URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Mai 2020, 08:59

Vacanţă forţată: Angajaţii Primăriei Oradea, trimişi de Bolojan din nou în concedii

Vacanţă forţată: Angajaţii Primăriei Oradea, trimişi de Bolojan din nou în concedii (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Epidemia de COVID-19 declanşează situaţii până de curând imposibil de conceput. În loc să îşi ţină oamenii la muncă, Ilie Bolojan îi trimite în vacanţă forţată. După ce şi-a obligat subalternii să îşi ia 5 zile de concediu pe anul în curs, iar cei care mai au restanţe de anul trecut chiar 10, edilul le-a pregătit subalternilor o nouă vacanţă.

Toţi angajaţii municipalităţii sunt obligaţi să îşi ia, prin rotaţie, încă 5 zile din concediul de odihnă, pe fondul reducerii activităţii.

Edilul speră că, prin acest repaus forţat, funcţionarii se vor odihni suficient de bine încât să nu mai ceară concediu peste vară, când este de aşteptat ca activitatea să revină la normal. Altfel spus, să îşi petreacă anul acesta vacanţa de la mare la birou...
 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
.........
Si cu 10% din numarul actual al bugetarilor treaba ar merge snur. Cu o conditie: sa ramana DOAR cei competenti!
Postat 08 Mai 2020, 05:43 de pinonel
Geniali sunt liberalii ăștia !?!
Au un talent deosebit, în vremuri mai puțin normale, să-și taie craca de sub picioare și să se vadă "outsideri" d.p.v. electoral ... chiar din partea "apropiaților" !?! Edilul ăsta șef nu pricepe un lucru elmentar ... că dacă ai rețea de net stabilă, atât pe 2,4 Ghz cât și pe 5 Ghz, nu ai nevoie de nici jumătate dintre funcționarii publici din subordine !?! Ce e aia vacanță forțată, încălcând astfel legea și drepturile omului ?!? Dăi afară pe cei în plus ... și termină cu aiurelile astea importate de la PSD !?!
Postat 06 Mai 2020, 14:47 de CrisDumi
AR TREBUI FĂCUTĂ O RADIOGRAFIE GENERALĂ A APARATULUI BUGETAR!!!
După o analiză obiectivă ar trebui, acolo unde se impune chiar reduceri de personal, pentru limitarea cheltuielilor,probabil s-ar putea începe din vârful fiecărui minister, analizată fiecare direcție și utilitatea ei iar în funcție de rezultat luat măsuri, sunt mult prea mulți șefi,sefuți, etc inventați de partide la nivel central sau in instituțiile deconcentrate din teritoriu care plimba hârtii aiurea doar pentru că sunt slugile unui partid sau altul.Basescu a avut sânge în instalație de a se atinge de bugetari și a plătit un preț , restul clasei politice nu vreți să fiți un kamikaze pentru binele patriei?
Postat 06 Mai 2020, 14:02 de User anonimizat
Cu exceptia..
Cu exceptia politiei, jandarmeriei, armatei(active nu chilotarii generali) si a angajatilor din sanatate aflati pe frontal de luta au luat lefuri integrale pentru frecat kuru. Noi, privatii am trecut in somaj sau concedii fara plata dar le platim putorilor lefuri integrale acestor bugetari! Pe vremea impuscatului la 22.000.000 de cetateni aveam 800.000 de bugetari acu la 18.000.000 de cetateni + miliarde de euro bagate in sisteme informatice(tot de noi platite) avem 1.300.000 de bugetari. O imensa miselie, hotie facuta de politicieni mizerabili. Cu o singura ecuatie de trei simpla bugetarii ar trebui sa fie undeva la 650.000 dar daca socotim si miliardele bagate in informatizare sigur calculele ne arata ca tot ce depaseste 500.000 de bugetari sunt putori care freaca kuru aiurea si unele pepule mai freaca ciomagul! Cred ca doare noi, majoritatea amarasteana putem pune punsc aceste miselii, hotii generalizate la nivel de tara de clica politruca "magistral" reprezentata de toat ce a emanate dion fsn:psd, udmr, pro,..... si alte adunaturi politruce. Doar in strada vom putea cere stoparea acestei miselii caci cu alegerile nu se rezolva nimic. Suntem tara care pe timp de pace are mai multi generali(chilotari, frizeri, muzicanti) decat nato+rusia la un loc, toti cu doctorate si majorari cu 25% la lefuri si pensii pe baza acestor doctorate obtinute la o academie desfiintata! nU AVEM RESURSE FINANCIARE PENTRU INFRASTRUCTURA, SANATATE, INVATAMANT CA NU AJUNGE BUGETUL STATULUI PENTRU LEFURI SI PENSII NESIMTITE! cUM POTI TU BUGETAR NESIMTIT SA CUMULEZI 2-3 PENSII SPECIALE?
Postat 06 Mai 2020, 10:22 de scortosul
Sacrilegiu
Sa tii atitea valori acasa cu salariu intreg,probabil si cu bonuri de masa,apoi sa-i bagi in concedii de odihna,sa le irosesti oportunitatea de a-si consuma voucherele de vacanta,asta inseamna sa fii bugetar.Ceilalti serviti 1000 lei somaj tehnic.Pofta buna.
Postat 06 Mai 2020, 10:09 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON