URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2018, 19:29

Ziua părinţilor adoptivi, la o nouă ediţie: Sâmbătă, 6 octombrie, la Grădina Zoologică Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sâmbătă, 6 octombrie 2018, la Grădina Zoologică Oradea, va avea loc cea de-a opta ediţie a Zilei Părinţilor Adoptivi. Programul va începe la ora 9.00 şi se va încheia la ora 15.00, cuprinzând diverse activităţi, de la curăţarea şi adăpatul până la hrănitul animalelor, activităţi la care părinţii adoptivi vor participa împreună cu personalul de la Zoo.

La Grădina Zoologică din Oradea, iubitorii de animale au posibilitatea ca, în schimbul sumei de 100 de lei pe an, să devină părinţii adoptivi ai unui animal preferat. Odată deveniţi părinţi adoptivi, vor beneficia de un certificat de adopţie, un magnet cadou, un magnet expus pe panoul de la intrare, precum şi intrare gratuită la Zoo de două ori pe an, cu ocazia Zilei Părinţilor Adoptivi.  

Pentru persoanele juridice, preţul unei adopţii este de 500 lei, acestea putând beneficia, suplimentar, dacă doresc, de inscripţionarea numelui pe un panou lângă ţarcul animalului. Potrivit regulamentului de adopţii, un animal poate fi adoptat de mai multe persoane, părintele adoptiv putând da chiar şi un nume exemplarului ales, dacă nu are unul deja.

De două ori pe an (ultima sâmbătă din aprilie şi prima sâmbătă din octombrie), Zoo Oradea organizează Ziua Părinţilor Adoptivi, ocazie cu care persoanele care au adoptat animale au drepturi suplimentare faţă de ceilalţi vizitatori.

"Este modul nostru de a le mulţumi celor care ne susţin în misiunea noastră de a le crea cele mai bune condiţii animalelor, dar şi celor care ne trec pragul. Invităm cât mai mulţi iubitori de animale să devină părinţi adoptivi, iar noi ne vom strădui să le oferim, de două ori pe an, o zi memorabilă la Grădina Zoologică", transmite Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, societate care administrează Zoo Oradea.

În prezent, la Zoo Oradea, sunt înregistraţi aproximativ 230 de părinţi adoptivi, aceştia provenind din Oradea, Baia Mare, Timişoara, Arad, Cluj-Napoca, Satu Mare, Bucureşti, Vatra Dornei, Constanţa, dar şi din străinătate, din ţări precum Italia, Slovenia, Spania sau Finlanda. Cele mai adoptate animale sunt suricatele (aproximativ 40 de părinţi adoptivi), urmate de lemuri, antilope, cai, căprioare, cerbi sau zebu.

În timpul zilei de sâmbătă, angajaţii Grădinii Zoologice vor oferi detalii despre animalele pe care le au în grijă, părinţii adoptivi având posibilitatea să participe la activităţile zilnice. Programul începe cu observarea animalelor, activităţi de curăţenie şi adăpatul animalelor, după care, de la ora 10.00, vizitatorii vor asista la pregătirea hranei animalelor, prilej cu care părinţii adoptivi vor afla detalii despre dieta fiecărui animal. Ulterior, vor putea să intre şi să hrănească poneii, caii, suricatele, lemurienii, papagalii, totul sub atenta supraveghere a angajaţilor Grădinii Zoologice.

De menţionat că nu numai părinţii adoptivi sunt aşteptaţi sâmbătă la Zoo Oradea, programul fiind unul normal, însă doar cei care au adoptat un animal vor beneficia de intrare gratuită.

Loredana Buz
Consilier Relaţii Publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON