URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Septembrie 2018, 18:40

Ziua dedicată pompierilor, sărbătorită cu ”porțile deschise”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii bihoreni își vor sărbători ziua de ”naștere”, săptămâna următoare, joi, deschizându-şi porţile.

„În data de 13 septembrie a.c., cu ocazia “Zilei Pompierilor din România”, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” au pregătit pentru bihoreni o serie de acțiuni ce se vor desfășura în cadrul „Zilei Porţilor deschise”, activitate ce va fi organizată la sediul inspectoratului, situat pe strada Avram Iancu, numărul 9 și la sediile tuturor subunităților din județ”, a anunțat ISU printr-un comunicat.

Vizitatorii vor fi aşteptaţi de pompieri cu tehnici de intervenţie, vor putea vedea echipamentele şi accesoriile din dotare şi vor putea fi martori la exerciţii de descarcerare a persoanelor dintr-un autoturism avariat, respectiv la acordarea primului ajutor.

Tot cu acest prilej, pompierii îşi vor scoate autospecialele de intervenţie la înaintare, pentru a defila prin oraş.

Ziua pompierilor este sărbătorită an de an pe 13 septembrie pentru a marca evenimentele petrecute în această zi în anul 1848, pe Dealul Spirii, când armata otomană a venit să înfrângă revoluţionarii români. Cei 166 de pompieri aflaţi sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu au luptat atunci împotriva celor aproape 6.000 de soldaţi otomani. „Această zi de sacrificiu şi de glorie a rămas întipărită în istoria neamului şi în sufletele pompierilor militari, data de 13 septembrie fiind aleasă drept zi aniversară pentru curajul si devotamentul luptătorilor cu focul”, arată comunicatul ISU.

De atunci, operațiunile executate de pompieri au devenit mult mai complexe. Pompierii nu sunt doar cei care sting incendiile, ci şi cei care desfăşoară operaţiuni de salvare a persoanelor de la înălţime, intervenţii pentru descarcerea victimelor accidentelor rutiere, misiunile de salvare a animalelor, de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată sau de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice, precum şi alte misiuni de gestionare a situaţiilor care periclitează siguranţa oamenilor.

Mădălina Sim
studentă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON