URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2021, 11:35

"Voluntariat în pandemie": Caritas Eparhial şi-a premiat voluntarii pentru 1.240 de ore în serviciul aproapelui (FOTO)

'Voluntariat în pandemie': Caritas Eparhial şi-a premiat voluntarii pentru 1.240 de ore în serviciul aproapelui (FOTO) Anul acesta voluntarul anului a fost numit Teodora Tonţ pentru participarea la toate activitățile de voluntariat organizat de ONG.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gala Caritas Eparhial, în cadrul căreia sunt premiaţi la începutul fiecărui an cei mai activi voluntari, a avut loc pentru prima dată online, săptămâna trecută, joi. În total, cei 70 de voluntari activi ai asociaţiei au prestat anul trecut 1.240 de ore în serviciul persoanelor defavorizate.

Reinventat în pandemie

Asociaţia Caritas Eparhial, înfiinţată în urmă cu 16 ani pe lângă Episcopia Greco-Catolică de Oradea, a organizat evenimentul de premiere denumit "Voluntariat în pandemie" printr-o conferinţă video pe platforma Zoom, din cauza pandemiei de coronavirus.

"Încă de la începutul pandemiei, voluntarii au ajutat la livrarea mâncării beneficiarilor Cantinei sociale. Treptat, au fost sistate majoritatea activităţilor în care am activat cu voluntarii, trebuind să respectăm măsurile impuse de autorităţi", se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii ONG-ului, care anunță că în anul 2020 au fost 70 de voluntari activi, dintre care 19 persoane noi, care au realizat în total 1.240 de ore de în folosul aproapelui.

La conferinţa video a participat episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, care i-a încurajat pe voluntari să se vaccineze împotriva virusului Covid-19. "A apărut vaccinul, foarte bine, iar dumneavoastră, voluntarii, ar fi bine să îi încurajaţi pe cei care sunt în vârstă, pe cei cu care luaţi contact şi să îi ajutaţi, în acelaşi timp, să ajungă şi ei să se vaccineze. Vreau să vă mulţumesc pentru că aţi înţeles această chemare: că suntem cu toţii împreună în aceeaşi barcă", a spus episcopul. 

Preşedintele asociaţiei, preotul Olimpiu Todorean, a subliniat cât de important a fost faptul că voluntariatul nu s-a oprit pe parcursul anului 2020, ci s-a reinventat, pentru ca cetățenii să fie în continuare ajutați. Printre cele mai recente activităţi ale voluntarilor se numără distribuirea unei mese calde pentru oricine are nevoie, în fiecare vineri, de la ora 13, la intrarea laterală a Bisericii Romano-Catolice Sfântul Duh (Calea Republicii, colţ cu strada Dunărea). 

Invitată la conferinţă a fost şi viceprimărița oraşului, Arina Moş, care a felicitat întreaga organizaţie pentru munca depusă anul anterior.

Voluntarul anului

În 2020, voluntarul anului a fost Teodora Tonţ: pentru "implicare, disponibilitate, diversitatea activităţilor în care s-a implicat, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite".

Pe lângă aceasta au mai fost premiaţi Paula Szvitec (premiul "Cantina socială"), Cristina Ivancov (premiul "Casa Frenţiu"), Barbu Keren (premiul "Colecta de Crăciun"), Cristina Danciu (premiul "Administrativ"), Nicolae Vinter (premiul "Cel mai activ voluntar"), Andrei Horgoş, (premiul "Disponibilitate"), Mioriţa Săteanu (premiul special pentru implicare şi organizarea evenimentului din Centrul rezidenţial "Casa Frenţiu"), Nicolae Vinter (premiul "Voluntariat în pandemie"), iar premiul "Solidaritatea pentru cei nevoiaşi” a fost acordat personalului Black Wolf.  

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON