URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iulie 2017, 10:01

Voluntarii Caritas în Elveţia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O grupă de 10 persoane, formată din voluntarii şi coordonatorii de voluntari ai Asociaţiei Caritas Catolica Oradea şi a Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare, a participat la o vizită de studiu în Elveţia în perioada 26–29 iunie 2017, în cadrul proiectului VOLO, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Scopul excursiei a fost ca voluntarii români să cunoască programele de voluntariat ale organizaţiilor elveţiene şi aflarea de informaţii în privinţa gestiunii voluntarilor pentru coordonatorii de voluntari. De asemenea, excursia a constituit şi o recompensă acordată celor mai loiali voluntari, pentru activitatea lor plină de dăruire, desfăşurată pentru ajutorarea celor nevoiaşi în cadrul celor 2 organizaţii şi în cadrul proiectului VOLO.

Caritas Tineret

Prin programele pentru tineret ale asociaţiei caritative elveţiene, youngCaritas Schweiz încearcă să găsească soluţii eficiente pentru problematici cum ar fi sărăcia, protecţia mediului sau provocările sociale stârnite de migranţi, prin intermediul informării instituţiilor de învăţământ şi promovarea sugestiilor şi ideilor individuale ale voluntarilor tineri – a relatat Andreas Lustenberger, coordonatorul programului pentru tineret, care a realizat o prezentare a programelor şi a purtat discuţii amicale cu voluntarii şi coordonatorii orădeni şi sătmăreni.

Intervenţie monatnă

În cadrul celei de-a doua întruniri profesionale, voluntarii români au făcut cunoştinţă cu Caritas Bergeinsatz, care intermediază munca voluntară pentru ajutorarea familiilor de agricultori cu dificultăţi socio-economice din gospodăriile alpine, prin intermediul unui sistem online, care se seamănă mult în concepţie şi funcţionare cu reţeaua online iniţiată de Caritas în judeţele Bihor, Satu-Mare şi Sălaj, în cadrul proiectului VOLO (www.volonet.ro); astfel, schimbul de experienţă s-a dovedit a fi unul foarte instructiv.

Muncă pentru şomeri

Cu ocazia celei de-al treilea întâlniri profesionale, Beat Vogel, directorul Caritas Luzern, alături de echipa angajată, a prezentat ardelenilor cantina organizaţiei, unde şomerii pot dobândi experienţă profesională  şi instruire.

Pe lângă schimburile de experienţă şi dezbateri profesionale, în timpul liber, grupa transilvăneană a avut ocazia să viziteze şi două dintre cele mai impozante oraşe din nordul şi centrul Elveţiei, Zürich-ul  şi pitorescul Luzern.

După cele trei zile bogate în programe, voluntarii şi coordonatorii de voluntari ai celor două asociaţii Caritas s-au întors obosiţi fizic, dar reîmprospătaţi sufleteşte, cu experienţe intens trăite, pregătiţi să-şi fructifice noile cunoştinţe dobândite în comunităţile lor locale.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON