URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2022, 16:00

Volei feminin: CSU Oradea dispută sâmbătă primul joc de pe teren propriu din noul sezon

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de volei feminin CSU Oradea va disputa în acest weekend primul joc de pe teren propriu din noul sezon competiţional al Diviziei A2.

În cadrul seriei de vest, formaţia bihoreană va primi replica celor de la CSM Corona Braşov, într-o confruntare programată sâmbătă, cu începere de la ora 11, la Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea.

Chiar dacă jocul contează pentru etapa a III-a din sezonul regulat, cele două formaţii au susţinut până acum o singură partidă.

CSU Oradea va aborda această dispută după ce a obţinut o victorie categorică pe terenul celor de la CSM Sighetu Marmaţiei, în vreme ce gruparea de sub Tâmpa vine la Oradea după o înfrângere suferită în propriul fief, scor 0-3, cu Medicina Tg. Mureş.

O abonată a turneelor finale, echipa studentelor orădene pregătită de antrenorii Mariana şi Paul Szabo Alexi ţinteşte şi în acest an prezenţa în fazele superioare ale competiţiei.

Astfel, CSU Oradea va merge pe mâna omogenităţii, în care va încerca să îmbine în continuare experienţa cu tinereţea. Noutăţile din lotul orădean sunt două jucătoare de mare perspectivă, Ilinca Ştirbu, venită de la CSM Focşani, şi Alexandra Keresztesi, transferată de la CSŞ Sighet. În schimb, formaţia orădeană a pierdut pentru acest sezon una dintre jucătoarele cu experienţă, Maria Radu-Fîcă.

"Va fi un sezon interesant, cu echipe extrem de bune, Medicina Tg. Mureş sau CSU Poli Timişoara anunţându-se adversare pe măsură. Dar, noi vom încerca să rămânem conectaţi şi în acest an la rezultatele care ne-au adus an de an în lupta pentru fazele superioare ale competiţiei", a declarat antrenoarea Mariana Szabo-Alexi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON