URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2021, 13:20

Victorie fără probleme pentru CSM Oradea în primul joc al noului sezon la handbal masculin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbaliştii de la CSM Oradea au debutat cu o victorie clară, miercuri, în noua ediţie de campionat al Diviziei A. La Arena Antonio Alexe, trupa bihoreană, pregătită de antrenorul George Tăutu, a câştigat meciul cu CSU Politehnica Timişoara, cu scorul de 31-23, dar după ce la pauză orădenii conduceau cu 21-6.

Se pare că antrenorului George Tăutu i s-a făcut milă de adversari şi a trimis în teren în repriza a doua tinerii jucători, menajându-i pe titulari, care au zburdat pur şi simplu în primele 30 de minute, mai cu seamă că au avut în faţă un tânăr şi neexperimentat adversar.

Totuşi, tinerii jucători care au intrat în partea a doua în echipa CSM-ului nu l-au prea mulţumit pe tehnicianul George Tăutu, care a fost nevoit să introducă în ultimele şase minute doi dintre jucătorii din prima repriză, după ce adversarii s-au apropiat pe tabelă la mai puţin de zece goluri.

Una peste alta, meciul de miercuri, primul cu spectatori pentru echipa orădeană de handbal masculin, de când a început pandemia, a constituit un bun antrenament oficial pentru meciurile mai dificile care vor urma în noua ediţie de campionat.

"În primul rând ne bucurăm că am revenit pe teren la un meci la care au avut acces şi spectatori. Pentru noi contează foarte mult acest lucru, fiindcă pentru noi spectacolul nu poate avea loc fără spectatori. Într-adevăr am avut o primă repriză bună, în care ne-am atins obiectivele tehnico-tactice, atât pentru atac cât şi pentru apărare. S-a şi văzut diferenţa de 15 goluri. În a doua repriză i-am introdus şi pe cei tineri, cei care au terminat junioratul şi, după cum se vede, ei nu pot să susţină acelaşi ritm, aceleaşi idei de joc şi, într-adevăr, scorul s-a modificat, dar important este că noi ne-am dorit să joace toată lumea, fiind primul meci acasă, toată lumea, mai ales cei tineri, fiind cu emoţii, vă daţi seama după aproape doi ani de zile în care noi nu am avut un meci cu spectatori sau un meic pe terneul nostru propriu. A contat foarte mult şi, bineînţeles, emoţiile cred că i-au făcut pe cei tineri să nu fie sută la sută concentraţi", a declarat, pentru BIHOREANUL, după meci, antrenorul principal al CSM-ului, George Tăutu.

Marcatorii echipei orădene în partida de miercuri au fost: Bogdan Virgil Munteanu – cu 7 goluri, Paul Oarga – 5 goluri, Ghiţă Mateaş – 5 goluri, Răzvan Radu – 4 goluri, Benjamin Sandor Szabo – 4 goluri, Răzvan Mledenciu – 2 goluri, Adrian Szasz – 2 goluri, Sebastian Sfârlea – 2 goluri.

De partea cealaltă, de la timişoreni, Sebastian Măceşanu a fost cel  mai eficace, cu 7 reuşite.

Celelalte dispute ale primei etape din Seria C a Diviziei A vor avea loc sâmbătă, 18 septembrie, în timp ce următorul meci al orădenilor de la CSM va fi tot împotriva unei echipe timişorene, dar SCM Politehnica. Este vorba despre echipa a doua a clubului care are reprezentantă în primul eşalon. Meciul va avea loc pe data de 25 septembrie.

Următoarea dispută de pe teren propriu a orădenilor va avea fi însă de 2 octombrie, atunci când la Oradea va veni CSM Reşiţa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON