URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 August 2015, 16:06

Valuri de imigranţi înaintează spre centrul Europei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Valuri de imigranţi se îndreaptă spre centrul Europei, anunţă Digi24.ro, citând corespondenţi trimişi  în Grecia, Serbia şi Ungaria.

Opriţi la graniţa cu Macedonia săptămâna trecută, miile de refugiaţi din zone de conflict au ajuns în Serbia, la Belgrad, unde s-au oprit pentru câteva ore să se odihnească în parcurile din capitala sârbă, înainte de a pleca spre Ungaria, arată sursa citată, menţionând şi că Oamenii se grăbesc pentru că autorităţile de la Budapesta aproape au terminat gardul metalic ridicat tocmai ca să-i oprească. "

În nordul Greciei, la 50 de kilometri de graniţa cu Macedonia, mii de refugiaţi s-au adunat la calea ferată, culoarul de trecere pentru imigranţii care au ajuns acolo încă din urmă cu o săptămână, în drumul lor spre vestul Europei. Oamenii traversează frontiera în grupuri organizate, de 20-30 de persoane, conduşi de soldaţii macedoneni, iar principala lor ţintă este prima localitate din Macedonia, de unde pot lua trenul spre Skopje sau spre Serbia.

"Oamenii vin pe jos, pe câmpuri, spre calea ferată. Unii dintre ei au ajuns în cursul nopţii şi încă aşteaptă să fie conduşi spre frontieră. Refugiaţii ajung în Grecia prin portul Pireu merg apoi până la Salonic, de unde se îndreaptă spre graniţa cu Macedonia. Un tânăr sirian povestea că a mers 40 de kilometri pe jos, până în apropierea frontierei, şi că a avut nevoie de două săptămâni pentru a ajunge din Siria până la graniţa cu Macedonia", descrie sursa citată.

Potrivit poliţiei de la Budapesta, aproximativ 2.000 de refugiaţi au reuşit să pătrundă în noaptea de luni spre marţi pe teritoriul Ungariei. La gara din Szeged se adună refugiaţii care reuşesc să ajungă în Ungaria, venind din Serbia, după ce imigranţilor li s-a dat voie să treacă în Macedonia şi de acolo mai departe. "Gardul construit de autorităţile maghiare este aproape gata, dar aceasta nu-i împiedică pe oameni să treacă din Serbia în Ungaria. După ce trec frontiera, refugiaţii sunt preluaţi de poliţia de frontieră ungară, care îi duce într-unul din centrele de înregistrare din apropiere de Szeged. Fiecare refugiat primeşte o hârtie cu care trebuie să se prezinte, în următoarele 48 de ore, la una dintre taberele de refugiaţi din ţară", mai scrie Digi24.ro.

Autorităţile din Serbia aşteaptă ca în cursul zilei de marţi să treacă din Macedonia în Serbia aproximativ 3.000 de oameni. Au înfiinţat, într-o localitate din apropierea frontierei, o tabără de refugiaţi, unde autorităţile, alături de reprezentanţi ai Crucii Roşii şi ai Comisariatului ONU pentru Refugiaţi acordă îngrijiri medicale imigranţilor şi le oferă mâncare refugiaţilor care îşi vor continua apoi drumul spre Vestul Europei, cu precădere spre Germania.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON