URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2020, 09:00

Viorel Cataramă: Spitalele din România seamănă astăzi cu închisorile!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tragedia din Piatra Neamţ a scos la iveală multe probleme ale sistemului de sănătate, băgate sub preş de aparatul de propagandă al Guvernului. Subfinanţat şi condus cu incompetenţă de Guvernul Orban, sistemul sanitar din România, cel care ca resursă umană excelează pe plan european, s-a transformat într-o instituţie de forţă, coercitivă, cu puţine legături cu spiritul medical.

Aceasta este opinia candidatului ProRomânia la funcţia de senator de Bihor, Viorel Cataramă, care a condamnat ferm felul în care sistemul medical din România, sub conducerea guvernului Orban, se poziţionează faţă de pacienţi: "Spitalele din România seamănă astăzi cu închisorile! Pacienţii încuiaţi în saloane, rata mortalităţii în secţiile de terapie intensivă este cea mai mare din Europa, iar infecţiile nosocomiale ucid mai mulţi pacienţi decât bolile pentru care s-au internat. Accesul în unităţile medicale pentru pacienţii non-covid a devenit un lux! În România guvernului Orban am ajuns să ne tratăm acasă, ca pe vremea străbunicilor, pentru că nu suntem primiţi în spitale. Plătim impozite pentru sănătate, dar nu beneficiem de niciun tratament, pentru că în România există doar Covid-19. Să vă fie ruşine! Pentru că ne umiliţi zilnic şi pentru că aţi lăsat românii în voia sorţii!", a tunat Viorel Cataramă, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Reacţia candidatului ProRomânia la alegerile pentru Senat din 6 decembrie este cu atât mai virulentă cu cât în Bihor, susţinătorii lui Ludovic Orban şi Nelu Tătaru şi ai măsurilor lor, liberalii bugetari Ilie Bolojan şi Gheorghe Carp, merg tocmai pe o platformă politică ce promovează realizările sistemului medical.

Viorel Cataramă s-a mutat în Oradea şi nu pierde nicio zi, bătând judeţul în lung şi în lat, alături de echipa ProRomânia. În acest weekend, el va fi prezent în Bratca (sâmbătă) şi Beiuş (duminică).

Pe 6 Decembrie, votează Pro România, poziţia 4 pe buletinul de vot. Alege Libertatea! Fără libertate, nu există viaţă!

Realizat de Open Politics S.R.L., la comanda Partidului Pro România filiala Bihor CMF 11200008

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Bai habarnistule...
Bai habarnistule asta ce spui tu se intampla doar in cele 8 spitale regionale construite de psd-pro, adicalea alea facute de primministru ponta, seful tau de gacsa. Baga bine sa chelie!
Postat 22 Noiembrie 2020, 10:52 de scortosul
CATARAMA
Cred ca problema sistemului sanitar si a romaniei, se datoreaza si tie , tu esti partas la devalizarea romaniei. Eu propun sa votam PNL cu un procent mare, sa nu mai avem aliante, sa nu ne mai jucam de-a soarecele si pisica intre guvern-presedinte-parlament . Dupa modelul Oradea, vezi si tu ce fain sa dezvoltat cand ai majoritate in consiliu.
Postat 21 Noiembrie 2020, 15:24 de Sandu2100
Daca ai avea dreptate
Pai asa arata e pentru ca indivizi ca tine aflati in diferite ministere in loc sa isi faca munca pentru care au fost platiti au trecut contractele statului pe persona fiziaca(au furat contractele statului pe care trebuia sa le gestioneze) si au trecut tot profitul pe persoana fizica privata. Intr-o tara normala un asemenea individ trebuia arestat, confiscat tot si condamnat pentru tradare si furt nu sa vina azi sa ne spuna ca suntem saraci, saraciti(chiar si de el).
Postat 21 Noiembrie 2020, 09:19 de scortosul
asta ne spui tu tocmai in Oradea?
Asta spui tu tocmai in Oradea? Pai cui sa multumim? Iti spun eu securistoidule, trebuie sa multumin fsn-psd-alde-udmr si puii avortati pro-per-aur- Tu ne iei ca si comunistii de prosti, noi nu am vazut, nu am simtit ce ati facut in tara asta? Gasca de demagogi si mincinosi, tradatori de neam si tara. Indivizi dubiosi ca si tine aflati vremelnic in dreapta politica a tarii(Catarama, Chioru de la sindicacate-ciorba, Constantinescu cel invins de sistem,....) ati falimentato si acum veniti in locul vostru de confort, in asociatiile politice de hotie psd-pro-alde-udmr ... tata greata pentru misei ca si voi.
Postat 21 Noiembrie 2020, 09:12 de scortosul
Intr-o lume normala
Intr-o lume normala asta ar trebui aresta p[entru afirmatii calomnioase si pentru zadarnicirea combatetii Covid19. Un caraghios trimis in teritoriu de gasca poata-moliceanu si cu asta am spus tot!
Postat 21 Noiembrie 2020, 09:05 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON