URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Septembrie 2023, 13:25

Victorie clară pentru poloiştii de la CSM Oradea, la Memorialul Andrei Drăghici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” a găzduit vineri seara primele două partide de la Memorialul Andrei Drăghici la polo, turneu internaţional cu caracter amical, programat în perioada de inter-sezon.

Miskolc vs. Dinamo

Participă patru formaţii: gazdele de la CSM Oradea, Dinamo Bucureşti, Miskolc din Ungaria şi Vojvodina Novi Sad din Serbia.

În meciul de deschidere al turneului, Miskolc a reuşit să se impună în faţa celor de la Dinamo cu scorul de 12-8, după ce pe sferturi s-a consemnat:1-3, 4-2, ,3-1 şi 4-2.

A fost un joc cu două jumătăţi diametral opuse, în primele două sferturi dinamoviştii fiind la conducere, în timp ce jumătatea secundă, maghiarii au condus ostilităţile.

Principalul marcator de la Dinamo a fost Matei Lutescu, autor a 3 goluri, în timp ce de la Miskolc, Krasznai Bendeguz a fost cel mai eficace, tot cu 3 goluri.

De menţionat faptul că în lotul celor de la Dinamo şi-au făcut apariţia şi două nume grele ale poloului românesc, portarul Dragoş Stoenescu şi jucătorul Cosmin Radu.

Orădenii s-au jucat cu sârbii

În meciul al doilea al zilei, gazdele de la CSM Oradea s-au impus clar, cu 25-25, în meciul cu sârbii de la Vojvodina Novi Sad. 

Orădenii au început în trombă şi, după primul sfert, conduceau deja cu 6-2. Următoarele opt minute le-au continuat de aceeaşi manieră, au câştigat sfertul II cu 5-1, fapt care a făcut ca în pauza mare CSM să conducă cu opt goluri, scor 11-3.

Pe acest fond însă, în sfertul III, antrenorii echipei gazdă au început să-i trimită în bazin şi pe mai tinerii componenţi ai echipei, fapt care a dat posibilitate echipei sârbe să reducă din handicap. De altfel, în aceste opt minute s-au marcat nu mai puţin de 15 goluri, sfertul fiind câştigat de Vojvodina cu 8-7.

În ultima secvenţă au început să revină în bazin, în angrenajul formaţiei orădene, jucătorii experimentaţi, precum Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe sau Petar Velkic, iar diferenţa de scor a început să crească din nou pe tabelă. În cele din urmă, CSM Oradea s-a impus cu scorul de 25-15 şi s-a instalat în fruntea clasamentului turneului, după prima etapă.

Belenyesi, 5 goluri

În această confruntare, David Belenyesi a fost principalul marcator al CSM-ului, cu 5 goluri. Câte 3 goluri au marcat Mihnea Gheorghe, Ferenc Czenk şi Andrei Marinescu, câte două şi-au trecut în cont Tiberiu Negrean, Petar Velkic, Nichita Ilisie şi Levente Vancsik, iar câte un gol, Istvan Szabo, Vlad Dragomirescu şi Bogdan Remeş.

În poartă a fost la început Radoslav Filipovic, apoi Raul Gavriş, iar ultima dată tânărul Marcu Silagyi, care a şi avut câteva intervenţii aplaudate de public.

Accidentat, Filip Gardasevic nu a jucat.

De la echipa sârbă, principalul marcator a fost Marko Boskovic, autor a 4 goluri.

Turneul continuă

Etapa a doua a turneului este programată sâmbătă seara, când, de la ora 18, se va desfăşura jocul dintre Vojvodina Novi Sad şi Dinamo, iar de la ora 19:30, duelul dintre Miskolc şi CSM Oradea.

Duminică, în ultima etapă, de la ora 10, vor juca Miskolc cu Vojvodina Novi Sad, iar de la ora 11:30, CSM Oradea cu Dinamo.

De menţionat că înaintea ambelor partide de vineri s-au ţinut momente de reculegere în memoria celui care a fost Cristian Andrei Drăghici, un tânăr jucător orădean de polo, care s-a stins din viaţă prematur, anul trecut, într-un joc de polo al formației sale de club, Dinamo Bucureşti.

La partide au asistat şi membrii familiei lui Andrei Drăghici.

Cine a fost Andrei Drăghici?

Cristian Andrei Drăghici s-a născut în Oradea, în 24 decembrie 1998.

În perioada 2006-2014, după mai multe încercări şi experienţe de a practica un sport, îndrumat de părinţi, a descoperit frumuseţea nataţiei, devenind practicant al secţiei de polo pe apă în cadrul echipei clubului Crişul Oradea.

În anul 2014, fiind component al echipei CS Crişul, Andrei a obţinut locul I la Campionatul Naţional al României, la grupa de copii şi juniori III.

În anul următor, în 2015, component tot al echipei Crişul, a cucerit şi titlul naţional la juniori II. În acel an a fost component al naţionalei U17 a României, cu care a participat la prima ediţie a Jocurilor Olimpice Europene de la Baku, din Azerbaidjan.

Parcursul său bun a continuat şi în 2016, când, tot cu CS Crişul Oradea, a obţinut din nou titlul de campion naţional, atât la juniori II, cât şi la juniori I. De asemenea, a participat cu echipa naţională U19 a României la Campionatul European, care a avut loc în Olanda, la Alphen aan Rijn. În vara aceluiaşi an, el a mai participat la un eveniment sportiv de  înot Swimathon, eveniment caritabil organizat de Fundaţia Comunitară Oradea, pentru copiii cu sindrom Down.

Apoi, în perioada 2016-2018, Andrei Drăghici a avut contract de activitate sportivă cu ASC Corona – Sportul Studenţesc, iar din anul 2018 până în 26 martie 2022 a fost component al clubului Dinamo Bucureşti.

Persoanele care i-au fost antrenori şi l-au motivat în activitatea sportivă sunt: Marcel Haşaş, Ciprian  Cîmpianu, Eugen Băjenaru, Adrian Alexandrescu, Petre Gepian, Vlad Hagiu, Edward Andrei, Gheorghe Dunca, Aurelian Georgescu, Adrian Vamos şi Alexandru Matei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON