URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2021, 14:56

Ziua Poliţiei Române, fără expoziţii şi demonstraţii. Peste 100 de ofiţeri şi subofiţeri au fost avansaţi

Ziua Poliţiei Române, fără expoziţii şi demonstraţii. Peste 100 de ofiţeri şi subofiţeri au fost avansaţi (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un număr de 134 de ofiţeri şi subofiţeri de Poliţie au fost avansaţi, joi, de Ziua Poliţiei Române, care s-a sărbătorit în cadru restrâns, la fel ca anul trecut, din pricina pandemiei, fără invitaţi, expoziţii cu maşini, demonstraţiile criminaliştilor şi mascaţilor, care în anii trecuţi făceau deliciul copiilor.

În acest an, sărbătoarea s-a rezumat la o şedinţă festivă şi aceea desfăşurată în sistem de videoconferinţă, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în cadrul căreia ofiţerii şi subofiţerii avansaţi în grad au fost felicitaţi de conducerea instituţiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuța, 15 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au fost recompensaţi prin avansarea în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad, pentru activitatea desfăşurată şi pentru modul de îndeplinire a acţiunilor.

Dintre cei 15, trei sunt ofiţeri: inspector principal (noul grad) Andrei Marius Dehelean (împuternicit şef la Poliţia Nucet), inspector Adela Roxana Corb (ofiţer în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice), respectiv inspector Bianca Ioana Sabău (Biroul Ordine Publică Poliţia Oradea).

Subofiţerii sunt Mircea Lucuţa şi Dumitru Răzvan Schwarcz, avansaţi în grad de agent şef principal, Racz Ede, Călin Ionuţ Şandor avansaţi în grad de agent şef, Vlad Florin Bulzan, Dănuţ Marius Laza şi Adrian Mălan, în grad de agent şef adjunct, respectiv Balla Alexandru Norbert, Roxana Ioana Condoroş, Marius Victor Jurcuţa, Cristian Condure şi Mădălin Daian Secară, în grad de agent principal.

"Toţi sunt avansaţi prin dispoziţie a conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor", a declarat comisarul-şef Alina Fărcuța.

De asemenea, alţi 119 poliţişti bihoreni - 33 de ofiţeri şi 86 de agenţi de poliţie - au fost avansaţi în grad la îndeplinirea stagiului minim în gradul profesional.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Clișee.
Decalog, s-a răspândit în societate ideea că polițistul e gras, corupt și face abuzuri. Majoritatea sunt onești și își merită pensia. Comparația cu cel american are mai multe aspecte, nici ăla nu mănâncă donut decât în filme. În rest, unii pun cam ușor genunchiul pe gât, asta nu înseamnă că toți o fac. Cum nu toți ai noștri au freze și tatuaje, pentru un agent sau ofițer BCCO e chiar un atuu, se mulează mai bine în peisaj.
Postat 25 Martie 2021, 17:18 de User anonimizat
Adunarea-n copac
La mulți ani de muncă tuturor polițiștilor români! Principala preocupare a acestor absolvenți ale celor mai râvnite școli la ora actuală este cum să promoveze la excepțional și cum să fie în pas cu frizurile și cu tatuajele lui Gigel Coman și Alibec. În scurta lor carieră profesională înainte de intrarea la pensie cu gradul de minimum colonel, nu se stresează nici măcar o clipă că pot pierde pensiile speciale nici chiar dacă sunt condamnați pt corupție. Singurul lor dușman real este obezitatea și riscurile ce decurg din ea, asta deși nu mănâncă donut ca și omologii lor americani care ies la pensie sergenți după o viață sub tirul infractorilor și cu pensie doar dacă au fost cinstiți.
Postat 25 Martie 2021, 16:14 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON