URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Decembrie 2022, 17:50

Viitorul parc din strada Rectorului din Oradea cu zone de relaxare şi terenuri sportive va fi extins la 4.000 metri pătraţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viitorul parc din strada Rectorului din Oradea, cu zone de relaxare şi terenuri sportive, va fi extins la 4.000 metri pătraţi.

Termen de finalizare: 2023

Consiliul Local a aprobat joi, la propunerea primarului Florin Birta, extinderea proiectului iniţial cu încă 1.500 metri pătraţi, printr-o investiţie de 860.000 lei.

"Prima etapă a parcului a fost scoasă la licitaţie, fiind emis ordinul de începere a contractului de proiectare. Asta înseamnă că în primăvară vor demara lucrările pentru construcţia acestui parc. Dorim ca, odată cu începerea lucrărilor la etapa I, să demarăm procedurile pentru etapa II, astfel încât anul viitor, la final, acest parc să fie funcţional", a declarat primarul Florin Birta, joi, în cadrul unei conferinţe de presă care a precedat şedinţa de Consiliu Local.

Potrivit edilului, cea de-a doua etapă de realizare a parcului implică amenajarea de alei pietonale, extinderea locului de joacă, pistă de alergat, teren de fitness, mobilier urban, realizarea sistemului de iluminat, zone verzi şi realizarea sistemului de irigaţii.

Lucrările ar putea începe în prima parte a anului viitor, cu termen de finalizare de 2 luni și jumătate, astfel încât la sfârşitul anului viitor locuitorii cartierului Episcopia să se poată bucura de o nouă zonă verde.

Pe terenuri preluate

Lucrările de amenajare a parcului din strada Rectorului au demarat pe un amplasament de 750 metri pătraţi aparţinând municipalităţii orădene, la care s-a adăugat încă un teren de 750 metri pătraţi primit de oraş de la Ministerul Agriculturii.

"Colegii de la Direcţia Patrimoniu Imobiliar au identificat încă 1.500 de metri pătraţi de teren, unde au cumpărat două locuinţe, plus s-a expropriat o hală metalică, astfel că s-a ajuns la o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi pe care va fi dezvoltat acest parc", a explicat Florin Birta.

Imobilele achiziţionate de municipalitate precum şi hala metalică au fost deja demolate, iar pe amplasamentul lor municipalitatea a început amenajarea terenului în vederea amenajării viitorului parc.

Pe noua zonă verde vor fi plantaţi arţari, magnolii, mesteceni, tei, castani cu flori roşii, koelreuteria, cercis şi va fi amenajată o împrejmuire din ulmi.

În cadrul parcului vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii şi un teren de sport multifuncţional care va fi acoperit cu tartan.

Spaţiile verzi vor fi dotate cu instalaţii de irigat şi reţea de iluminat public, bănci pentru odihnă şi coşuri de gunoi.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
adi13-bolnăvel
Se poate sparge o vena, ceva. Tu nu-ti dai seama ca vorbesti in gol, bineînțeles nimic nu e parc, in capul tău:::))) bineînțeles Bolojan e de vină pt calitatea profesorilor, dar si pt salariile mici , dar tot cu salariile alea din 2008 a crescut numarul mașinilor in Oradea, ceea ce înseamnă ca are Orădeanul bani. Te plătește bine PSD??
Postat 23 Decembrie 2022, 20:27 de Sandu2100
sandu postacul platit
Mai poti sandule? Vezi ca poate ti se sparge o vena. Parculete, in afara de parcul Salca restul sunt parculete. Zone verzi. Barcaului nu e parc, la 20metri latime. Parcuri adevarate sunt 1 Decembrie si Bratianu. * si tu esti un incapabil ca vad ca incepi cu primul comentariu direct sa provoci scandal. Tu esti un frustrat, ratat ce singura lui placere e sa creda ca vai doamne ce mari realizari face primaria. Binenteles pe bani o spui. Vezi ca si alte orase au parcuri noi, si parcuri cu mult mai mari si frumoase. Sper ca te joci cu putulica de bucurie. Dca anu comentam cei incapabili, nu inseamna ca trebuie sa urlam de bucurie. Comentam numai la imbecilitatile pe care le face Bolovanul tau. Da face o scoala , dar a inchis vreo 10, si de cand e el primar , clasele de copii au crescut de a 20 la peste 30-40 elevi, inghesuiti ca animalele in clase. Iar de invatamantul superior nu misca un deget, degeaba faci cladiri daca calitatea invatamantului e zero. Nu cladirea conteaza , ci profesorii. Ia vezi un clasament al scolilor din Bihor, suntem la fel ca si la salarii.
Postat 23 Decembrie 2022, 20:19 de adi13
Foarte bine
Mai zic unii ca numa betoneaza :::)))) incapabili sa vadă cate parcuri a făcut Bolo & Birta
Postat 23 Decembrie 2022, 18:30 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON