URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
16 Aprilie 2020, 14:21

Veste proastă pentru studenţii din Oradea: Vor primi bursele pe aprilie abia în luna mai

Veste proastă pentru studenţii din Oradea: Vor primi bursele pe aprilie abia în luna mai sursa foto: www.chiangraitimes.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Starea de urgenţă declanşată de pandemia de Covid-19 îi lasă pe studenţii Universităţii din Oradea fără burse în luna aprilie.

Conform calendarului aprobat înainte de pandemie, studenţii trebuiau să îşi depună cererile pentru bursele sociale şi de performanţă aferente semestrului II de studiu până pe 10 aprilie. Acest termen a fost decalat până la finalul lunii, însă, pentru ca tinerii să poată să-şi obţină toate documentele necesare.

În special, au nevoie de acest răgaz studenţii care solicită burse sociale, din pricina situaţiei financiare precare a familiei lor, şi care trebuie să dovedească acest lucru prin adeverinţe obţinute de la locul de muncă al părinţilor sau de la şcolile unde învaţă fraţii ori surorile lor, ori prin acte de la primăriile pe raza cărora domiciliază. Universitatea a hotărât că toate aceste documente se pot transmite online, dar cum obţinerea lor de către studenţi poate fi îngreunată, s-a luat decizia ca termenul limită să fie 30 aprilie.

Potrivit lui Sorin Furdui, student care face parte din comisia de atribuire a burselor în Universitatea din Oradea, decalarea termenului a făcut ca toate bursele să se acorde cu întârziere. "Ni s-a explicat că nu se pot acorda nici bursele de merit, chiar dacă acestea nu au nevoie de acte din afara Universităţii, pentru că sistemul electronic folosit nu permite separarea studenţilor la plata burselor. În plus, nu se cunoaşte numărul studenţilor care vor primi burse sociale, implicit nici fondurile care trebuie rezervate pentru aceştia în facultăţi", a declarat Furdui, pentru BIHOREANUL.

Aşadar, s-a luat decizia ca toate bursele aferente lunii aprilie să se plătească în jurul zilei de 15 mai, iar apoi studenţii să primească bursele pentru luna mai. "Le-am explicat colegilor situaţia. Unii au fost nemulţumiţi, dar marea masă a înţeles că nu se poate face altfel", a spus Furdui.

Prorectorul Ligia Burtă, responsabilă de activitatea studenţilor şi, totodată, preşedinta comisiei de atribuire a burselor, a garantat că toţi studenţii orădeni vor primi banii, chiar dacă cu întârziere. "Toate bursele se vor plăti în luna mai, pentru două luni", a declarat prorectorul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON