URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2017, 16:29

Şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultății de Medicină din Oradea, Adriana Pirte, a fost arestată pentru 30 de zile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Adriana Pirte, reţinută, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru 24 de ore, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Măsura a fost dispusă, vineri, de un judecător de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor, însă nu este definitivă întrucât mai poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea.

Dacă hotărârea va rămâne definitivă, profesoara va fi suspendată din funcţie. "Am decis astăzi (n.r. vineri) în Consiliul Facultăţii că, în funcţiile de noutăţile pe care le vom avea, adică dacă nu va putea veni la facultate, o vom suspenda şi din funcţia de director de departament, şi din comisiile de examen din care face parte", a declarat decanul FMF, Adrian Maghiar, pentru BIHOREANUL.

Pirte ar trebui să ţină şi examene în sesiunea de restanţe, care va începe pe 20 februarie, dar şi să facă parte din comisia examenelor de licenţă, în această lună. Dacă va rămâne în arest, ea va fi înlocuită de alte cadre didactice.

Adriana Pirte a fost reţinută, joi, şi, potrivit unui comunicat al procurorilor, i se impută 15 infracţiuni de luare de mită acuzele vizând fapte comise în perioada mai – septembrie 2016, când ea ar fi primit sume cuprinse între 50 şi 400 de dar şi diverse bunuri - parfum, bijuterii - cu titlu de mită, de la mai mulţi studenţi pentru promovarea examenelor la disciplinele pe care le preda.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
sa se verifice si la alte facultati
La toate facultatile, drept, st economice,prot mediului, socio umane,...etc se ia mita.Nimic nou sub soare.
Postat 13 Februarie 2017, 13:25 de adevarat
următoarea intrebare
Cind ai un rector trimis in judecata pentru fapte de coruptie, cind respectivul ins este apărat de un Senat iresponsabil, nu trebuie să ne întrebăm decât cine urmeaza să fie săltat pentru fapte similare,
Postat 10 Februarie 2017, 23:52 de andreimagheru
Nu înțeleg
..de ce se mai ocupă procurorii de deschis dosare dacă vine legea grațierii?
Postat 10 Februarie 2017, 17:55 de crisan
!!!
Obisnuinta a doua natura...
Postat 10 Februarie 2017, 17:32 de Tinas
Ofensiva necesara
Nu-i inteleg cum pot da cu piciorul intr-o cariera universitara si profesionala intr-un asemenea hal. Avea un salariu relativ bun - in jur de 1000 euro dupa cum ati publicat aici, avea practica privata de unde mai castiga iarasi probabil inca pe atat, avea un oarece prestigiu ca sef de departament si totusi...toate s-au dus pentru MITA. Desigur, trebuie sa asteptam verdictul instantelor. Problema e ca de obicei in jurul acestor persoane cu o etica reprobabila din cadrul UO, graviteaza multi altii care au preluat modelul. Ma gandesc la cei care presteaza in cadrul Universitatii o munca cinstita si se straduie cu studentii, cum de accepta ca asemenea indivizi corupti sa desfiinteze si sa darame prestigiul ideii de universitatea oradeana. Va fi vazuta universitatea in curand ca un loc pentru cei prosti si cu bani care-si cumpara examenele si diplomele si pentru cei care nu au vreo sansa la Cluj-Napoca sau Bucuresti. Deja s-ar putea publica o carte despre faptele de vitejie ale universitarilor corupti. Pacat de cei care fac acolo o treaba buna si accepta ca unii dintre colegii lor sa dea cu piciorul in tot ce ei construiesc. Daor o ofensiva MASIVA impotriva celor corupti mai poate salva Universitatea...
Postat 10 Februarie 2017, 16:50 de parker
Hm,,,
Tot stau stramb si incerc sa gandesc drept, cum mama nevoii poti sa gandesti ca dupa atata timp de cand exista serviciile specializate pe anticoruptie, sunt in continuare doritori de foloase necuvenite si sume in bani. Sunt convins ca nu numai in invatamant sunt cazuri de luare de mita, si probabil le va veni randul. Pazea ca vine lupul, trebuie urgent inlocuit cu ''nu mai fac tovarasi'', imi ajunge!!! In cazul studentilor la medicina e grav si se poate numi infractiune la siguranta nationala.
Postat 10 Februarie 2017, 16:49 de Maricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON