URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Martie 2021, 14:56

Ziua Poliţiei Române, fără expoziţii şi demonstraţii. Peste 100 de ofiţeri şi subofiţeri au fost avansaţi

Ziua Poliţiei Române, fără expoziţii şi demonstraţii. Peste 100 de ofiţeri şi subofiţeri au fost avansaţi (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un număr de 134 de ofiţeri şi subofiţeri de Poliţie au fost avansaţi, joi, de Ziua Poliţiei Române, care s-a sărbătorit în cadru restrâns, la fel ca anul trecut, din pricina pandemiei, fără invitaţi, expoziţii cu maşini, demonstraţiile criminaliştilor şi mascaţilor, care în anii trecuţi făceau deliciul copiilor.

În acest an, sărbătoarea s-a rezumat la o şedinţă festivă şi aceea desfăşurată în sistem de videoconferinţă, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în cadrul căreia ofiţerii şi subofiţerii avansaţi în grad au fost felicitaţi de conducerea instituţiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuța, 15 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au fost recompensaţi prin avansarea în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad, pentru activitatea desfăşurată şi pentru modul de îndeplinire a acţiunilor.

Dintre cei 15, trei sunt ofiţeri: inspector principal (noul grad) Andrei Marius Dehelean (împuternicit şef la Poliţia Nucet), inspector Adela Roxana Corb (ofiţer în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice), respectiv inspector Bianca Ioana Sabău (Biroul Ordine Publică Poliţia Oradea).

Subofiţerii sunt Mircea Lucuţa şi Dumitru Răzvan Schwarcz, avansaţi în grad de agent şef principal, Racz Ede, Călin Ionuţ Şandor avansaţi în grad de agent şef, Vlad Florin Bulzan, Dănuţ Marius Laza şi Adrian Mălan, în grad de agent şef adjunct, respectiv Balla Alexandru Norbert, Roxana Ioana Condoroş, Marius Victor Jurcuţa, Cristian Condure şi Mădălin Daian Secară, în grad de agent principal.

"Toţi sunt avansaţi prin dispoziţie a conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor", a declarat comisarul-şef Alina Fărcuța.

De asemenea, alţi 119 poliţişti bihoreni - 33 de ofiţeri şi 86 de agenţi de poliţie - au fost avansaţi în grad la îndeplinirea stagiului minim în gradul profesional.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Clișee.
Decalog, s-a răspândit în societate ideea că polițistul e gras, corupt și face abuzuri. Majoritatea sunt onești și își merită pensia. Comparația cu cel american are mai multe aspecte, nici ăla nu mănâncă donut decât în filme. În rest, unii pun cam ușor genunchiul pe gât, asta nu înseamnă că toți o fac. Cum nu toți ai noștri au freze și tatuaje, pentru un agent sau ofițer BCCO e chiar un atuu, se mulează mai bine în peisaj.
Postat 25 Martie 2021, 17:18 de User anonimizat
Adunarea-n copac
La mulți ani de muncă tuturor polițiștilor români! Principala preocupare a acestor absolvenți ale celor mai râvnite școli la ora actuală este cum să promoveze la excepțional și cum să fie în pas cu frizurile și cu tatuajele lui Gigel Coman și Alibec. În scurta lor carieră profesională înainte de intrarea la pensie cu gradul de minimum colonel, nu se stresează nici măcar o clipă că pot pierde pensiile speciale nici chiar dacă sunt condamnați pt corupție. Singurul lor dușman real este obezitatea și riscurile ce decurg din ea, asta deși nu mănâncă donut ca și omologii lor americani care ies la pensie sergenți după o viață sub tirul infractorilor și cu pensie doar dacă au fost cinstiți.
Postat 25 Martie 2021, 16:14 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON