URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2020, 20:05

Viorel Cataramă uimește din nou: „Autorităţile locale au dispus urmărirea şi spionarea mea” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viorel Cataramă, candidatul Pro România Bihor la Senat, s-a dezlănţuit din nou, luni, la adresa contracandidaţilor săi, acuzându-i că refuză să accepte să participe la o dezbatere publică alături de el, numindu-i „laşi şi fricoşi”, la adresa lui Ilie Bolojan, pe care îl acuză de „cinsim extrem”, dar şi a unui poliţist local din Oradea, care l-ar fi... spionat, probabil la comanda adversarilor politici.

Declaraţiile au fost făcute într-o conferinţă de presă iniţiată de coordonatorul Pro România Bihor, Octavian Bara, care a anunţat cu acest prilej fuziunea cu ALDE, printr-un congres comun unde s-a lansat programul electoral şi s-a decis susţinerea pentru funcţia de prim-ministru a preşedintelui formaţiunii, Victor Ponta.

Cea mai „nimerită alegere”

„În timpul crizei din 2012, măsurile luate de domnul Ponta au fost cele mai liberale posibile, deşi el era de la PSD atunci. A reuşit să aducă salariile înapoi la nivelul care au fost, să reducă TVA, să crească şi colectările la buget. Toate aceste măsuri au făcut ca economia României să cunoască o creştere vizibilă”, a explicat coordonatorul Pro Romania Bihor, Octavian Bara, motivul pentru care Ponta ar fi cea mai „nimerită alegere” susţinând că actualul guvern acţionează haotic, provocând prin măsurile dispuse o adâncire a crizei şi nu o ameliorare a situaţiei generate de pandemie.

Potrivit lui Bara, introducerea unui venit minim de criză pe persoană pe membrii de familie, sprijinirea IMM-urilor afectate de pandemie - din HORECA, agricultură şi industrie alimentară -, reducerea TVA, reducerea impozitului sau chiar scutiri de impozite, subvenţionarea cu 50 % a chiriilor pentru firmele care nu funcţionează, redeschiderea şcolilor, testarea masivă a populaţiei pentru noul coronavirus sunt doar câteva din măsurile pe care Ponta le are în vedere „din prima zi” în cazul în care ar fi instalat ca premier.

„În loc să-i lase pe copii la şcoală, să asigure teste pentru elevi şi profesori, personal medical la cabinetele din incinta acestora, îi ţine pe copii acasă şi dă zile libere părinţilor, care şi aşa au probleme pentru că firmele concediază masiv angajaţi şi riscă să-şi piardă locurile de muncă. Şcoala online nu e şcoală, e o lălăială, doar ca să zicem că nu facem nimic”, a explicat liderul Pro România Bihor, care caracterizează actuala guvernare drept incompetentă şi susţine că aceasta va falimenta economia românească.

„Practic vor rămâne deschise doar supermarketurile şi secţiile de votare. Avem nevoie de alegeri, da, lumea trebuie să conştientizeze că aceste alegeri sunt foarte importante pentru direcţia pe care vom merge, pentru că am ajuns să ieşim cu bilete de voie iar în curând vom primi mâncare pe cartelă, că nu vom mai produce nimic”, susţine Bara.

Maratonul lui Cataramă

Problemele generate de noile interdicţii instituite de Guvern pentru limitarea cazurilor de Covid-19 au fost descrise şi de Viorel Cataramă, candidat la Senat, care de o săptămână a pornit un adevărat maraton în judeţ, unde discută cu localnici prin pieţe şi târguri, dar şi cu primarii.

„Am un calendar precis, astfel încât să acopăr întreg judeţul Bihor în  această perioadă. Deşi sunt restricţii, pandemie, eu voi merge în continuare. Până acum am vizitat peste 30 de comunităţi locale, am luat cunoştinţă cu problemele lor, mi le-am notat, astfel încât dacă voi ajunge în Parlamentul României, să le pot găsi o rezolvare împreună cu colegii mei”, a declarat Cataramă, dând ca exemple comunele Borş, „unde oamenii sunt proprietari pe reţeaua de gaz, dar o folosesc alţii”, Tileagd, unde ar fi nevoie de această reţea şi nu o au, și Sânmartin, unde „există probleme cu apa termală”.

Pentru prima dată într-un astfel de periplu în Bihor, Cataramă s-a declarat „plăcut impresionat”, ba chiar şi-a făcut cumpărături din piețe. „Am cumpărat un pom fructifer pe care mi-l voi planta în grădina din Snagov, am cumpărat şi varză, legume şi fructe. Eu susţin în mod necondiţionat dreptul cetăţenilor României de a munci, pentru că am ajuns într-o situaţie ridicolă. Oamenii vor să muncească, iar guvernanţii le interzic munca. Un lucru pe care nici comuniştii nu l-au făcut”, a comentat el.

Amendat în Piaţa 100 

Cum era de aşteptat, plimbările milionarului nu au fost lipsite de incidente, duminică alegându-se cu o amendă de 2.000 lei după ce un poliţist local l-a dibuit fără mască prin Piaţa 100. „Nu a fost o constatare, aşa cum ar fi fost normal”, se plânge, însă, Cataramă, susţinând că poliţistul l-ar fi urmărit şi filmat o jumătate de oră până să prindă momentul în care a rămas fără mască, ceea ce îl duce la gândul că a fost o şicană.  

„Pot să cred că autorităţile locale au dispus urmărirea şi spionarea mea ca şi candidat oficial la Senatul României. Acel poliţist mi-a spus clar că în această perioadă m-a urmărit şi m-a filmat. Este dreptul legitim al jurnaliştilor să urmărească un candidat, dar este ilegal să facă acest lucru  funcţionar sau angajat al Statului Român, plătit inclusiv din banii mei, din taxe şi impozite. Nu au niciun temei legal să mă urmărească, să mă spioneze, să mă înregistreze. Această convorbire (cu poliţistul, n.r.) eu o am pe bandă şi am contactat echipa de avocaţi pentru a acţiona în consecinţă”, a spus milionarul, care aşteaptă să i se trimită acasă şi procesul verbal de constatare, pentru a-l contesta.

Concedierile lui Bolojan: o decizie scandaloasă

În conferinţa de presă, Cataramă s-a referit, din nou, şi la decizia preşedintelui Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan, de a concedia 50% din angajaţii instituţiei, pe care a descris-o ca fiind „revoltătoare, scandaloasă şi de un cinism extrem”.

„Eu sunt cel care am lansat în public conceptul de aristocraţie bugetară, eu sunt cel care de câţiva ani militez pentru un stat suplu, pentru reducerea cu 25% a numărului de bugetari, însă toată această acţiune a mea s-a bazat pe un moment de creştere a economică a României, nu acum, într-o perioadă de criză extremă, când activitatea economică se prăbuşeşte. Este o inconştienţă maximă, o declaraţie în scop electoral, propagandistic”, a acuzat el.

Totodată, el s-a declarat surprins că „nimeni nu face campanie electorală în Bihor” şi şi-a reiterat invitaţia adresată contracandidaţilor săi la dezbateri publice mediate de jurnaliştii locali, „pentru ca cetăţenii din Bihor să cunoască modalităţile prin care vor aduce mai mult bine judeţului”. „Revin cu propunerea pentru domnii Gheorghe Carp, Florian Bodog, Ioan Mang, Radu Coste, Cseke Attila, să accepte această provocare. Să nu fie laşi şi fricoşi, că nu vor fi mâncaţi de electorat şi nici de presă”, a spus el.

Milionar, caut distracţie

Mutat la Oradea de câteva săptămâni, Cataramă s-a plâns de lipsa locurilor de distracţie şi visează să transforme Oradea într-un oraş „mai puternic decât Cluj şi Timişoara”, de unde tinerii să nu fie nevoiţi să plece, care să aibă chiar şi propria Operă, nu doar Filarmonică, dar şi un centru universitar unde, printr-o politică de dezvoltare, s-ar putea atrage chiar şi 100.000 de studenţi.

„Bolojan a făcut multe lucruri bune. Dar a venit momentul ca altcineva să facă ceea ce Bolojan nu e capabil”, a spus el, explicând că acest lucru este posibil prin încurajarea învăţământului superior, inclusiv cel privat, înfiinţarea unor secţii, facultăţi, atragerea unor profesori cu renume, construirea unor cămine. „Eu ştiu că există autonomie universitară, dar printr-o colaborare între autorităţile locale şi parlamentari, este posibil. Eu pot”, a încheiat Cataramă.

Comandat de Partidul Pro România, filiala Bihor, cod mandatar financiar 11200008

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Cataramă e contestat de bihoreni ... pentru că ei nu înțeleg că e singurul candidat care știe politică !?!
Politică doctrinară ... nu de cumetrie cum e de ani și ani la PSD, PNL, UDMR, PMP, etc !?! Omul nu e bâlbâit și habarnist precum candidații partidelor din Bihor ... care nu se ridică la nivelul lui Cataramă nici dacă s-ar naște încă odată. A fost printre puținii lideri ai PNL care, prin tot ceea ce a făcut organizatoric și financiar, a salvat acest partid de la dispariție ... în perioada 1992-1999, când Iliescu, Constantinescu și niște "băieți deștepți" care conduceau "serviciile", au vrut ca liberalii săcse împrăștie în toate direcțiile !?! Pe de altă parte, Cataramă cu firma lui, plătește impozite anuale numai în Bihor vorbind, cât plătesc toți alți candidați de acum în toată viața lor la un loc. Așa că, nu dați cu piatra ... dacă nu e cazul !?! Singurul lui păcat e "frustrarea" ... care nu-i dă pace de când l-au izolat lătrăii de la PNL, atunci când niște "generali" au pus mâna pe acest partid, în perioada imediat următoare preluării de către Băsescu a funcției de președinte !?! Tăriceanu știe foarte bine când a predat ștafeta și s-a lăsat mânat de gânduri "negre" față de Cataramă ... iar roata s-a întors acum în PRO România, de i-a adunat într-un loc unde până și Coldea e recunoscut ca lider de opinie !?!
Postat 10 Noiembrie 2020, 21:27 de CrisDumi
securistul stie el cum se proedeaza
securistul stie el cum se proedeaza ca o invatat de la sefii lui. Un caraghios! Daca firetica si-o gasit o sarma spion in kur asta ce si unde si-o gasi? Vai de capul nostru ce elefanti expirati se prezinta ca prospaturi politice in noul partid politic: poanta, cacariceanu,....!
Postat 10 Noiembrie 2020, 08:39 de scortosul
O intrebare.....
Sincer, ce draq cauta securistul asta in Bihor / Oradea ?
Postat 10 Noiembrie 2020, 08:37 de Citizen
mutu si mierla
bre catarama, te-ai dus in piata de vechituri sa-ti faca reclama? asa disperat esti tu cu bara, acest mut unicat in politica bihorului? ))) mai bine mergeai peste drum, unde sunt mai multe cruci si oameni linistiti, gata sa te asculte cu glasul tau de mierla impielitata! se citeste pe fata lui greata simulata cand da mana cu nenorocitii aia nescoliti si tiganii care vand cizme si haine purtate de 60 de ani in piata 100!
Postat 09 Noiembrie 2020, 21:21 de roger
Cataramă
La fel ca SIMION, va abuzați voi singuri, nu trebuie sa vă abuzeze autoritățile. Atât poți Cataramă, împreună cu SOV , Stoica, și alții, voi ăștia care ați furat țara și vă dați investitori... Am votat PNL pt că sunt ce-i mai corecți dintre HOȚI. Starea dezastruoasă a României ți se datorează și ție, și când vezi că la Oradea treaba merge bine, și o sa meargă și în Bihor, nu-ți convine, adevărul ultimilor 30 de ani o să iasă la iveală după 6 decembrie, și tu o sa mori de foame. Bihorul nu e casa ta, Bihorul spune că a ta casă e la pușcărie, tu nu ai creat locuri de muncă , tu ai creat umilință pt că ești securist, și știi cum merge treaba....
Postat 09 Noiembrie 2020, 20:51 de Sandu2100
Doar clovnul lipsea din campanie asta
Si uite ca a aparut ei el pentru distractia electoratului
Postat 09 Noiembrie 2020, 20:42 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON