URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Decembrie 2020, 08:59

Vântul face ravagii în Bihor: Copaci căzuţi pe şosea, acoperişul unui bloc din Aleşd a fost smuls de rafale, 3 maşini au fost avariate (FOTO / VIDEO)

Vântul face ravagii în Bihor: Copaci căzuţi pe şosea, acoperişul unui bloc din Aleşd a fost smuls de rafale, 3 maşini au fost avariate (FOTO / VIDEO) sursa foto: ISU Crişana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rafalele de vânt lasă urme în judeţul Bihor. În Aleşd, vântul puternic a dat jos, marţi dimineaţa, acoperişul din lemn, cu învelitoare din tablă, al unui bloc de pe strada Şoimul. Acoperişul a avariat trei autoturisme şi a spart un geam de la parterul blocului. Din fericire, nu au existat victime.

"În urma vântului puternic a fost dat jos acoperişul din lemn cu învelitoare din tablă pe cca 150 mp de pe blocul situat pe str. Şoimul din Aleşd. Au fost avariate şi 3 autoturisme aflate în faţa blocului şi un geam spart la un apartament de la parter. FARA VICTIME. Pentru degajarea acoperişului de pe autoturisme şi carosabil intervin pompierii din cadrul Staţiei Aleşd", a transmis, marţi dimineaţa, ISU Crişana. 

(foto: Aleşd Online)

În acelaşi timp, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, în jurul orei 6.30, în județul Bihor, traficul a fost întrerupt pe DN 75 Ștei - Albac, în zona localității Fânațe, iar pe DN 76 Oradea - Arad, în zona localității Gepiu, s-a circulat pe un fir, dirijat, din cauza copacilor căzuți pe carosabil, ca urmare a vântului puternic.

Între timp, circulaţia pe tronsoanele menţionate a fost reluată.

Rafalele de vânt continuă, însă, să producă distrugeri. Pompierii Detaşamentului 1 Oradea acţionează, la ora 8.50, pe strada Libertăţii pentru degajarea unei bucăţi de tablă desprinsă parţial de pe acoperişul unei clădiri.

Amintim că de luni seara, de la ora 18, până marţi, la ora 10, judeţul Bihor se află sub cod galben de vânt puternic. 

(video: Aleşd Online)

UPDATE: Copac căzut pe drumul dintre Budureasa şi Stâna de Vale

Marţi în prima parte a zilei, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a informat că un echipaj a intervenit pentru degajarea drumului dintre Budureasa şi Stâna de Vale.

"Astăzi, 29 decembrie, în jurul orei 04:30, echipajul mixt format dintr-un polițist și un jandarm, pe timpul misiunii de patrulare au observat pe drumul județean 764 A, între Budureasa și Stâna de Vale un arbore doborât pe partea carosabilă. După ce s-au asigurat că nu sunt persoane sau animale prinse sub crengi, având în vedere dimensiunea copacului, colegul nostru Cătălin și-a manifestat disponibilitatea de a merge până la domiciliul său din localitatea Budureasa și a pune la dispoziția propriul ferestrău mecanic. Astfel în mai puțin de 20 de minute cei doi colegi au reușit să deblocheze drumul care leagă stațiunea Stâna de Vale de celelalte localități", a transmis IJJ Bihor.

UPDATE: ISU Crişana a avut 13 misiuni în şase ore

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a făcut un scurt bilanţ al interveniţiilor în misiuni declanşate de vântul puternic, arătând că în şase ore, peste 50 de pompieri militari au intervenit în șapte localități, desfășurând 13 misiuni de înlăturare a efectelor vântului puternic.

Potrivit comunicatului, pompierii au intervenit pentru înlăturarea copacilor căzuţi în Chişird, pe DN 76 (între Gepiu şi Leş), iar în Oradea pe străzile Roşiorilor şi Onisifor Ghibu, respectiv pe strada Libertăţii, unde arborele prăbuşit bloca accesul la Podul Intelectualilor. Pe aceeaşi stradă, bucăţi din structura acoperişului unei clădiri s-au prăbuşit pe trotuar, din fericire fără să rănească pe cineva. Militarii au degajat şi alte elemente desprinse din acoperiş.

Echipajele ISU au acționat în Salonta, Fânațe și Otomani, pentru înlăturarea unui stâlp de telefonie doborât de vânt pe carosabil, respectiv pentru îndepărtarea a doi copaci prăbușiți pe DN 75 și DJ 191 F.

Pe de altă parte, ISU Crişana anunţă că zona de munte a judeţului Bihor se va afla până la ora 16 sub incidenţa codului galben, fenomenele avertizate fiind “intensificări ale vântului, cu viteze ce vor depăși temporar 70-80 km/h”. Bihorenilor li se recomandă ca, în perioadele cu vânt puternic, să nu se deplaseze pe lângă copaci, panouri publicitare sau clădiri în construcţie. De asemenea, maşinile trebuie parcate în  zone  ferite,  la  distanță sigură  față  de  copaci  sau stâlpi de electricitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON