URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2022, 17:35

Zece medalii pentru sportivii de la CSU și GYM Oradea, la concursurile de karate kyokushin din Ungaria (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii cluburilor CSU şi GYM Oradea s-au întors cu zece medalii de la întrecerile internaţionale de karate kyokushin la care au participat în Ungaria, în ultimele două săptămâni. După ce la Cupa Szolnok, Ştefan Moş şi Ştefan Ardelean au cucerit medalia de aur, respectiv cea de bronz, la Cupa Debrecen, sportivii antrenorilor Harris Wallmen şi Marius Ilaş şi-au adjudecat opt medalii, una de aur, trei de argint şi patru de bronz.

Desfăşurată în perioada 10-11 septembrie, Cupa Szolnok la Karate Kyokushin a rerunit la start 320 de competitori din 16 ţări, iar România a fost reprezentată la proba de luptă - 80 kg a seniorilor prin sportivii clubului CSU Oradea Ştefan Moş şi Ştefan Ardelean. Aceştia au avut o evoluţie foarte bună, primul reușind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, în timp ce Ştefan Ardelean s-a clasat al III-lea.

În weekend-ul trecut a fost rândul celor mai tineri sportivi să concureze, la Cupa Debrecen, competiţie ce a avut drept scop selecţionarea lotului naţional al Ungariei, dar care a beneficiat şi de participarea sportivilor români şi croaţi. Aici, România a fost reprezentată de sportivii de la C.S.U. Oradea şi cei de la GYM Oradea, echipe conduse de antrenorii Harris Wallmen şi Marius Ilaş.

Competiţia a avut un nivel ridicat, şcoala maghiară de Karate Kyokushin fiind una de prestigiu, iar participanţii au fost în numar mare, 300.

La Debrecen, cel mai bun rezultat l-a obţinut Bogdan Alessio, situat pe primul loc în cadrul probei de kumite a categoriei de cadeţi U16 -65 kg.

Pe poziţia secundă şi în posesia medaliilor de argint au intrat: Rianna Ciobanu la kumite cadete U16 -55 kg şi Casian Negruţ - kumite tineret U20  -80 kg.

În fine, pe locul al III-lea şi câştigători ai medaliilor de bronz au fost: Teodora Boca la kumite copii U14 – 40kg, Maia Budur la kumite cadete U16 – 65kg, Ştefania Boca la kumite copii U14 – 60kg şi echipa de kata sincron U14, formată din Ştefania si Teo Boca, alături de Diana Bogdan.

În plus, concursul de la Debrecen a avut şi o proba de master de +35 ani, unde am fost reprezentaţi de Adrian Zlatan, care a obținut locul II la kumite -75kg.

"Competiţia a fost utilă pentru pregătirea tinerilor care fac parte din lotul naţional al României şi care se pregătesc pentru Campionatul European ce va avea loc în perioada 5-6 noiembrie, la Plovdiv, în Bulgaria", a declarat Anca Wallmen, preşedintele Federaţiei Române de Karate Kyokushin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON