URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10.000 de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16.000 de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Mai 2018, 10:18

Verde la sac! RER Vest le oferă orădenilor o soluţie la îndemână pentru a scăpa de iarba tăiată

Verde la sac! RER Vest le oferă orădenilor o soluţie la îndemână pentru a scăpa de iarba tăiată CREŞTERE MARE! Cu excepţia lunilor foarte calde, iulie şi august, grădinile înierbate au nevoie de cosaşi aproape săptămânal. Firele de iarbă şi gazon cresc cu rapiditate, mai ales dacă au şi apa necesară
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care au gazon în grădini ori pe aliniamentele din faţa caselor nu mai trebuie să-şi facă griji pentru resturile care le rămân după ce tund peluzele.

Din această lună, operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei, RER Vest, a introdus o nouă facilitate pentru clienţi şi oferă spre vânzare saci dedicaţi resturilor vegetale. Odată ce a achiziţionat sacul, clientul îşi asigură şi colectarea şi transportul lui.

Tuns şi sănătos

Grădinarii, fie amatori sau pricepuţi, ştiu că îngrijirea gazonului necesită grijă, timp şi muncă. Fără un sistem de irigare, iarba nu se poate dezvolta, dar "alimentat" cu suficientă apă, creşte în înălţime, astfel că trebuie tunsă periodic. Mai cu seamă că, pe măsură ce creşte mai mult firul, pe tot atât îi scade calitatea, rezistenţa şi vitalitatea.

Specialiştii spun chiar că în perioada de creştere, adică între lunile aprilie-iunie şi septembrie-octombrie, gazonul ar trebui tuns săptămânal, aşa că grădinarii se aleg cu destule resturi verzi.

În plus, peluzele necesită periodic scarificări, aceasta fiind procedura de eliminare a resturilor vegetale din gazon, uscături care în caz contrar favorizează dezvoltarea microorganismelor ce pot distruge iarba, operaţiunea producând, aşadar, noi resturi biodegradabile...

Serviciu preplătit

Pentru a ajuta orădenii să rezolve problema deşeurilor verzi, RER Vest a introdus în această lună o nouă facilitate: de la sediul societăţii (strada Tudor Vladimirescu nr. 79), orice client al operatorului poate cumpăra un sac cu o capacitate de 120 litri destinat exclusiv colectării deşeurilor vegetale.

Preţul unui sac este de 4 lei (cu TVA), tarif ce include şi cheltuielile pentru ridicarea şi transportarea resturilor la depozitul ecologic din Episcopia Bihor, unde vor fi transformate în compost.

Aşadar, orădenii grădinari nu trebuie decât să cumpere sacul de la RER Vest, să-l umple şi apoi să-l lase la limita proprietăţii în zilele de luni, când muncitorii societăţii de salubritate îi adună.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Dani-e-let
Vladimirescu nr. 79), orice client al operatorului poate cumpăra un sac cu o capacitate de 120 litri destinat exclusiv colectării deşeurilor vegetale.
Postat 24 Mai 2018, 10:44 de Sandu1201
?
Si totuși de unde se cumpără? De la sediul RER?
Postat 24 Mai 2018, 10:25 de danojan1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON