URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2022, 11:15

Victorie spectaculoasă pentru CAO în ultimul derby al judeţului Bihor din acest sezon

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ultimul derby al judeţului Bihor la fotbal din acest sezon, desfăşurat sâmbătă seara, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" a fost unul aparte. Fără miză, antrenorii celor două echipe au încercat să dea mai mult credit tinerilor, tehnicianul gazdelor, Florin Fărcaş, şi-a menajat chiar toţi titularii, înaintea partidei de baraj cu CS Hunedoara, de miercuri.

Jocul CAO 1910 Oradea – Lotus Băile Felix s-a încheiat cu victoria gazdelor cu 2-1, cu un gol al victoriei marcat în minutul 90, de Andrei Hosu, după o lovitură liberă executată însă de portarul Vlad Gheţe, cel care a fost surpriza plăcută a acestei dispute, el intrând în ultimele zece minute ale jocului, pentru a-şi face retragerea din activitatea competiţională.

În minutul 26, A. Hosu de la orădeni a scăpat în careul celor de la Lotus, a driblat un adversar, dar apoi a fost faultat de Bala, iar arbitrul a dictat penalty. Lovitura de la 11 metri a fost executată şi transformată cu siguranţă de Paul Chiş Toie, care a deschis scorul, 1-0 pentru CAO. Pe finalul primei reprize cei de la Lotus au fost mai periculoşi, iar după ce Al. Jurcuţ a şutat de la 14 metri puţin pe lângă poartă, în minutul 45+1, după o lovitură de colţ de pe dreapta, Sg. Ciocan a reluat din şase metri, dar portarul echipei CAO a fost la post.

În partea a doua, cei de la Lotus au început mai bine, iar în minutul 48 au reuşit să restabilească egalitatea. Angajat în careu, Sergiu Ciocan l-a învins pe portarul Barabaş cu un şut bun sub transversală, de la 14 metri. Lipsa de experinţă şi tracul tinerilor jucători din cele două echipe s-a văzut, astfel până în minutul 74 nu s-a mai consemnat vreo ocazie. Atunci însă, Andrei Hosu de la gazde a prins un şut bun din voleu, dar pe lângă poartă.

În minutul 82 însă s-a produs un moment aplaudat de spectatori. Antrenorul echipei CAO, Florin Fărcaş l-a înlocuit pe portarul Barabaş cu Vlad Gheţe (foto), cel care este şi antrenorul cu portarii de la orădeni şi pe care l-a introdus pentru a-şi lua adio de la activitatea de fotbalist. Vlad Gheţe a oferit însă momente spectaculoase la meciul său de retragere. El a avut două bune intervenţii, dar mai mult decât atât în minutul 90, când coechipeirii săi au obţinut o lovitură liberă de la 28 de metri, aceştia l-au lăsat pe el să execute, iar Gheţe a executat foarte periculos, portarul advers a respins în lateral, dar pe fază Andrei Hosu a urmărit şi a înscris din unghi, aducând victoria echipei CAO.

"Am încheiat sezonul în Seria a 10-a a Ligii a III-a cu acest derby local, în care, zic eu, ambele echipe au procedat bine, trimiţând în teren mai mult jucătorii tineri. Cred că a fost un joc atractiv, spectaculos, cu nişte copii dornici de afirmare, iar, per ansamblu, o victorie meritată pentru noi. Am dorit să-i facem un cadou şi lui Vlad Gheţe, pentru că el a fost copilul de suflet al acestui club. A activat foarte mulţi ani la acest club. A fost un deliciu şi pentru spectatori, care l-au aplaudat la scenă deschisă, mai ales atunci când a fost anunţat CV-ul lui", a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al echipei CAO, Florin Fărcaş.

De precizat faptul că Vlad Mircea Gheţe a debutat la echipa a doua a clubului FC Bihor, în Liga a III-a, apoi a mai jucat la Luceafărul Oradea, tot în Liga a III-a, la FC Paleu (Liga a IV-a), a trecut la CS Diosig, unde a devenit golgheter, cu 16 reuşite, în Liga a IV-a şi apoi la Crişul Sântandrei (Liga a IV-a).

Vlad Gheţe a fost însă şi component al lotului naţional de futsal, a participat la preliminariile Campionatului Mondial de futsal – 2012 şi, de asemenea, a fost campion european la minifotbal în Croaţia, în 2015.


CAO 1910 Oradea – Lotus Băile Felix 2-1(1-0)
Au marcat: P. Chiş Toie (min. 27 – penalty) şi A. Hosu (min. 90) / Sg. Ciocan (min. 48)
CAO: Barabaş (min. 82 V. Gheţe) – Săutiuţ, Urbanowski (min. 31 D. Pop), Oşvat, Berdea – M. Balint (min. 82 C. Roşu), P. Chiş Toie, R. Pop, Chindlea – D. Marina şi A. Hosu. Antrenor: Florin Fărcaş
Lotus: Beke (min. 79 Csapo) – P. Andraş, P. Tamas, A. Bala, A. Creţ (min. 66 D. Malinger) – S. Cucu – Şt. Meşter, P. Blăgea, G. Gitye (min. 60 L. Ţifra), Sg. Ciocan – Al. Jurcuţ (min. 46 D. Sala). Antrenor: Gheorghe Ghiţ
Au arbitrat: Adina Popa (Satu Mare) – Alin Revnic (Cluj Napoca) şi Bogdan Pojar (Cugir) 

Ultima etapă din play-off-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a:
CAO 1910 Oradea – Lotus Băile Felix 2-1
Someşul Dej – Minaur Baia Mare 3-1


Primele două clasate s-au calificat pentru semifinalele barajului de promovare. Miercuri, 25 mai, de la ora 18, în prima manşă a acestora, CAO 1910 Oradea va juca acasă cu CS Hunodoara, în timp ce Minaur Baia Mare va evolua în deplasare pe terenul celor de la Metalurgistul Cugir.

În play-out, Luceafărul Oradea a evoluat sâmbătă în judeţul Maramureş, pe terenul celor de la Progresul Şomcuta Mare, unde s-a recunoscut învinsă cu scorul de 1-5.

În acest derby al codaşelor, maramureşenii au deschis scorul repede, în minutul 5, prin Cezar Bud. Acesta a fost însă şi scorul pauzei, dar în partea a doua, gazdele s-au dezlănţuit. Mark Parnău a înscris în minutul 55 pentru 2-0. Nu au trecut decât trei minute şi Erik Piroska a făcut 3-0 în minutul 58. Apoi, Cristian Raicu a urcat scorul la 4-0 în minutul 75. 

Golul de onoare al "luceferilor" a venit în minutul 87, când a redus din handicap Nicolae Goilean, dar în ultimul minut, Cezar Bud a înscris din nou pentru Progresul, stabilind scorul final, 5-1.


Etapa a 9-a din play-out-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a:
Progresul Şomcuta Mare – Luceafărul Oradea 5-1
CSM Satu Mare – SCM Zalău 1-2
CFR Cluj II – Sportul Şimleu Silvaniei 2-0

Ultima etapă din play-out se va desfăşura sâmbătă, 28 mai, când Luceafărul Oradea va juca acasă, de la ora 18, cu CFR Cluj II.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON