URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Ianuarie 2018, 16:10

Vlad Voiculescu, despre probleme transplanturilor din România: "Bodog este ca o floricică. Nu a văzut, nu a auzit"

Vlad Voiculescu, despre probleme transplanturilor din România: 'Bodog este ca o floricică. Nu a văzut, nu a auzit' sursa foto: www.cancan.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În plin scandal cu doctorul clujean Mihai Lucan, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a reclamat că transplanturile în România nu sunt reglementate. Şi asta pentru că, a scris Voiculescu pe Facebook, "dacă nu ai reguli, nimeni nu te poate acuza de nimic".

"În acest timp, sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare" sau au trăit pentru că s-au împrumutat de bani, a mai scris ex-ministrul. ”Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poţi fura liniştit? Îţi faci singur regulile! Sau... nici nu le faci”, spune Voiculescu.

Textul scris de Vlad Voiculescu se numeşte "Despre hoţie, crimă, fente şi floricele" şi vorbeşte despre câteva "fente" aplicate de "mai-amrii transplantului din România, cu domnul Lucan în frunte".

Prima astfel de fentă, a spus fostul ministru, a fost înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Transplant care însă nu a primit atribuţii. Un pion important a fost încă din 2011 Florian Bodog, a mai acuzat Voiculescu, care ştia prea bine ce se petrece.

”La 5 ani de la înfiinţare (2009), se înfiinţează Registrul Naţional de Transplant şi se emite un Ordin de Ministru care stabileşte ca obligaţie legală a Consiliului Ştiinţific al ANT elaborarea regulamentului de alocare a grefoanelor de organe, ţesuturi şi celule. La 7 ani de la înfiinţare (2011), Corpul de Control constată că Registrul nu funcţiona, cât despre regulament de alocare... nici atât. Se stabilesc noi termene, responsabili, etc. Cine era membru în Comisia de Control? Domnul #Bodog. Cine era preşedintele Consiliului Ştiinţific al ANT? Domnul #Lucan”, susţine fostul ministru al Sănătăţii.

Aşadar, Bodog - spune Voiculescu - ştia foarte bine care sunt problemele cauzate de lipsa reglementărilor în domeniu şi că nu există reguli clare pentru alocarea organelor. În schimb, de îndată ce a devenit ministru, mai acuză Voiculescu, s-a preocupat să-l schimbe pe şeful Corpului de Control care cunoştea toate aceste informaţii.

"Domnul Bodog este ca o floricică. Nu a văzut, nu a auzit. Nu a fost în comisia de control care a sesizat ilegalitățile de mai sus, nu a fost directorul direcției responsabile din MS pentru ani de zile, nici șef de cabinet de ministru, nici secretar de stat, nici secretar al Comisiei de Sănătate din Parlament, nici ministru de mai bine de 1 an", concluzionează fostul ministru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
tesdeu
a inceput sa o faca si bine. insa au venit ai tai si s-au reactivat vechile metehne. iar te faci ca nu stii, iar aberezi, iar delirezi, iar deviezi. atat stii sa faci.
Postat 08 Ianuarie 2018, 08:00 de User anonimizat
??????
Și tu? De ce n-ai reglementat nimic? N-ai avut timp?! Dar de ce nu ai inceput măcar?
Postat 07 Ianuarie 2018, 18:13 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON