URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2020, 20:50

Viorel Cataramă s-a îndrăgostit de Oradea, dar nu şi de Bolojan: "Oraşul merită să fie inclus în patrimoniul UNESCO"

Viorel Cataramă s-a îndrăgostit de Oradea, dar nu şi de Bolojan: 'Oraşul merită să fie inclus în patrimoniul UNESCO' foto: Pro Romania filiala Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Candidatul Pro România Bihor pentru Senat, Viorel Cataramă, a declarat, joi, că va întreprinde toate eforturile necesare, împreună cu autorităţile locale şi centrale, pentru ca Oradea să fie inclusă în patrimoniul UNESCO, pentru că "sunt lucruri bune pe care trebuie să le ducem mai departe", însă a ţinut să precizeze că dincolo de clădirile renovate, de centuri şi şosele, sunt probleme care nu pot fi trecute cu vederea. "Am vrut, deci, să clarific faptul că Ilie Bolojan nu este Dumnezeu, este un muritor, cu bune, cu rele, că are anumite nerealizări, unele domenii în care trebuie să lase pe alţii".  

Pentru Oradea

"Am investigat foarte serios posibilitatea ca Oradea să fie inclusă în lista monumentelor UNESCO, în patrimoniul mondial UNESCO. Sunt şase criterii după care se acordă acest calificativ. În România mai sunt şase obiective culturale deja în patrimoniul UNESCO şi unul natural, Delta Dunării. În România există cel puţin un precedent care arată că centrul istoric al municipiului Oradea ar putea să se califice, anume centrul istoric din Sighişoara. Iar în Europa sunt mai multe oraşe, precum Genoa şi Verona. Voi întreprinde toate eforturile împreună cu autorităţile locale şi autorităţile centrale, pentru Oradea, în opinia mea, merită să fie parte a patrimoniului mondial UNESCO. Astea sunt lucruri bune pe care trebuie să le ducem mai departe," a declarat, Viorel Cataramă în ultima sa conferinţă de presă din campania electorală. 

Candidatul Pro România la Senat a subliniat, însă, că dincolo de admiraţia şi felicitările sale pentru tot ce a făcut fostul primar Ilie Bolojan în oraş - clădiri renovate, centuri şi drumuri făcute etc - mai sunt aspecte care au nevoie de îmbunătăţiri, de investiţii şi de eforturi. El s-a referit la taxe şi impozite locale, la plata gigacaloriei, la nivelul de salarizare, printre cele mai mici din ţară, la lipsa investiţiilor în Cultură, Sport, la lipsa posibilităţilor de distracţie pentru tineri, la universitatea din Oradea. 

Bolojan, iubit ca un dictator

"Staţi pe ape termale, care nu sunt folosite şi ele sunt gratuite şi nu faceţi nimic. Sunteţi aşa de bucuroşi să plătiţi cea mai scumpă gigacalorie? Orice om normal nu vrea să plătească mai mult la stat. Deci nu pot să mă fac că nu văd aceste realităţi. Am constatat că Bolojan a reuşit performanţa să subordoneze toate partidele, cu excepţia Pro România Bihor. Dictatorii întotdeauna au început prin a fi iubiţi de popoarele lor. Dar apoi popoarele au suferit. Apelul meu la dumneavoastră este să iubiţi cu măsură şi ponderat. Nu e normal să treci cu vederea nerealizări numai pentru că există în altă parte unele realizări. Dacă nu este capabil să performeze în acele domenii trebuie să lase pe alţii să performeze. Să reînvie cultura, Universitatea, sportul. Şi nu văd de ce v-ar deranja ca acest lucru să se întâmple în Bihor", a declarat Cataramă. 

Candidatul Pro România s-a referit şi la situaţia "dezastruoasă" din Staţiunea Stâna de Vale. "O altă vale a plângerii, în condiţiile în care e un obiectiv strategic al judeţului. M-am uitat la versanţii aceia frumoşi, toţi copacii tăiaţi, a fost sinistru. Staţiunea e plină de gropi, într-o stare jalnică, la fel ca şi Băile Felix, în condiţiile în care ar putea fi Poiana Braşov a Transilvaniei. Nu contează cine deţine acolo proprietăţi, chiar nu mă interesează, ce pile şi ce relaţii au. Prin impozite şi taxe pentru nelucrare, îl faci ori să vândă, ori să facă", a spus omul de afaceri.

Teste gratuite în continuare, în Oradea

 În conferinţa de presă, Viorel Cataramă a anunţat, totodată, că Asociaţia umanitară condusă de soţia sa, dr. Adina Alberts, continuă acţiunea de testare a populaţiei atât la nivel naţional, cât şi în Bihor unde sunt efectuate, în total, 1.000 de teste.

Joi, echipa fundaţiei a desfăşurat testări în Piaţa Rogerius, unde din 95 de persoane testate, 9 au avut rezultat pozitiv, urmând ca în zilele următoare, echipa de testare să se oprească în zona Pieţei Decebal (vineri), la Piaţa Cetate (sâmbătă) şi în Piaţa Unirii (duminică).

"Este un interes foarte mare pentru aceste teste, pentru că sunt oameni care nu-şi permit", spune Viorel Cataramă, susţinând în continuare că testările sunt singura modalitate de a opri infectările şi ar permite reluarea activităţilor în domeniul HoReCa, precum și deschiderea şcolilor.

"Eu observ un cinism al PNL, care îi consideră pe români proști veritabili. Ieri au anunțat că se redeschid piețele, să uite lumea că au fost închise, se taie panglici când oamenii nu au de lucru. În cel mai josnic și demagog mod, președintele ne minte! Nu a scăzut numărul îmbolnăvirilor, ci numărul testelor! După ce a ținut românii în frig timp de o lună de zile, inutil, după ce producătorii noștri au aruncat cea mai mare parte din marfă, după ce au fost umiliți și batjocoriți, fără să aibă vreo vină, acum li se dă voie să muncească! E dovada faptului că în România restricțiile se decid fără nicio bază, doar în scop electoral", a mai spus Cataramă.

Comandat de Partidul Pro România, filiala Bihor, cod mandatar financiar 11200008

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
judecam stramb si judecam drept
Bihorenii o sa ii ofere ăstuia exact ce a oferit el Bihorului.
Postat 04 Decembrie 2020, 09:00 de scorilo
?
Cred ca prin modul cum ați dus aceasta campanie electorala Dvs ne credeți niște ignoranți, chiar prosti, crezând cu tărie ca aveți vreo șansă să ne prostiți. De fapt suntem bucuroși ca se apropie de final aceasta campanie pt ca astfel avem privilegiul sa nu va mai vedem fata peste tot și sa nu va mai auzim aberațiile debitate prin mass-media. Cred ca e timpul sa înțeleagă și politicienii de azi ca vremea acestor tipuri de personaje "fantastice" și promisiuni de basm livrate doar când e campanie, a apus. Sigur va apune duminica și vremea acestui personaj... E în puterea noastră pana la urma sa va dam o lecție în acest sens.
Postat 04 Decembrie 2020, 08:34 de 3636
Va rog frumos
Sa terminati contractual de publicitate cu acest mafiot rasuflat ,Citesc des si cu placere ziarul vostru! Uitati-va ce mesaje patrice ,fara legatura cu realitatile din zona! Nu vreau sa-mi mai fie indusa imaginea miticiei ,cind citesc ceva despre Oradea
Postat 04 Decembrie 2020, 00:09 de ZULLU
du-te ma
Ai dat spagi la toate ziarele locale si ai sa vezi ca degeaba! Orasul asta arata asa datorita lui Bolojan. Nu mai vrem un Filip reincarnat pe nume...cum era?...Catarama...la conducere. La fel va arata orasul si dupa 10 ani, cum e acuma. Pe munca altora, vrei tu sa incluzi in UNESCO...esti tare mai! Mai lasa-ne odata, abia astept sa treaca alegerile sa nu-ti mai vad fata pe toate ziarele locale si sa nu mai vad ce ineptii debitezi...ca de auzit de tine sigur nu vom mai auzi, asa indragostit cum esti de Oradea. Ii fi tu ala corectul cvare va salva Romania...numa cand vad cate lucruri spui ca vei face, imi dau seama ca esti un mincinos, nu trebuie sa si stiu ca esti. Hai pa!
Postat 03 Decembrie 2020, 22:49 de DanD
::::))))))
Ne incanta mai mult Art Nouveau , UNESCO e pt BACAU, dar BACAU nu are ce arata. Intr-un cuvant " CATARAMA ORADEA nu te vrea "
Postat 03 Decembrie 2020, 22:14 de Sandu2100
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON