URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Noiembrie 2020, 00:05

Vaccin împotriva Covid-19: Pfizer anunță că vaccinul său are o eficacitate de peste 90%

Vaccin împotriva Covid-19: Pfizer anunță că vaccinul său are o eficacitate de peste 90% foto: Pfizer
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pfizer și partenerul său german BioNTech sunt primele companii farma care prezintă date de succes după testarea pe scară largă a unui vaccin anticoronavirus. Pfizer a transmis luni că vaccinul său experimental are o eficiență de peste 90% în prevenirea Covid-19, potrivit datelor preliminare a unui studiu pe scară largă, anunțul fiind o victorie majoră în lupta contra pandemiei.

Companiile spun că nu au descoperit până acum îngrijorări serioase de siguranță. ”Astăzi este o zi grozavă pentru știință și umanitate”, a declarat Albert Bourla, director executiv și președinte al consiliului de administrație al Pfizer, citat de Hotnews.

”Am ajuns la această fază decisivă a programului nostru de dezvoltare a unui vaccin la un moment în care lumea are nevoie cel mai mult de el, când ratele de infectare ating noi recorduri, capacitatea spitalelor este aproape depășită, iar economiile se zbat să supraviețuiască”, a adăugat acesta.

Rata de eficacitate anunțată este mult peste cea de 50% solicitată de agenția pentru medicamente a SUA pentru un vaccin anticoronavirus. 

Pfizer și BioNTech, ce colaborau deja pentru dezvoltarea de vaccinuri anti-gripale pe baza mRNA, se așteaptă să producă anul acesta 50 de milioane de doze din vaccinul anti-covid (cu care să protejeze 25 de milioane de oameni) și până la 1,3 miliarde de doze anul viitor, transmite Reuters.

Vaccinul, intitulat BNT162b2, se bazează pe tehnologia mesajului RNA, care se bazează pe gene artificiale ce pot fi generate și fabricate în câteva săptămâni și produse pe scară largă mai rapid decât vaccinurile convenționale.

Pfizer și BioNTech au un contract de 1,95 miliarde de dolari cu guvernul SUA pentru livrarea a 100 de milioane de doze începând din acest an. Pfizer a spus că estimează că va produce până la 1,3 miliarde de doze de vaccin în 2021.

Uniunea Europeană a anunțat luni seară, la rândul său, că este foarte aproape de a încheia în perioada imediat următoare contractul cu Pfizer / BioNTech pentru achiziționarea a până la 300 de milioane de doze. „Contractul cu Comisia va fi semnat în curând”, a declarat comisarul pentru sănătate Stella Kyriakides, salutând anunțul „încurajator” al celor două laboratoare, care consideră că vaccinul lor în dezvoltare este „90% eficient” împotriva Covid-19.

Testele clinice de faza a treia pentru vaccinul anticoronavirus dezvoltat de coaliția americano-germană Pfizer – BioNTech au implicat peste 43.000 de persoane pentru a vedea dacă acesta funcționează, a scris Guardian. Voluntarii au primit fie vaccinul contra Covid-19 (administrat în două doze, la distanță de circa trei săptămâni) și o alternativă placebo, precum vaccinul anti-meningococic, fără ca ei (sau doctorii lor) să știe ce li s-a inoculat.

Până acum, 94 de persoane din cadrul testelor de faza a treia s-au infectat cu noul coronavirus, de trei ori decât limita planificată inițial de companie, dar, ținând cont că analiza arată că 90% dintre ei nu primiseră vaccinul, înseamnă că cel mult 8 dintre cei infectați cu Sars-Cov-2 fuseseră inoculați cu vaccinul real.

Pentru a confirma rata de eficacitate, Pfizer a spus că va continua testele clinice până vor fi 164 de cazuri de Covid-19 printre participanți, atât vaccinați cât și ne-vaccinați. Ținând cont se ritmul de creștere a infecțiilor din SUA, cifra ar putea fi atinsă până la începutul lunii decembrie, potrivit companiei americane.

Ministerul sănătății din Rusia a afirmat luni că vaccinul Sputnik V dezvoltat de Rusia are de asemenea o eficacitate de peste 90%, citând datele colectate în urma vaccinării populației în detrimentul unui studiu clinic, transmite ReutersRusia a demarat un program de vaccinare cu Sputnik V în pofida faptului că fazele avansate ale testării clinice nu au fost finalizate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Până se termină "mascarada" americană iar Kamala Harris va prelua conducerea 'de facto' a SUA ...
... vor fi lansate pe piață, de către "adevărații globaliști" care vor "extirpa" problema, mai multe vaccinuri (măcar 6) din seria anti-Covid !?! Apoi, când va da floarea la cireș, pe la noi ... toată lumea va aplauda încheierea "colonizării" și "anschluss"-ul ce ne este destinat.
Postat 10 Noiembrie 2020, 21:04 de CrisDumi
E mult pana departe!
AstraZeneca este unul dintre vaccinurile care ne vor da ceva mai puține bătăi de cap cu privire la transport și la administrare, pentru că este un vaccin care se comportă aproximativ la fel cu cele pe care le folosim astăzi. Pentru celelalte vaccinuri [inclusiv Pfizer!] care sunt în discuție se pune problema unor condiții speciale de transport și administrare!
Postat 10 Noiembrie 2020, 14:22 de pinonel
@unu
Sub cine altcineva sa fie facut, daca Trump a fost presedinte? Asa vorbesti de meritul lui Trump ca si cum el insusi ar fi lucrat la vaccin.
Postat 10 Noiembrie 2020, 11:55 de unul
vaccin...
tot in America, tot sub Trump si datorita parterneriatului lui cu economia de piata, in loc de nationalizari. Si tot guvernatorul din NewYork, care are frate prezentator la CNN, si e vinovat de moartea a mii de batrani dupa ordinele sale de a trimite bolnavii de covid in azile, zice ca e o veste proasta ca se intampla asta cat Trump inca e presedinte, si ar trebui intarziat procesul cateva luni...
Postat 10 Noiembrie 2020, 06:35 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON