URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Decembrie 2017, 14:14

USR Oradea va cere Agenţiei pentru Protecţia Mediului organizarea unei noi dezbateri publice pe tema reautorizării Nutripork

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderii USR Oradea au afirmat, joi, că vor cere în scris Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor organizarea unei a doua dezbateri publice pe tema reautorizării fermei de porci Nutripork din Ioşia, după ce vor primi din partea aceleiaşi instituţii răspunsurile la întrebările formulate în timpul primei dezbateri.

"Planează foarte multe suspiciuni asupra acestei autorizări. Cred că este şi în interesul APM Bihor să facă lucrurile mai transparente", a spus Marius Şovarschi, unul dintre vicepreşedinţii USR Oradea, în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai participat Cristian Rusu, preşedintele USR Oradea, şi Marius Selegean, vicepreşedinte.

Şovarschi a participat la prima dezbatere publică organizată de APM în Sala Mare a Instituţiei Prefectului Bihor la sfârşitul lunii noiembrie şi spune că, în cadrul întâlnirii, "APM Bihor şi DSP Bihor s-au erijat în avocaţii Nutripork", în timp ce orădenii erau clar revoltaţi de o reautorizare a fermei de porci din Ioşia.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, liderii USR Bihor i-au încurajat să dea dovadă de implicare civică şi prin propunerea unor proiecte pentru a fi realizate în Oradea pe platforma online a Primăriei Oradea, termenul limită fiind de 21 ianuarie 2018. Bugetul total alocat de municipalitate este de 1,5 milioane euro.

De altfel, reprezentanţii USR au amintit că partidul a propus, în scris, din luna martie Primăriei Oradea alocarea unui buget pentru investiţii alese de orădene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Nutripork
Buna ziua , de ce nu sunt obligati sa instaleze filtre pt mirosi si sa aibe o statie de epurare?Stiti cat suferim noi care locuim aici in imediata apropiere? Mai ales vara cand cara gunoiul cu remorcile ,este un miros insuportabil, dupa ce trece tractorul cu balegarul inca jumate de ora nu-se poate respira aerul.Sunt crescuta in aceasta zona , cunosc ferma din timpurile lui Ceausescu, atunci erau crescuti sute de mii de porci , dar nu era un miros atit de irezistibil ca-si acum.Cei drept era o statie de epurare, si-n prim rind nu mirosea balegarul a chimicale ca-si acum.Eu una sunt impotriva pt aceasta ferma in conditiile existente, impuneti masuri pt protejarea mediului si-al sanatati oamenilor, nu-le dati autorizatii.Ar trebui trasi la raspundere si pe cei care autorizeaza o astfel de ferma.STiti ca locuiesc la cca 1 km de ferma?Nu stiti asta!Vara ne omoara mustele din cauza acestei ferme .
Postat 15 Decembrie 2017, 09:16 de Monique67
INCHIDEREA
De ce nu cereți și inchiderea ptr ca nu mai are autorizație de mediu .????? ????????????????
Postat 14 Decembrie 2017, 21:13 de jules
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON