URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Octombrie 2017, 09:40

Zona Imaginarium: Concert-instalaţie la Filarmonica din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Filarmonica de Stat Oradea va găzdui pe 20 octombrie, de la ora 19, un spectacol inedit. Este vorba de Zona Imaginarium, un concert-instalaţie, cu proiecţii multimedia, adus de Mihaela Anica (flaut), Horia Maxim (pian), Laura Buruiană (violoncel) şi Cătălin Creţu (multimedia live).

Zona Imaginarium este un proiect cultural inedit, organizat de Asociaţia Culturală CULTURE ON şi se desfaşoară în parteneriat cu mari instituţii de cultură din ţară: Filarmonica "George Enescu" din Bucureşti, Filarmonica Moldova Iaşi, Filarmonica de Stat Oradea, Filarmonica Piteşti şi Filarmonica Oltenia Craiova.

Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, alături de Institutul Cultural Român şi Forumul Cultural Austriac.

"Zona Imaginarium provoacă urechea să vadă şi ochii să asculte. Remixează simţurile prin conceptul de concert-instalaţie. Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană, Cătălin Creţu sunt cei care urcă pe scenă să picteze sunetele", transmit organizatorii.

Turneul va cuprinde şi oraşele Craiova, Iaşi, Piteşti şi Bucureşti. "Sunt inspiraţi de artiştii vizuali ale căror lucrări sunt proiectate şi mixate în timpul concertelor. Tehnicile multimedia sunt firul care leagă simţurile. Emoţia este încapsulată în Zona Imaginarium şi transpune spectatorii într-o altă dimensiune", se arată în comunicat.

The Zone of SoundFiction, tema aleasă pentru ediţia 2017, este zona în care sunetul devine imagine în mişcare, prin protagonişti şi lucrările artiştilor vizuali.


Program Zona Imaginarium #2017:

CĂTĂLIN CREŢU – "Post-Cadenza" (violoncel solo)

WOLFRAM WAGNER - Trio pentru flaut, violoncel şi pian

DINU LIPATTI -  Sonatina pentru mâna stângă (pian solo)

DAN DEDIU -  Habanera pentru flaut şi violoncel

BOHUSLAV MARTINU - Trio pentru flaut, violoncel şi pian


Zona Imaginarium reprezintă o serie de spectacole realizate prin colaborarea dintre muzicieni români si austrieci, de prim rang, precum Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană, Cătălin Creţu şi artiştii vizuali contemporani, invitaţi în proiect. Proiectul readuce în actualitate muzica de cameră, fuziunea dintre arte şi tehnici – sunet, imagine, mixaj – formând astfel conceptul de "concert instalaţie". Originalitatea proiectului  constă în extinderea  virtuală şi  îmbogăţirea  prin medierea  noilor tehnologii  a spaţiului "clasic".

Biletele se găsesc la agenţia Filarmonicii de Stat Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON