URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Iulie 2015, 17:30

Universitatea din Oradea se pregăteşte să ia un credit de 10 milioane de lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înainte de a pleca în vacanţă, şefii Universităţii din Oradea au decis să înceapă demersurile pentru accesarea unui nou credit pentru instituţie.

La propunerea Consiliului de Administraţie, format din rector, prorectori şi decani, Senatul Universităţii a avizat începerea demersurilor legale pentru achiziţionarea unei noi linii de finanţare. Din 2012 încoace, Universitatea accesează anual o linie de finanţare, iar cea folosită în prezent va expira în decembrie.

Noutatea este că creditul aprobat vineri de senatorii universitari are o valoare dublă faţă de precedentele, mai precis de 10 milioane de lei, dar asta pentru că va fi acordat pe o perioadă de doi ani, 2016 şi 2017.

"Linia de credit se va utiliza pentru efectuarea plăţilor în vederea derulării proiectelor cu finanţare comunitară", a precizat rectorul Constantin Bungău, în documentul explicativ oferit Senatului universitar.

Accesarea noului credit l-a nemulţumit însă pe decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Florian Bodog. Din 2012 încoace Universitatea din Oradea a girat liniile de finanţare cu clădirea FMF, dar Bodog a cerut ca această garanţie să fie ridicată, pentru ca imobilul să poată fi cuprins în proiecte europene. Drept urmare, Senatul Universităţii i-a şi cerut rectorului Bungău să facă o listă cu imobilele ce pot fi girate băncilor, iar clădirea FMF să fie doar ultima alternativă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON