Înainte de a pleca în vacanţă, şefii Universităţii din Oradea au decis să înceapă demersurile pentru accesarea unui nou credit pentru instituţie.
La propunerea Consiliului de Administraţie, format din rector, prorectori şi decani, Senatul Universităţii a avizat începerea demersurilor legale pentru achiziţionarea unei noi linii de finanţare. Din 2012 încoace, Universitatea accesează anual o linie de finanţare, iar cea folosită în prezent va expira în decembrie.
Noutatea este că creditul aprobat vineri de senatorii universitari are o valoare dublă faţă de precedentele, mai precis de 10 milioane de lei, dar asta pentru că va fi acordat pe o perioadă de doi ani, 2016 şi 2017.
"Linia de credit se va utiliza pentru efectuarea plăţilor în vederea derulării proiectelor cu finanţare comunitară", a precizat rectorul Constantin Bungău, în documentul explicativ oferit Senatului universitar.
Accesarea noului credit l-a nemulţumit însă pe decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Florian Bodog. Din 2012 încoace Universitatea din Oradea a girat liniile de finanţare cu clădirea FMF, dar Bodog a cerut ca această garanţie să fie ridicată, pentru ca imobilul să poată fi cuprins în proiecte europene. Drept urmare, Senatul Universităţii i-a şi cerut rectorului Bungău să facă o listă cu imobilele ce pot fi girate băncilor, iar clădirea FMF să fie doar ultima alternativă.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.