URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Decembrie 2017, 11:34

24 de ore pentru un zâmbet: Bihorenii, invitaţi să alerge şi să pedaleze pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de cancer

24 de ore pentru un zâmbet: Bihorenii, invitaţi să alerge şi să pedaleze pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de cancer foto arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O nouă ediţie a evenimentului sportiv caritabil "24 de ore pentru un zâmbet" va avea loc în perioada 15-16 decembrie la Lotus Center. Scopul evenimentului caritabil este strângerea de fonduri în beneficiul secţiei de oncologie pediatrică a Spitalului Municipal "Gavril Curteanu" din Oradea.

Evenimentul, lansat în 2012 de István Szokolszky (CS Xterra Sport Bihor), a ajuns la ediţia a VI-a. "Ideea de a sprijini secţia de Oncologie Pediatrică a venit din două motive: din dorinţa de a mări şansele de vindecare ale celori mai vulnerabil pacienţi ai instituţiei, precum şi din dorinţa de a da o mână de ajutor cadrelor medicale din secţie, care duc o luptă constantă pentru vindecarea şi salvarea micilor pacienţi. Ajutorul ajunge în locul cel mai potrivit, întrucât peronalul dedicat, în frunte cu dl. rr. Ritli Ladislau (şef secţie) reuşeşte să obţină rezultate foarte bune şi încurajatoare", a afirmat preşedintele clubului Xterra Sport Bihor, István Szokolszky.

Acesta a promis continuitate în această acţiune, dar a făcut apel şi la public, pentru o cât mai mare implicare, în scopul efectelor scontate ale acţiunii.

"Pentru că lupta din secţia de oncologie pediatrică nu se termină niciodată, evenimentul va continua să o sprijine an de an, prin mijloacele care îi stau la dispoziţie, chemând locuitorii oraşului şi nu numai să se implice în eveniment nu doar donând, dar şi participând. Prin evenimentul sportiv caritabil dorim să atragem atenţia publicului şi invităm locuitorii oraşului să facă un gest nobil de susţinere, donând în beneficiul secţiei sus amintite", a mai spus Szokolszky.

Donaţiile sunt folosite pentru achiziţionarea de echipamente medicale şi consumabile, în funcţie de nevoile secţiei prezentate de dr. Ritli. De menţionat că în anii precedenţi, din sumele colectate s-au donat secţiei infuziomate, nebulizatoare (aparate pentru sterilizarea aerului), consumabile, precum şi aparate de aer condiţionat, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de şedere ale copiilor în spital.

"În acest an, adunăm fonduri pentru noi infuzomate, întrucât un aparat serveşte doar un singur pacient. Cu cât mai multe aparate ajung în secţie, cu atât mai bine! Preţul unui infuziomat este aproximativ 2.000 euro. Dorim să achiziţionăm şi noi aparate de aer condiţionat. Preţul unui aparat performant ajunge şi la 1.000 euro. Este nevoie şi de aparatură de coagulare pentru laborator, care în funcţie de performanţe poate costa între 2.000 – 10.000 euro", au mai transmis organizatorii, printr-un comunicat.

În prezent, 18 copii sunt internaţi la secţia de oncologie, a Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu". Alţi aproximativ 45 de copii care revin la controale regulate. "O veste îmbucurătoare şi încurajatoare este că 2-3 dintre copii vindecaţi vor participa la eveniment, alergând sau pedalând pentru şansele de vindecare ale celorlaţi", a mai precizat István Szokolszky.

În ceea ce priveşte evenimentul în sine, acesta va consta în faptul că: doi sportivi de anduranţă vor alearga şi pedala 24 de ore încontinuu (între 15 decembrie, de la ora 18.00, până pe 16 decembrie, la ora 18.00), pe o bandă de alergare şi pe o bicicletă staţionară în zona Food Court din Lotus Center.

De asemenea, două benzi de alergare şi două biciclete vor fi disponibile pentru public, pentru a se putea alătura sportivilor pentru intervale de timp de 30 de minute (sau multiplul acestuia). Doritorii sunt rugaţi să se programeze online sau telefonic, la numărul: 0727-707.404.

Participarea se poate face în schimbul a 50 RON pentru 30 de minute de alergare/pedalare.

Organizatorii au anunţat şi anumite surprize în ceea ce priveşte participarea la eveniment. "Şi în acest an ni se alătură oameni cu inimă mare din alte oraşe: Mara Morosan, medic de familie şi ultramaratonistă din Timişoara, care va alerga 12 ore alături de István, Pop Ionuţ Gabriel, tânăr triatlonist din Bistriţa, care va pedala 24 de ore şi Elek Keller, pompier şi triatlonist din Püspökladány, care va alerga 3 ore împreună cu familia şi va aduce donaţii din oraşul de reşedinţă", după cum se mai arată în comunicat.

În ceea ce priveşte donaţiile, acestea se pot face în trei feluri, donând orice sumă, în funcţie de posibilităţile fiecăruia: prin donaţie directă la eveniment, prin transfer bancar în contul INGB 0000 9999 0396 5832, deschis la ING bank (titular ACS Xterra Sport Bihor), cu specificaţia "24h pentru un zâmbet" sau online pe pagina GALANTOM.

"Invităm deci toţi orădenii inimoşi să vină alături de noi, să alerge sau pedaleze pentru copii bolnavi adunănd nu doar kilometri, dar şi bani, care până la urma se vor transforma în ŞANSE. Companiile locale au ocazia să facă un gest de responsabilitate socială, devenind astfel un model de implicare şi un exemplu de urmat în mediul de afaceri", au mai precizat organizatorii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON