URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Septembrie 2020, 16:49

Vor fi amenajate trei circuite de tip "pump track" în Oradea. Bolojan: "Această investiţie se datorează unei orădence..."

Vor fi amenajate trei circuite de tip 'pump track' în Oradea. Bolojan: 'Această investiţie se datorează unei orădence...' (foto: generic, Velosolutions)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea va amenaja trei circuite de tip "pump track" în tot atâtea zone ale Oradiei pentru a le oferi adolescenţilor şi tinerilor o activitate deosebită. Primarul Ilie Bolojan a spus, joi, că "această investiţie se datorează unei orădence care lucrează la primăria din Düsseldorf, la Urbanism" şi care, întoarsă în vizită alături de copiii ei adolescenţi, a constatat că aceştia nu prea au cu ce-şi ocupa timpul. 

"Am invitat-o, când am fost într-o vizită de studiu acolo, să vină acasă. E din zona Nufărul. După ce a stat câteva zile mi-a spus: <N-am avut ce să fac cu copiii mei, sunt adolescenţi. Au multe hinte şi alte dispozitive, dar sunt prea mici pentru vârsta lor. Vă propun să faceţi nişte amenajări de tipul acesta (n.r. pump track)>. Atunci am luat un proiectant din Germania, le-am proiectat şi le veţi vedea în perioada următoare", a spus edilul într-o conferinţă de presă care a precedat şedinţa de Consiliu Local. 

În cadrul şedinţei, aşadar, s-au votat trei proiecte distincte pentru realizarea celor trei pump track-uri în Oradea.

Aceste circuite sunt realizate cu piste şi spaţii verzi, cu suiuşuri şi coborâşuri, astfel încât să creeze o platformă potrivită cei care vor adrenalină, fie că e vorba despre biciclişti, skateri sau cei care folosesc rolele.

"Intenţionăm să realizăm trei piste speciale pentru bicicliştii care sunt doritori de senzaţii tari, aşa zisele pump track-uri. O astfel de pistă va fi în zona Sovata, deci pe malul drept al Crişului Repede, o a doua locaţie va fi în Parcul Salca, lângă Peţa, pentru că avem spaţii destul de largi, şi o a treia locaţie este în Parcul 1 Decembrie, o pistă mai mică", a spus primarul Ilie Bolojan. 

Cel mai mare circuit va fi cel din Parcul Salca II. Pista va avea 305 metri, iar zona verde aferentă circuitului va fi de 13.806 mp. Valoarea lucrărilor a fost estimată la 1,22 milioane lei cu TVA, iar termenul de realizare este 10 luni. 

În ceea ce priveşte investiţia din str. Sovata - zona Crişului Repede, aceasta presupune realizarea unei piste de pump track de 182 m şi amenajarea unei zone verzi de 7.770 mp, valoarea lucrărilor fiind de 972.532,12 lei cu TVA inclus, iar termenul de execuţie de 10 luni.

În Parcul 1 Decembrie se va amenaja o pistă de pump track de 118 m şi 15.570 mp de zonă verde. Aici, valoarea investiţiei este de 490.868,85 lei cu TVA inclus, iar termenul de execuţie este de 6 luni.

Pe lângă cele trei zone, Primăria Oradea a mai amenajat terenul pentru o a patra pistă de pump track în zona calea Aradului - Era Shooping, care va fi montată la finalul lunii septembrie. "Pentru această zonă avem un proiect de responsabilitate socială, astfel încât donaţia echipamentelor va fi asigurată de firma Hornbach Oradea", a spus Bolojan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Romaneste
Si uite asa s-au depasit toate termenele de executie pentru cele trei proiecte care suna foarte bine pe hartie...
Postat 16 Iulie 2021, 18:09 de Harris
un pas in fata si cateva chestiuni de reflectie
o steluta pentru dl primar pentru reactia fata de ceva nou in oras, la standarde vestice. sa nu uitam parcurile, care au dotari mega plictisitoare, chiar si pentru cei de peste 7 ani. o groapa cu nisip si niste balansoare nu sunt cea mai inspirata alegere pt dotarea unui loc de joaca pt copii. parcul de la muzeu ar fi o alegere f buna. ce se intampla cu parcul Petofi? e plin de tigani si acolo si in parcul 1 decembrie in zona de joaca. adica sunt inconfortabile si nesigure. in parcul olosig dupa ora 5 incep sa apara tinerii drogati - cu astia ce facem? (astia pot fi vazuti si la parterul blocurilor Cicero unde sunt magazine si banci, firme de asigurari, etc.)
Postat 10 Septembrie 2020, 20:55 de roger
@ Robert
Corect ! Robert are dreptate ! Cei care au propus o astfel de amenajare in parcul 1 Decembrie, sunt intr-o eroare grava. Ar fi bine de amenajat in Rogerius, dar unde ? ...
Postat 10 Septembrie 2020, 19:19 de Anuta
::::::::::::::::
Deci te și iau durerile de cap deja, pe bune. Excelenta idee pana la punctul în care vrea amenajarea unei asemenea chestiuni în parcul 1 Decembrie. În Rogerius cel mai mare cartier al orașului full de tineri nimic da în parcul 1 Decembrie unde dc aduni tot centrul vei constata ca sunt mai putini decât pe Transilvaniei da. Nici nu ar trebui sa fie un parc pt asa ceva. Au spus ca vor acolo fântână muzicala și alte fitze ori cum se pupa fântâna muzicala în fundal cu zgomotul bicicletelor care se trântesc de pământ? Tiramisu cu șuncă fix asa! Ori e una ori e alta? Oricum înțeleg ca cea din parcul 1 Decembrie va fi cea mai nimurica da musai băgat acolo ca asa a visat ceva om din primărie cu bunul gust plecat în vacanta dacă a existat vreodată. Luați exemplul parcului din palatul baroc,asa ceva se potrivește acolo. Ceva simplu, frumos, elegant nu plin cu toate porcăriile. Oriunde altundeva poți baga ce vrei tu dar acel parc ar trebui sa fie ceva mai nobil.
Postat 10 Septembrie 2020, 18:37 de Robert
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON