URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iulie 2020, 13:31

Ziua şi recordul. 1.112 cazuri noi de Covid-19, descoperite într-o singură zi în România 

Ziua şi recordul. 1.112 cazuri noi de Covid-19, descoperite într-o singură zi în România  (sursa foto: Digi24.ro, Guliver/Gettyimages)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apar tot mai multe cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în România. Joi la ora 13 Grupul de comunicare strategică a raportat un număr record de îmbolnăviri: 1.112. S-au prelucrat şi mai multe teste de la raportarea făcută miercuri la aceeaşi oră, peste 21.000. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 393 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, a informat GCS.

Recordul anterior de cazuri noi a fost înregistrat miercuri când în ţară au fost diagnosticate 1.030 de persoane. Atunci, ministrul Nelu Tătaru a spus că suntem "ciuma Europei" fiindcă nu respectăm regulile. 

Cele mai recente date arată că joi la prânz în ţară fuseseră confirmate 41.275 de cazuri de la debutul pandemiei. Dintre aceste persoane, 24.862 s-au vindecat, iar alţi 2.787 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare. Până astăzi, 2.126 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

"În intervalul 22.07.2020 (10:00) – 23.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 25 de decese (16 bărbaţi şi 9 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Argeş, Bacău, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti. Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi", au transmis autorităţile. 

Numărul total al persoanelor internate cu Covid-19 în spitalele din ţară este de 5.586. Dintre acestrea, 285 sunt la Terapie Intensivă.

Până la această dată, la nivel naţional au fost prelucrate 1.030.692 de teste. Dintre acestea 20.085 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.978 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 8.107 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate şi rezultatele a 1.334 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore şi transmise până la data de 23 iulie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON