URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Iulie 2014, 18:31

Voluntari pentru ape curate: Angajaţii ABA Crişuri au făcut curăţenie în defileul Crişului Repede

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu ajutorul angajaţilor de la Salvamont şi ai firmei Master Adventure, zeci de angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri au participat, miercuri, la un alt fel de rafting.

Din bărci ori pe mal, cei 40 de voluntari au adunat gunoaiele de pe tronsonul Şuncuiuş-Vadu Crişului, pe o porţiune de 10 kilometri.

"Se pare că încă este destul de dificil să respectăm legea, să respectăm natura, să ne respectăm pe noi. Acţiunea s-a vrut un semnal de alarmă atât pentru autorităţile locale, riverani, cât şi pentru turiştii din Bălnaca, Şuncuiuş şi Vadu Crişului", a declarat Dumitru Voloşeniuc, director A.B.A. Crişuri.

Vremea n-a ţinut însă cu voluntarii. Din pricina ploilor, ei au putut să adune doar 8,5 metri cubi de deşeuri, de la PET-uri, ambalaje, textile, conserve, saltele ori chiar mobilier. "Din păcate, doar o anumită parte din deşeuri a putut fi colectată. Deşeurile feroase, de exemplu, au fost imposibil de transportat cu barca", a precizat şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Raluca Straţi.

În fiecare lună, formaţiile de lucru din cadrul A.B.A. Crişuri, pe lângă activităţile specifice de întreţinere şi exploatare a lucrărilor hidrotehnice, desfăşoară şi acţiuni de igienizare pe cursurile de apă. În medie, lunar se colectează între 15 şi 25 de mc de deşeuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Doar pe acel tronson sunt gunoaie !?!
Cum întorci capul şi nu eşti atent la standardele locale de mediu cum apar mizeriile de la Vadu Crişului care se scurg spre Oradea via Aleşd !?!
Postat 10 Iulie 2014, 23:47 de Car®p III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON