefic.
O fi batand campii acest acuzator, da tu ce cauti la Bucuresti si mai ales in functia de ministru ???Faci de ras frumosul nostru oras, hai repede acasa sa avem de cine rade cand ne intalnim pe strada. Cu tine la carma ministerului sanatatea va fi exact ce a fost ba chiar mai mult de atat. Te dotam cu o bicicleta sa aprovizionezi cu medicamente din Ungaria spitalele din Oradea. La revolvere, o prezervoar.
Postat 03 Ianuarie 2018, 18:08 de Ducustrigacucu
AI CU CINE! CHIAR?
Așa e și pe dreapta! Bolojan nu și-a pus toți acolitii in functii? N-a ținut-o și pe Lipoveanu " arhitecta șefa" până chiar nu s-a mai putut? Boc e si el acuzat de același Ungureanu! Ce mișto va fi cand vor începe acuzațiile pentru useristi!
Postat 03 Ianuarie 2018, 17:24 de TDS
vremea mafiotilor
este foarte trist ca traim intr-o tara condusa de mafioti, hoti, penali, plagiatori etc., si nu putem face nimic pentru a scapa de ei si astia sunt generatii mai tinere deci, nimic nu se schimba in bine, totul se transforma in dezastru
Postat 03 Ianuarie 2018, 17:01 de saruman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON