URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Ianuarie 2021, 19:30

Viorica Dăncilă va lansa o carte despre "partea ei de adevăr" în relaţia cu Liviu Dragnea şi PSD

Viorica Dăncilă va lansa o carte despre 'partea ei de adevăr' în relaţia cu Liviu Dragnea şi PSD (Foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul premier Viorica Dăncilă a anunţat că va lansa, în curând, o carte-interviu, în care dezvăluie momente din perioada în care s-a aflat la Palatul Victoria. În memoriile sale sunt descrise tensiunile din relaţia cu Liviu Dragnea, dar şi conflictele pe care le-a avut cu actuala conducere a Partidului Social Democrat.

Detalii incomode

Cartea se va numi "Viorica Dăncilă - partea ei de adevăr" şi este realizată în colaborare cu Maria Niţu, o jurnalistă care a lucrat la OTV.

"Am fost şi rămân social-democrată şi un om de echipă, iar acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr şi pe analiza obiectivă a problemelor trecutului. Revin cu detalii, urmează momente interesante", a precizat fostul premier pe pagina sa de Facebook.

Urmărită şi ameninţată

Site-ul de ştiri Digi24.ro notează că Viorica Dăncilă a scris şi despre tensiunile care existau în relaţie cu Liviu Dragnea. "Îmi amintesc că eram la Scroviştea cu soţul meu, când au venit Paul Stănescu şi Liviu Dragnea. Mi-au cerut să aprob amnistia şi grațierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare, dar eu n-am făcut asta", a descris Viorica Dăncilă.

Fostul premier vorbeşte în cartea sa şi despre faptul că în timpul mandatului său era urmărită de colegii săi, care îi raportau lui Liviu Dragnea tot ceea ce făcea la guvern. 

Aceasta mai povestește şi despre relaţia pe care a avut-o cu membri din actuala conducere a Partidului Social Democrat. "Eram la Parlament, la Grupul PSD din Camera Deputaţilor, în birou, când a venit o delegaţie formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Dragoş Benea şi Marian Oprişan, care mi-au spus că ar fi foarte bine să-mi dau demisia din funcţia de preşedinte şi să conducă ei partidul, ca o structură interimară, până la alegerile prezidenţiale. Stănescu mi-a spus că nu trebuia să intru eu în turul doi al alegerilor, ci Dan Barna. Paul Stănescu mi-a spus: ai vrut să candidezi, n-ai vrut să laşi pe alţii să preia conducerea partidului, te voi distruge!", a susținut Dăncilă.

"Piesă de teatru foarte proastă" 

În carte mai este descris şi momentul în care, după alegerile prezidenţiale, acasă la Viorica Dăncilă a venit Marcel Ciolacu, actualul preşedinte la PSD, pentru a o convinge să demisioneze de la şefia PSD, urmând să primească în schimb un loc de parlamentar.

"M-a sunat şi Ciolacu şi mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a aşezat pe canapea şi mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut şi un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat", a povestit Viorica Dăncilă, potrivit Digi24.ro.

În ianuarie 2019, Dăncilă a fost numită premier al României şi a devenit astfel prima femeie din istoria ţării care a ocupat această funcţie. Totodată, ea a fost al treilea premier al României în doar şapte luni şi mai târziu, după ce Liviu Dragnea a fost condamndat la închisoare, aceasta a ajuns peşedintele Partidului Social Democrat. De asemenea, aceasta a fost candidata PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019, unde a pierdut în turul al doilea de scrutin, după ce a obţinut doar 33,91% din voturi, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
singura carte
Probabil singura carte scrisa de un PSDist in libertate.
Postat 20 Ianuarie 2021, 09:10 de unul
:::)))))
Eu de cultură și asta ::::)))
Postat 19 Ianuarie 2021, 20:36 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON