URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Ianuarie 2018, 09:38

Vor burse! Flash-mob în curtea şcolii, pentru un drept prevăzut de lege (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele zile, aproximativ o mie de elevi bihoreni au participat la flash-mob-uri în curţile şcolilor la care învaţă, pentru a atrage atenţia primarilor din judeţ că au dreptul la burse şcolare şi doresc să le primească. Iniţiativa acestor manifestări paşnice a avut-o Consiliul Judeţean al Elevilor, singura structură reprezentativă pentru şcolarii din Bihor.

În pauze, tinerii s-au adunat în curte şi au stat grupaţi, fără pancarte sau afişe, cu scopul de a le aminti primarilor că Legea Educaţiei Naţionale prevede că administraţiile locale pot să acorde patru tipuri de burse şcolare: de merit, de studiu, de performanţă şi de ajutor social. În prezent, nicio primărie din Bihor nu acordă toate aceste patru burse, ci, cel mult, pe cele de performanţă şi de ajutor social.

Flash-mob-uri de acest gen au avut loc în licee din Oradea, Aleşd, Marghita, Dobreşti, Popeşti, Beiuş şi Ştei. "Asistăm, probabil, la o acţiune fără precedent a elevilor din judeţul Bihor. Ne bucurăm că elevii devin din ce în ce mai conştienţi de drepturile lor şi au ieşit să îşi exprime nemulţumirea într-un număr atât de mare. Sperăm ca acţiunea lor să nu rămână fără ecou din partea administraţiilor locale. Deşi, cel mai probabil, Oradea va fi în continuare unul din singurele municipii din ţară în care nu se acordă burse şcolare, măcar celelalte localităţi să devină un exemplu pentru primăria Oradea", a declarat preşedintele CJE Bihor, Răzvan Hercuţ, conform unui comunicat de presă transmis de acest for.

Elevii au decis să amintească acum despre această doleanţă a lor, întrucât în această perioadă se elaborează proiectele de bugete locale pentru anul 2018. În luna decembrie, reprezentanţii lor din CJE au avut întrevederi cu primarii localităţilor din judeţ pe raza cărora există cel puţin un liceu, pentru a cere acelaşi lucru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Psihologic: Dupa munca si rapslata..
Copiiitrebuie sa inteleaga ca “dupa munca si rasplata”, “libertatea cere responsabilitate”, “actiunile au consecinte”, dar rasplata e pe termen lung: inveti nu pentru ca sa ai MAINE 50 lei de spart in cluburi, ci pentru ca sa devii angajabil pe termen lung, pe un salariu mai mare, dublu, dar peste 5 ANI.
Postat 29 Ianuarie 2018, 17:22 de unu
drepturi
Nu e nici un "drept" prevazut de lege, ci doar o "posibilitate" permisa de lege! Micii comunisti de la CJE in frunte cu seful UTC, Razvan Hercut, au tot felul de drepturi la redistribuirea banilor celorlalti din societate: AM DREPTUL LA BANII TAI! dreptul la internet, inseamna ca tu investesti in retele si salarii la angajati si fibra optica, iar eu trebuie sa am net pe gratis. Dreptul la mancare, inseamna ca pot sa fur daca sunt sarac sau lenes, mancare din magazinul tau, cumparata de tine, ca sa o manananc. Dreptul la imagine inseamna ca am voie sa te bag la puscarie daca ma jignesti.
Postat 29 Ianuarie 2018, 17:06 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON