URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Ianuarie 2021, 11:35

"Voluntariat în pandemie": Caritas Eparhial şi-a premiat voluntarii pentru 1.240 de ore în serviciul aproapelui (FOTO)

'Voluntariat în pandemie': Caritas Eparhial şi-a premiat voluntarii pentru 1.240 de ore în serviciul aproapelui (FOTO) Anul acesta voluntarul anului a fost numit Teodora Tonţ pentru participarea la toate activitățile de voluntariat organizat de ONG.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gala Caritas Eparhial, în cadrul căreia sunt premiaţi la începutul fiecărui an cei mai activi voluntari, a avut loc pentru prima dată online, săptămâna trecută, joi. În total, cei 70 de voluntari activi ai asociaţiei au prestat anul trecut 1.240 de ore în serviciul persoanelor defavorizate.

Reinventat în pandemie

Asociaţia Caritas Eparhial, înfiinţată în urmă cu 16 ani pe lângă Episcopia Greco-Catolică de Oradea, a organizat evenimentul de premiere denumit "Voluntariat în pandemie" printr-o conferinţă video pe platforma Zoom, din cauza pandemiei de coronavirus.

"Încă de la începutul pandemiei, voluntarii au ajutat la livrarea mâncării beneficiarilor Cantinei sociale. Treptat, au fost sistate majoritatea activităţilor în care am activat cu voluntarii, trebuind să respectăm măsurile impuse de autorităţi", se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii ONG-ului, care anunță că în anul 2020 au fost 70 de voluntari activi, dintre care 19 persoane noi, care au realizat în total 1.240 de ore de în folosul aproapelui.

La conferinţa video a participat episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, care i-a încurajat pe voluntari să se vaccineze împotriva virusului Covid-19. "A apărut vaccinul, foarte bine, iar dumneavoastră, voluntarii, ar fi bine să îi încurajaţi pe cei care sunt în vârstă, pe cei cu care luaţi contact şi să îi ajutaţi, în acelaşi timp, să ajungă şi ei să se vaccineze. Vreau să vă mulţumesc pentru că aţi înţeles această chemare: că suntem cu toţii împreună în aceeaşi barcă", a spus episcopul. 

Preşedintele asociaţiei, preotul Olimpiu Todorean, a subliniat cât de important a fost faptul că voluntariatul nu s-a oprit pe parcursul anului 2020, ci s-a reinventat, pentru ca cetățenii să fie în continuare ajutați. Printre cele mai recente activităţi ale voluntarilor se numără distribuirea unei mese calde pentru oricine are nevoie, în fiecare vineri, de la ora 13, la intrarea laterală a Bisericii Romano-Catolice Sfântul Duh (Calea Republicii, colţ cu strada Dunărea). 

Invitată la conferinţă a fost şi viceprimărița oraşului, Arina Moş, care a felicitat întreaga organizaţie pentru munca depusă anul anterior.

Voluntarul anului

În 2020, voluntarul anului a fost Teodora Tonţ: pentru "implicare, disponibilitate, diversitatea activităţilor în care s-a implicat, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite".

Pe lângă aceasta au mai fost premiaţi Paula Szvitec (premiul "Cantina socială"), Cristina Ivancov (premiul "Casa Frenţiu"), Barbu Keren (premiul "Colecta de Crăciun"), Cristina Danciu (premiul "Administrativ"), Nicolae Vinter (premiul "Cel mai activ voluntar"), Andrei Horgoş, (premiul "Disponibilitate"), Mioriţa Săteanu (premiul special pentru implicare şi organizarea evenimentului din Centrul rezidenţial "Casa Frenţiu"), Nicolae Vinter (premiul "Voluntariat în pandemie"), iar premiul "Solidaritatea pentru cei nevoiaşi” a fost acordat personalului Black Wolf.  

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON