URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Octombrie 2018, 19:29

Ziua părinţilor adoptivi, la o nouă ediţie: Sâmbătă, 6 octombrie, la Grădina Zoologică Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sâmbătă, 6 octombrie 2018, la Grădina Zoologică Oradea, va avea loc cea de-a opta ediţie a Zilei Părinţilor Adoptivi. Programul va începe la ora 9.00 şi se va încheia la ora 15.00, cuprinzând diverse activităţi, de la curăţarea şi adăpatul până la hrănitul animalelor, activităţi la care părinţii adoptivi vor participa împreună cu personalul de la Zoo.

La Grădina Zoologică din Oradea, iubitorii de animale au posibilitatea ca, în schimbul sumei de 100 de lei pe an, să devină părinţii adoptivi ai unui animal preferat. Odată deveniţi părinţi adoptivi, vor beneficia de un certificat de adopţie, un magnet cadou, un magnet expus pe panoul de la intrare, precum şi intrare gratuită la Zoo de două ori pe an, cu ocazia Zilei Părinţilor Adoptivi.  

Pentru persoanele juridice, preţul unei adopţii este de 500 lei, acestea putând beneficia, suplimentar, dacă doresc, de inscripţionarea numelui pe un panou lângă ţarcul animalului. Potrivit regulamentului de adopţii, un animal poate fi adoptat de mai multe persoane, părintele adoptiv putând da chiar şi un nume exemplarului ales, dacă nu are unul deja.

De două ori pe an (ultima sâmbătă din aprilie şi prima sâmbătă din octombrie), Zoo Oradea organizează Ziua Părinţilor Adoptivi, ocazie cu care persoanele care au adoptat animale au drepturi suplimentare faţă de ceilalţi vizitatori.

"Este modul nostru de a le mulţumi celor care ne susţin în misiunea noastră de a le crea cele mai bune condiţii animalelor, dar şi celor care ne trec pragul. Invităm cât mai mulţi iubitori de animale să devină părinţi adoptivi, iar noi ne vom strădui să le oferim, de două ori pe an, o zi memorabilă la Grădina Zoologică", transmite Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, societate care administrează Zoo Oradea.

În prezent, la Zoo Oradea, sunt înregistraţi aproximativ 230 de părinţi adoptivi, aceştia provenind din Oradea, Baia Mare, Timişoara, Arad, Cluj-Napoca, Satu Mare, Bucureşti, Vatra Dornei, Constanţa, dar şi din străinătate, din ţări precum Italia, Slovenia, Spania sau Finlanda. Cele mai adoptate animale sunt suricatele (aproximativ 40 de părinţi adoptivi), urmate de lemuri, antilope, cai, căprioare, cerbi sau zebu.

În timpul zilei de sâmbătă, angajaţii Grădinii Zoologice vor oferi detalii despre animalele pe care le au în grijă, părinţii adoptivi având posibilitatea să participe la activităţile zilnice. Programul începe cu observarea animalelor, activităţi de curăţenie şi adăpatul animalelor, după care, de la ora 10.00, vizitatorii vor asista la pregătirea hranei animalelor, prilej cu care părinţii adoptivi vor afla detalii despre dieta fiecărui animal. Ulterior, vor putea să intre şi să hrănească poneii, caii, suricatele, lemurienii, papagalii, totul sub atenta supraveghere a angajaţilor Grădinii Zoologice.

De menţionat că nu numai părinţii adoptivi sunt aşteptaţi sâmbătă la Zoo Oradea, programul fiind unul normal, însă doar cei care au adoptat un animal vor beneficia de intrare gratuită.

Loredana Buz
Consilier Relaţii Publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON