URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iulie 2017, 13:01

Ziua Imnului Naţional, sărbătorită şi la Oradea. Între oficialităţile prezente, ministrul Florian Bodog (FOTO/VIDEO)

Ziua Imnului Naţional a fost sărbătorită, sâmbătă, şi la Oradea, pe platoul din faţa Primăriei, în prezenţa mai multor oficialităţi. Printre invitaţii prefectului Ioan Mihaiu, care a vorbit despre istoricul şi importanţa imnului "Deşteaptă-te, române!", s-a numărat şi orădeanul Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Ceremonialul a început cu întâmpinarea oficialităţilor, urmată de prezentarea onorului de către Garda de Onoare şi salutul drapelului de luptă. După o rugăciune pentru poporul român, au urmat alocuţiuni rostite de prefectul Ioan Mihaiu şi conf. univ. dr. Alina Stoica de la Facultatea de Istorie.

"Istoria consemnează că exact acum 169 de ani, în 29 iulie 1848, în tumultul evenimentelor Revoluţionare, un grup de români au cântat pentru prima dată un cântec ale cărui versuri fuseseră scrise de poetul şi revoluţionarul Andrei Mureşanu. Cântecul acesta, devenit imnul revoluţionarilor de la 1848, a dăinuit de-a lungul secolelor, având în cuvintele lui, dar şi în linia melodică, o extraordinară putere de a mobiliza oamenii la luptă", a spus prefectul Ioan Mihaiu.

Acesta a subliniat şi mesajul puternic de patriotism şi libertate pe care-l transmite "Deşteaptă-te, române!", adăugând că imnul a fost cântat de masele de români în timpul multor conflicte social-politice şi militare, ca Războiul de independenţă şi cele două Războaie Mondiale.

"Cântecul a dăinuit şi sub umbra comunismului în sufletele şi minţile românilor, care l-au cântat ca unul, cuvintele lui înălţându-se pe străzi, risipind frica de moarte şi unind poporul întreg în idealurile de libertate ale Revoluţiei din 1989", a spus Mihaiu.

Imnul a fost apoi interpretat de cântăreţul Alexandru Mihai Carţiş, alături de fanfara Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu".

La manifestări - pe lângă prefectul Ioan Mihaiu şi ministrul Florian Bodog - au asistat primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Florin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Traian Bodea, lipsind, în schimb, preşedintele CJ, Pásztor Sándor, şi vicepreşedintele Ioan Mang. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
intrebare
Si nu s-a pus Drapelul in bernă că venit Bodog?
Postat 29 Iulie 2017, 17:06 de andreimagheru
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON