URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Octombrie 2020, 08:58

Veşnici sunt! Doi profesori pensionari ai Facultății de Medicină din Oradea se încăpățânează să rămână la catedră

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Universitatea din Oradea, unii profesori se cred indispensabili, deşi CV-urile lor nu mustesc de realizări. Este cazul a două "somităţi" de la Facultatea de Medicină, care s-au cerut să rămână la catedră şi după pensie.

Este vorba de neonatoloaga Valeria Filip, nimeni alta decât soţia fostului primar Petru Filip, şi medicul Petrişor Cismaş Pruteanu, care le predă studenţilor Fiziologie.

Filip a ieşit la pensie, în iunie, în timp ce Cismaş Pruteanu se va pensiona în februarie, motiv pentru care ambii au cerut acordul şefilor să rămână la catedră. Legea le permite să predea ca pensionari, cu condiţia să îndeplinească nişte criterii minime de calitate, adică să fi semnat articole importante şi să fi avut o activitate laborioasă, utilă mediului academic. Bihorel a aflat că cei doi nu îndeplinesc aceste criterii, dar cu toate acestea, senatorii Universităţii au decis să-i păstreze titulari, la îndemnul conducerii FMF.

Filip a primit acceptul deoarece este singura coordonatoare a rezidenţilor în neonatologie (ceea ce nu e de fapt decât o dovadă că nici măcar nu s-a străduit să îşi pregătească vreun urmaş), iar Cismaş Pruteanu pe motiv că iese la pensie în mijlocul anului universitar, aşa că încă un semestru poate fi "tolerat".

Desigur, rămaşi titulari, cei doi îşi vor primi în continuare şi salariile, pe lângă pensii. Măcar conturile să le fie mari, dacă indicii de calitate nu sunt.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
din mila
Din mila iti raspund, desi nu prea am obiceiul sa mai iau in gura cu prostii, ca ajung sa nu mai faca oamenii diferenta intre cei care se cearta. Comentariul meu nu era deloc despre bihoreanul sau despre aparat pe cineva. Eu am criticat si am laudat cand a fost cazul. Era vorba despre tine ca esti demna de mila, cum te chinui sa scuipi venin peste tot si mai ales in obsesiile tale (bihoreanul, bolojan etc) sau in cei ce nu sunt de acord cu tine. Era vorba despre cum interpretezi orice fara sa fii in stare macar sa citesti si sa interpretezi corect. Se cheama analfabetism functional, dar despre asta mai discutam cand vei lua bac-ul pe bune. Pana atunci numai de bine. Ca vad ca oricum citesti bihoreanul, deci iti place, chiar daca il hulesti atat. Sau esti platita sa o faci si sa comentezi ? Eu nu. Doar observ niste lucruri si ma exprim liber, fara obsesii, venin si preconceptii ca tine.
Postat 09 Octombrie 2020, 15:39 de oradea_mea_si_a_ta
Iată ce ușor se desconspiră Bihorel !?!
Rezultă clar, după cum bate câmpii, că imberbul "oradea_mea_si_a_ta" este slugă la "gazeta de partid" numită "Bihoreanul". Cât de prost poți fi să te dai de gol astfel, justificând o abordare greșită din articol și nu subiectul ca atare.
Postat 09 Octombrie 2020, 13:35 de CrisDumi
dummy, dummy
Greu cu cititul asta. Mai greu e si cu intelesul ? Unii inteleg prin "ceea ce nu e de fapt decât o dovadă că nici măcar nu s-a străduit să îşi pregătească vreun urmaş", ca inseamna sa stea acasa ?! Pai bai dummy girl, du-te la latrina 3, poate dupa cateva luni de slefuire te primesc aia, ca la ventilat * vad ca te pricepi.
Postat 09 Octombrie 2020, 11:08 de oradea_mea_si_a_ta
După logica lui Bihorel ...
... profesorii de la FMF care nu-și pregătesc "urmași" înainte de pensionare, ar trebui să stea acasă, nu la catedră ca să încurce strategia "de cadre" universitare !?! Mai ai asemenea sclipiri din astea, Bihorele ... că e criză pe piața de profil !?!
Postat 09 Octombrie 2020, 09:11 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON