URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2023, 21:40

Victorie importantă pentru FC Bihor, în fața a 3.000 de spectatori (VIDEO)

Victorie importantă pentru FC Bihor, în fața a 3.000 de spectatori (VIDEO) sursă imagini: Facebook / FC Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliștii de la FC Bihor o țin din victorie în victorie. În derby-ul Seriei a 10-a din Liga a III-a, miercuri, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, ei au învins Gloria Bistrița cu scorul de 2-1 și au făcut un pas uriaș pentru câștigarea seriei.

În fața a aproximativ 3.300 de spectatori, într-o atmosferă deosebită, jucătorii pregătiți de Florin Farcaș au evoluat cu ambiție și încă din minutul 4 au reușit să deschidă scorul, după ce Marius Hosu a obținut o lovitură de la 11 metri. A transformat Loren Ioviță.

La scurt timp, în minutul 7, fundașul Andrei Gal a faultat în careu, iar arbitrul sătmărean Florin Ovidiu Mazilu a dictat penalty pentru oaspeți. A executat Antoniu Manolache, însă portarul Eduard Nergheș a apărat.

La acest scor, Gloria Bistrița a fost mai insistentă în prima repriză și a creat mai multe ocazii, însă FC Bihor putea intra în avantaj de două goluri la pauză dacă mingea lobată de Marius Hosu nu ar fi fost scoasă de la vinclu de portarul Flaviu Bodea.

FC Bihor a suferit în finalul primei reprize după ce fundașul central Andrei Gal s-a accidentat în minutul 43 și a fost scos cu targa în afara terenului de joc, iar antrenorul Florin Farcaș nu a efectuat schimbarea, așteptând pauza.

Au controlat repriza a doua

În debutul celei de-a doua reprize, chiar în minutul 46, tehnicianul orădean a făcut două schimbări, iar atitudinea jucătorilor echipei gazdă i-a surprins pe fotbaliștii de la Gloria, FC Bihor controlând jocul în partea a doua.

După ce și-au creat mai multe ocazii, fotbaliștii bihoreni au reușit și golul doi, în minutul 77, când, după o cursă solitară a lui Ionuț Ban și o centrare perfectă în fața porții, Andrei Gheorghiță a trimis cu capul în plasă.

Replica bistrițeană a apărut abia în finalul jocului, în minutul 88, când Marius Curtuiș, scăpat la limita ofsaidului, l-a învins pe portalul Nergheș din interiorul careului.

În prelungirile jocului, bistrițenii au atacat mai mult poarta adversă, dar nu au mai reușit să pună în pericol buturile tânărului goalkeeper orădean.

Ultimul fluier al arbitrului a adus o mare bucurie pe stadionul orădean și scandări entuziaste ale fanilor.

Cu trei etape înainte de final, FC Bihor are șase puncte avans în fruntea clasamentului și este favorită să câștige seria.

„Eu spun că a fost o victorie meritată, o victorie de sacrificiu, am arătat într-adevăr că atitudinea şi ambiţia pot să doboare calitatea şi bugetul adversarilor. Eu consider că din toate punctele de vedere am meritat această victorie, pentru că a fost un joc, spun eu, dominat per ansamblu de noi, cu foarte multe ocazii şi oportunităţi de a marca. Sigur că şi adversarul ne-a pus probleme, pentru că am întâlnit cel mai bun adversar din această serie, cu un lot numeros şi cu un buget foarte mare, un adversar care şi-a propus ca obiectiv promovarea, pe când noi am început campionatul cu un obiectiv de a creşte şi a forma şi astăzi am crescut şi suntem echipa care conduce în clasament şi sperăm din tot sufletul să rămânem acolo”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

„O victorie mare” 

Dintr-o echipă care, vara trecută, când a început campionatul, a pierdut câţiva jucători şi avea un buget mult mai mic decât principalele contracandidate la promovare, FC Bihor a ajuns să domine campionatul și să obţină calificarea la baraj.

Aceste reușite se datorează şi faptului că cei din cadrul echipei FC Bihor sunt ca o familie, iar un rol deosebit pentru această stare de spirit îl are antrenorul principal Florin Farcaş. Nu trebuie omis nici personalul auxiliar, în frunte cu şeful bazelor sportive, Ovidiu Clonda, care a fost tot timpul alături de echipe şi, şi de această dată, a pregătit un gazon impecabil pe Stadionul Municipal.

„A fost o victorie mare, după un meci cu miză. Presiunea a fost pe ei. Noi am jucat dezinvolt, am făcut un meci foarte bun şi ne-am bucurat foarte tare de această victorie. Sper să o ţinem tot aşa şi să ajungem la baraj de pe locul I. Atitudinea colegilor mei se ridică la cel mai înalt nivel”, a declarat, la finalul partidei de miercuri şi Ionuţ Ban, căpitanul echipei orădene.

Vergil Dianu a dat lovitura de start

De această dată, lovitura de start simbolică a jocului a fost dată de fostul fundaș dreapta al orădenilor, Vergil Dianu (foto), cel care a evoluat pentru FC Bihor în perioada 1980-1988, iar în Divizia A a adunat peste 100 de meciuri. În sezonul 1984-1985 el a avut prestații care i-au adus cea mai mare medie din notele acordate de Gazeta Sporturilor, fiind recompesat cu „tricoul galben”, pentru cel mai bun fundaş dreapta al campionatului.

(credit foto: Alex Covaci)

FC Bihor Oradea - Gloria Bistriţa 2-1 (1-0)

Au marcat: Loren Ioviță (min. 4 - penalty), Andrei Gheorghiță (min. 77) / Marius Curtuiuș (min. 88)

FC Bihor: Ed. Nergheș – C. Jurj, A. Gal (min. 46 D. Stan), R. Farcaș, L. Ioviță - T. Serediuc (min. 46 Cl. Petruș), G. Cherman (min. 90 Al. Popa), R. Gunie, I. Ban - Sg. Jurj (min. 72 A. Gheorghiță) şi M. Hosu (min. 90+2 Ad. Popa).  Antrenor: Florin Farcaș

Gloria: Fl. Bodea – G. Georgescu (min. 59 Ov. Stoianof), Copaci, I. Rus, Fridrich, Țica, Manolache (min. 71 B. Vasile), Adam Abdoul, Al. Stoica (min. 71 C. Davordzie), Gh. Gondiu (min. 59 R. Runcan) şi Al. Yameogo (min. 79 M. Curtuiuș).

Antrenor: Adrian Falub

Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Ștefan Daniel Lar (Baia Mare) şi Krisztian Toth (Petrești – jud. Satu Mare)

În celălalt meci, din play-off-ul Seriei a 10-a, la Sânmartin, Lotus Băile Felix a cedat cu scorul de 0-1 meciul disputat cu echipa CSM Satu Mare. Fotbaliştii de la Lotus au primit golul în prelungiri, în minutul 90+3, când a înscris Barna Antal.

Clasament:

1

FC Bihor Oradeda

6

5

0

1

14

7

7

55

2

Gloria Bistriţa

6

3

2

1

9

7

2

49

3

CSM Satu Mare

6

1

1

4

4

10

-6

42

4

Lotus Băile Felix

6

1

1

4

7

10

-3

31

În etapa viitoare, FC Bihor va juca sâmbătă, de la ora 18, tot la Stadionul Municipal Iuliu Bodola cu Lotus Băile Felix.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
3.000 de spectatori doar.
Rezultă din plin necesitatea unui nou stadion, pentru 20.000 de fani care iubesc constant fotbalul locului.
Postat 05 Mai 2023, 08:13 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON