URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2021, 12:15

Victorii clare în deplasare pentru CAO şi Lotus Băile Felix, în Liga a III-a

Victorii clare în deplasare pentru CAO şi Lotus Băile Felix, în Liga a III-a (foto: generic, sursa: wirralglobe.co.uk)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele mai bune echipe bihorene din Liga a III-a, CAO 1910 Oradea şi Lotus Băile Felix, s-au descurcat excelent şi în etapa din acest weekend.

Deşi au evoluat în deplasare, ambele s-au impus destul de clar, sâmbătă. CAO a evoluat în Maramureş, pe terenul celor de la Progresul Şomcuta Mare, în faţa cărora a câştigat cu 3-1. Lotus Băile Felix a obţinut o victorie şi mai clară, la Zalău, tocmai pe terenul unei echipe cu pretenţii, SCM din localitate, scor 3-0.

În schimb, cea de-a treia formaţie bihoreană din competiţie, Luceafărul Oradea, a cedat pe teren propriu, cu scorul de 0-2, în faţa formaţiei CFR Cluj II.

"Am controlat tot jocul"

La Şomcuta, băieţii de la CAO s-au prezentat după un meci foarte greu, miercuri, în cupă, cu Hermannstadt. Cu toate acestea şi cu toate că antrenorul Florin Fărcaş nu a făcut decât o singură modificare în primul 11, faţă de jocul de miercuri, orădenii s-au impus destul de clar. 

Totuşi, gazdele au fost cele care au deschis scorul, prin experimentatul jucător Paul Batin, care a marcat din penalty, în minutul 25. După acel moment însă, orădenii au trecut la timona jocului, au ratat două ocazii bune, prin Hosu şi Gheorghiţă, iar în minutul 43, atacantul Marius Hosu a reuşit şi să înscrie, restabilind egalitatea.

După pauză, elevii antrenorului Florin Fărcaş au dominat partida, iar în minutul 49 acelaşi Hosu a adus Oradea în avantaj, marcând cu o lovitură de cap.

Au fost momente foarte bune în debutul reprizei secunde pentru CAO, care a solicitat şi un penalty, neacordat însă de arbitru, dar în minutul 55 a înscris prin Darius Marina, care a urcat scorul la 3-1, iar din acest monent, raportat şi la felul cum au stat forţele în teren, zarurile au fost aruncate.

"A fost un joc la discreţia noastră. Am controlat tot jocul, chiar dacă am fost conduşi cu 1-0. După cele două ocazii mari din prima repriză, a venit şi golul egalizator, după care în repriza secundă situaţia a fost net favorabilă de partea noastră. Am avut şi un penalty neacordat. Îi felicit pe băieţi că au avut puterea de a reveni de la 0-1. Este o victorie importantă pentru noi, cum este fiecare joc pe care noi îl tratăm la victorie. Am avut o perioadă încărcată, cu meciuri şi miercurea, dar am trecut cu bine. Noi nu avem un obiectiv clar, dar ne dorim să fim acolo sus şi să ne luptăm pentru a intra între primele patru", a declarat, după partidă, antrenorul principal al echipei CAO, Florin Fărcaş.

După această partidă şi după ce Minaur a făcut egal la Şimleu, CAO a egalat liderul în fruntea clasamentului, având 13 puncte.

"A fost un meci greu pentru echipa noastră, venit după meciul din Cupa României, a cărui eşec i-a afectat pe jucători. Mă bucur că ei au avut tăria să treacă până la urmă peste acele momentele şi peste golul marcat de către echipa gazdă şi au avut tăria să revină şi să câştige această partidă. Felicitări tuturor băieţilor şi echipei tehnice, pentru această importantă victorie!", a declarat şi preşedintele echipei CAO, Laurenţiu Danşa.


Progresul Şomcuta Mare – CAO 1910 Oradea 1-3 (1-1)

Au marcat: Paul Batin (min. 25 din penalty) / Marius Hosu (min. 43 şi 49) şi Darius Marina (min. 55)
Progresul: Miholca – D. Lihet, B. Paşca (min. 60 Negreanu), Szecui (min. 30 Lang), Tarţa, C. Bud. M. Parnău, R. Marian, T. Balmoş (min. 68 Buhai), P. Batin (min. 68 B. Jeler) şi B. Bârle (min. 60 G. Borode). Antrenor: Vasile Oană
CAO: Barabaş – Cr. Copil, C. Letan, D. Stan, L. Ioviţă – R. Gunie, R. Ardelean (min. 79 M. Kovacs)– A. Gheorghiţă (min. 46 D. Marina), C. Roşu (min. 46 Al. Lezeu), Fl. Chitaş (min. 79 D. Cîrjan) – M. Hosu (min. 79 Şt. Meşter). Antrenor: Florin Farcaş
Arbitri: Andreea Klein – Alin Revnic (ambii din Cluj-Napoca) şi Ştefan Bîrjac (Păuşa – Sălaj)


Scor de "masa verde"

La rândul ei, formaţia Lotus Băile Felix a evoluat tot în deplasare sâmbătă, dar la Zalău, pe terenul unei echipe care şi-a arătat intenţiile de promovare, SCM din localitate. Cu toate acestea, elevii antrenorului Gheorghe Ghiţ au avut o prestaţie foarte bună, fiind prolifici şi în fazele ofensive, în timp ce apărarea a funcţionat fără greşeală.

Lotus s-a impus cu 3-0, după ce la pauză scorul era deja 2-0. Fostul jucător al celor de la CAO, Claudiu Codoban, a reuşit o dublă. El a deschis scorul destul de repede, în minutul 9, din penalty, după ce a fost faultat în careu Andrei Făgărăşanu. Atacantul Lotusului, Făgărăşanu a reuşit şi el să înscrie însă, în minutul 28, turnând plumb în ghete gazdelor de la Zalău, care pare-se că nu mai scapă de criză.

Lovitura de graţie -  golul al treilea al bihorenilor - a fost dată de Claudiu Codoban, care a stabilit scorul final, 3-0 pentru oaspeţi, în minutul 86.

Prin acest succes, Lotus Băile Felix se menţine pe locul 3 al clasamentului Seriei a 10-a, la un singur punct de Minaur şi CAO.

În meciul de sâmbătă de la Zalău, antrenorul echipei bihorene Gheorghe Ghiţ a trimis în teren formula: Ed. Beke – Fl. Pop, Cr. Oros, T. Paublusztig, M. Arsene, I. Ban (min. 87 C. Tutuţa), M. Popa, Ad. Popa, Cl. Codoban,V. Costea (min. 78 P. Blăgea) şi A. Făgărăşanu. 

Luceafărul, învins

Din păcate, tânăra echipă a celor de la Luceafărul a mai contabilizat o înfrângere şi sâmbătă. Cu toate a evoluat pe teren propriu, Luceafărul a fost învinsă cu scorul de 2-0 de CFR Cluj II. La pauză scorul era egal însă, 0-0, cele două goluri ale oaspeţilor fiind marcate în repriza secundă de Florin Todoran, în minutul 49 din penalty şi Dusan Celar.

În celelalte două partide de sâmbătă, din etapa a 5-a a Ligii a III-a, Seria a 10-a, Someşul Dej a surclasat formaţia CSM Satu Mare, pe care a întrecut-o cu 7-0, în timp ce Sportul Şimleu şi Minuar Baia Mare au remizat cu scorul de 1-1.

În clasament, Minaur Baia Mare şi CAO 1910 Oradea au câte 13 puncte şi ocupă primele două locuri. Pe locul 3 se menţine Lotus Băile Felix, cu 12 puncte, în timp ce poziţia a 4-a este deţinută de CFR Cluj II, cu 10 puncte.

Luceafărul Oradea rămâne cu un singur punct şi ocupă locul 8.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON