URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Martie 2022, 23:49

Ministrul Energiei spune clar: Psihoza de la benzinării a pornit de la MOL, din Beiuş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În contextul în care în toate oraşele din ţară şoferii au stat toată ziua de miercuri la cozi pentru a alimenta, situaţia perpetuându-se inclusiv în noaptea de miercuri spre joi, pe fondul unei presupuse creşteri a carburanţilor, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri seară, într-o intervenţie la Digi24, că "psihoza în masă" a pornit de la "reţeaua MOL, pentru că de la această reţea, de la Beiuş, a plecat această informaţie, de 11 lei".

Declaraţia a fost făcută într-o emisiune moderată de Cosmin Prelipceanu.

"Dumneavoastră (i-a adresat el moderatorului - n.r.) nu puteţi să-i spuneţi numele (reţelei de benzinării - n.r.), dar eu nu pot să nu-i spun numele, chiar dacă dvs nu puteţi. Este vorba despre reţeaua MOL, pentru că de la această reţea, de la Beiuş, a plecat această informaţie, de 11 lei. Dacă ar fi fost mai atenţi, acest lucru nu s-ar fi întâmplat şi, probabil, de mâine controalele care vor fi demarate, aşa cum a spus şi prim ministrul, vor lămuri acest aspect şi ne vom lămuri de ce a început acest lucru. Această informaţie a fost rostogolită prin social media şi a ajuns la a crea panică în România într-un timp foarte scurt: cozi la benzinării, cum că de mâine preţurile vor fi de 10 şi 11 lei şi, mai mult, că vom rămâne şi fără stocuri de benzină şi motorină. Este exclus ca România să rămână fără stocuri de benzină şi de motorină. Este exclus ca să asistăm la o explozie a preţurilor la benzină şi la motorină, în condiţiile în care preţul barilului a început să scadă. Până astăzi a scăzut cu 3 dolari", a afirmat Virgil Popescu, la Digi 24.

Ministrul Energiei scrisese, anterior, pe pagina sa de Facebook, că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării, iar românii nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi, pentru că stocurile sunt suficiente.

La bază, situaţia din Ungaria

Într-o altă emisiune la Digi24, Virgil Popescu a spus că "înclin să cred că s-a creat o psihoză în masă" şi ca urmare a situaţiei din Ungaria.

"Românii trebuie să ştie că în ţara vecină, în Ungaria, acolo guvernul a pus un plafon pe preţul benzinei şi motorinei. Practic există o penurie de carburanţi în ţara vecină. Benzinăriile din ţara vecină sunt deschise cu program, nu sunt deschise non-stop şi acest lucru probabil a început să influenţeze preţurile la frontieră în benzinării independente", a spus Virgil Popescu.

Acesta a reiterat, însă, că "nu există absolut niciun motiv pentru ca, mâine, benzina şi motorina să ajungă la 11 lei. Dar există motive mâine, şi am discutat şi cu dl prim-ministru, ca organe de control ale statului român să se ducă peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preţ, pentru că au apărut în poze preţuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei. Şi de mâine să înceapă controalele. Mi se pare că deja este o speculaţie, iar speculaţiile trebuie aspru pedepsite, mai ales în situaţii de criză, cum suntem cu războiul la frontiera noastră apropiată", a spus ministrul într-o altă intervenţie la Digi24.

G4Media scrie că ieşirea sa vine pe fondul isteriei mediatice de pe unele televiziuni de ştiri şi site-uri, printre care şi Antena 3, care au propagat un zvon neconfirmat privind o presupusă creştere bruscă de preţ în această noapte.

Agerpres notează că, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Primii psihopați și sociopați ai țării sunt guvernanții ăștia ticăloși.
Pentru că numai niște neica-nimeni, precum acești guvernanți, nu țin cont de situația reală a economiei românești. Ei sunt incompetenți în mare parte, dar și ticăloși nesimțiți care se gândesc numai la afacerile lor private, din spatele aparențelor publice. Ce mare scofală ar fi fost, ca văzând starea de pauperizare generală ivită la orizont, să introducă mult discutata taxă de solidaritate pe profit, mergând progresiv până la descurajarea celor de la MOL, cu o supraimpozitare la tot ce depășește o marjă mai mare de 10% spre exemplu? Ce mare scofală ar fi fost să se introducă tabelul mercurial la toate bunurile și serviciile de necesitate curentă, cele care țin viața socială și economică la un standard prestabilit. Ce mare scofală ar fi fost ca partidelor politice să le fie impusă o evaluare profesională pentru toți cei desemnați să ocupe funcții publice. Că numai după acest criteriu dacă s-ar fi aplicat, habarniști precum Ciucă ar fi rămas pensionari, sociopați precum Johannis ar fi lăsați să stea pe pârtie sau pe terenul de golf, unde ar putea cu adevărat să se relaxeze pe banii lor, psihopați precum Câțu ar putea să stea cu prietenii la terase, cu cafea și alte substanțe potrivite pe mese, iar un bufon oportunist ca Dâncu ar putea să facă sondaje și analize, în continuare pe persoană fizică, observând evoluția cantitativă și calitativă a generalilor care nu știu să țină o armă în mână.
Postat 10 Martie 2022, 09:48 de KP
Bilete de papagal
La nivelul Europei, Norvegia are cele mai mari rezerve de petrol, însumând 5,1 miliarde de barili de petrol, ocupând locul 22 în lume, urmată de Marea Britanie şi România ( Piaţa locală are rezerve de 600 de milioane de barili de petrol ).Cei mai mari producători de gaze din Europa sunt Marea Britanie, Norvegia și Olanda, urmate de România. Pe scurt , Romania e aproape (70-80%) autosustenabila. Are rezerve de gaz pentru cel putin 9 ani si petrol pentru 22 ani, la ritmul actual de extractie. Dar noi luam lumina de la MOL, din ungaria. Cine ia lumina? Acest fante, Vergil. Impreuna cu taburetul Ciuca si dulapul Johanes. Magnific
Postat 10 Martie 2022, 08:45 de excalibur
Cat mai sta UE in gat cu broscoiul?!
Trebuia scuipat demult si trimis de unde a venit! Zic de poneiul asta cu aere de armasar, orban viktor. In fiecare zi gaseste cate un motiv de a-l pupa-n plua pe tac-su, putin.
Postat 10 Martie 2022, 04:58 de pinonel
Benzinarii de vai si amar
Astea nu sunt branduri, astea sunt FANTOM OIL, nu am alimentat niciodată de la genul de benzinarii, asti mai amesteca cu apa, sa iasa mai bine la profit, poate nici are franciza MOL.
Postat 10 Martie 2022, 00:37 de Sandu2100
de-acord cu ministrul
mai putin la partea cu "speculatiile trebuie pedepsite". N-ai auzit de short-selling? Speculatiile sunt riscante, si speculatorul si le asuma. De multe ori face bani buni in primele 2 zile si apoi ramane cu prostii pe stoc in urmatoarele 5 zile cu care nu mai reuseste sa le vanda deloc, decat la lichidare de stoc.
Postat 10 Martie 2022, 00:02 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON