URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Martie 2022, 20:53

Vor fi verificaţi speculanţii. Premierul Nicolae Ciucă a dispus controale, după ce unele benzinării, inclusiv din Bihor, au crescut brusc preţurile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Guvernului României, Dan Cărbunaru, a declarat, miercuri seara, că premierul Nicolae Ciucă a dispus efectuarea de controale la staţiile de carburanţi, în contextul în care mai multe benzinării din România, inclusiv din Bihor, au crescut brusc preţurile, fiind bănuite de speculă. 

"Nu există motive reale pentru creșteri accelerate de prețuri în România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă", a transmis Cărbunaru. 

Aşa cum BIHOREANUL a scris, şi în Bihor există staţii de carburanţi care au practicat, miercuri, preţuri extrem de mari.

Spre exemplu, o benzinărie din Beiuş a urcat preţul chiar la 11 lei / litru, atât în cazul motorinei, cât şi al benzinei.

Totodată, miercuri seara, o altă benzinărie, de data aceasta din Tinca, vindea litrul de motorină cu 12,99 lei, conform unor bonuri fiscale fotografiate şi trimise de cititori BIHOREANULUI.

În timp ce în Oradea, miercuri după amiaza, preţul practicat era de circa 7,5 lei lei atât pentru un litru de benzină 95, cât şi pentru motorină, cititorii BIHOREANULUI au semnalat că în alte staţii de carburanţi din judeţ (Marghita, Leş, Valea lui Mihai) preţurile practicate erau mai mari de 8-9 lei, chiar şi mai mult. 

Miercuri, s-a creat panică în toată ţara în privinţa dotării cu carburanţi. Asta după ce, pe de o parte, pe reţelele de socializare s-au răspândit mesaje false care anunţau că "de mâine un litru de benzină va costa 10 lei", iar pe de altă parte tocmai din cauza faptului că unele benzinării chiar au ridicat preţurile, creând panică. 

Miercuri seara, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la Digi 24 că este posibil ca proprietarii de benzinării independente din localităţile din apropierea frontierei cu Ungaria să speculeze faptul că în ţara vecină preţurile la combustibili au fost plafonate, iar acest lucru a dus la penurie de benzină şi motorină, astfel că şoferii de acolo vin în România să alimenteze. 

Legat de această "psihoză", cum a descris-o, apărută miercuri în România, Virgil Popescu a făcut un apel la calm şi a vorbit despre controale

"Există motive ca mâine - şi am discutat şi cu prim ministrul - organe de control ale Statului Român să se ducă peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preţ, pentru că au apărut în poze preţuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei. Deja mi se pare că este o speculaţie, iar speculaţiile trebuie aspru pedepsite, mai ales în situaţii de criză, cum suntem cu război la frontiera noastră", a spus Popescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
oare cat?
Oare cat mai trebuie sa suferim cu niste conducatori care parca sunt hoti la drumul mare? Oare cat guvernantii si parlamentarii nostri lucreaza parca impotriva celor care i-au ales? Oare cat mai trebuie rezista acest guvern improvizat impotriva firii? Sa vedeti cum va veni johanis si ne va aburi ca l-a pus pe ciuca si stransura din jurul lui pt ca el stia ca vine razboiul si ciuca are experienta si etc. Mie mi se pare ca si ciuca si in general pnl+psd+udmr sunt interesati doar de furt, chiar si e vreme de razboi. Sunt curios cat il vor mai tine in brate si pe acest ministru al energiei care parca este din filme de comedie care parca se transforma in tragedii pt noi, oamneii de rand.
Postat 10 Martie 2022, 11:26 de oradea_mea_si_a_ta
Cel mai mare speculant este "guvernul meu".
Peste 50% din prețurile energiei electrice și carburaților se duc în bugetul statului. Accize, TVA, impozite și taxe de tot felul pe care le plătesc distribuitorii și furnizorii din acest secto. Așa că, primul speculant al țării e chiar Ciucă, care e habarnistul de serviciu al unei guvernări de prădători și ticăloși. La așa "neterminanți" care ne conduc țara ar trebui să se introducă, ca altădată, un amplu tabel mercurial, realist și care să se raporteze la venitul mediu din economia românească.
Postat 10 Martie 2022, 09:16 de KP
cand fortezi un comerciant sa vanda pe pierdere, el nu mai vinde.
apoi poate fi benzina si la 3 lei pe litru, daca nu e in benzinarii. Ne intoarcem in 1988 si avem bani pentru orice, doar ca rafturile sunt goale. Da, inflatia e naspa, mi se ridica si mie parul pe spate cand ma gandesc. Dar cu bune intentii, daca nu gandim de 2 ori pe toate fetele inainte sa luam o decizie, ne putem afunda si mai rau in groapa...
Postat 09 Martie 2022, 21:57 de unu
"preţurile la combustibili au fost plafonate, iar acest lucru a dus la penurie de benzină şi motorină"
Miercuri seara, ministrul Energiei a declarat că este posibil ca proprietarii de benzinării independente din localităţile din apropierea frontierei cu Ungaria să speculeze faptul că în ţara vecină preţurile la combustibili au fost plafonate, iar acest lucru a dus la penurie de benzină şi motorină, astfel că şoferii de acolo vin în România să alimenteze.
Postat 09 Martie 2022, 21:55 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON