URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Martie 2020, 20:35

"Vă rugăm rămâneţi în casă!". Poliţia le spune orădenilor prin megafoane să respecte regulile anti-coronavirus (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Maşinile Poliţiei Oradea au ieşit, marţi, pe străzile municipiului, atât în timpul zilei cât şi seara pentru a răspândi, prin megafoane, mesajele de prevenire în contextul răspândirii noului coronavirus, punând accentul pe faptul că orădenii trebuie să fie responsabili şi să rămână în locuinţele lor, altfel îşi pot pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa.

"Vă rugăm să respectaţi regulile de izolare şi distanţarea socială! Nu vă expuneţi şi nu vă expuneţi familia! Respectaţi regulile de igienă spălaţi-vă pe mâini şi păstraţi distanţa! Rămâneţi în siguranţă, în casă!", a răsunat pe străzile Oradiei din autospecialele de Poliţie. 

Un alt mesaj a fost: "Vă rugăm să rămâneţi în casă. Orice ieşire în spaţiul public vă poate pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa. Vă rugăm rămâneţi în casă. Ieşiţi doar pentru urgenţe, protejaţi-vă sănătatea, nu vă expuneţi!". 

Astfel de atenţionări au fost făcute şi în alte oraşe ale ţării în scopul conştientizării publicului în ceea ce priveşte pericolul răspândirii infecţiilor cu COVID-19. 

Începând de miercuri, 25 martie, şi ieşirile în timpul zilei vor fi mult restricţionate, nu doar cele din timpul nopţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
"Vă rugăm rămâneţi în casă!"
In JB putem afla si aspectele pozitive ale statului in casa.Pentru a se asigura ca Primaria va incasa sumele aferente amenzilor de parcare,agentii de la politia locala primesc in continuare sarcina sa caute oradenii la casele lor,pe timp de epidemie.Nu e frumos?In loc sa se ocupe de izolati si carantinati.Ordine in primarie,curatenie in oras.Atentie la interfon si vizor!
Postat 25 Martie 2020, 18:13 de excalibur
CrisDumi, EXCALIBUR
Voi acum aveți ocazia sa vă spălați, faceți curat in casă, zugrăviți etc. Sa nu uitați Scortosul e zugravul
Postat 25 Martie 2020, 01:11 de Sandu2100
#Stati acasa
Mi se pare mie sau vad la televizor niste sportivi care stau acasa si ne transmit si noua stati acasa.Doar ca e vorba de ceva case de citeva sute de mp.Proletarii nu sta la casa.Ar trebui reglementat si acest aspect :"#Stati acasa" nu este egal cu "#Stati la bloc".#Stati acasa e acceptabil,o gradina,o terasa...Ce facem cu cei care #Stati la bloc"?
Postat 25 Martie 2020, 00:05 de excalibur
Până recent, ieșitul din casă era sănătos ... mișcarea era esențială !?!
Acum, stând în casă, mulți riscă să aibă alte probleme ... fiind un mediu mult mai nociv decât afară, să învârți aerul pe loc !?!
Postat 24 Martie 2020, 21:54 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON