URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 09 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În mod cert, primarul Florin Birta începe să aibă apucături sinucigașe. Evident, din punct de vedere electoral. Ori s-a săturat de postul care-i mănâncă tinerețile, ori mizează pe capacitatea infinită a orădenilor de a uita, altfel nu se explică de ce, în preajma campaniei electorale, traficul în oraș este practic blocat...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Greva profesorilor a ajuns la a doua săptămână și s-a radicalizat, nu dă semne că se va încheia degrabă. În sectorul privat nu cred că există cineva care să viseze la o creștere a salariului, dintr-o dată, cu 25%, iar dacă n-o primește să lase lucrul când îi e mai drag patronului. Cu toate că o astfel de majorare nu e deloc simbolică, greviștii din învățământ o resping totuși cu vehemență, forțând după deviza „acum ori niciodată”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
24 Decembrie 2021, 19:08

Universitatea din Oradea, în direcția digitalizării: 880 de studenţi vor primi tablete

Universitatea din Oradea, în direcția digitalizării: 880 de studenţi vor primi tablete foto: Universitatea din Oradea
Universitatea din Oradea, în direcția digitalizării: 880 de studenţi vor primi tablete foto: Universitatea din Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Studenţii Universităţii din Oradea care primesc burse sociale au acum şanse mai bune să urmeze cursurile care se ţin online. Printr-un proiect cu finanţare europeană, Universitatea a cumpărat 880 de tablete pentru studenţi şi câteva zeci de laptopuri pentru profesori.

„În cadrul proiectului „e-UOradea – Access for all”, scris, câștigat și derulat de echipa de management a Universității din Oradea, au fost puse la dispoziția tuturor studenților beneficiari de burse sociale și burse sociale ocazionale tablete pentru uz educațional cu acces la internet. Nu mai puțin de 880 de studenți orădeni au intrat în posesia noilor lor tablete. Mai mult, 60 de cadre didactice ale Universității din Oradea pot lucra, de acum înainte, pe laptopuri noi și performante”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Studenţii sunt aşteptaţi la la sediile facultăților unde sunt înmatriculați, pentru a-și ridica personal tabletele.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, au fost achiziționate și distribuite către toate facultățile orădene echipamente IT necesare pentru asigurarea condițiilor optime în vederea digitalizării sistemului de învățământ universitar și a derulării activității didactice în mediul on-line. Este vorba de sisteme „All-In-One” și routere wireless, de tip „acces point”.

Înainte să înceapă vacanţa de iarnă, toate echipamentele achiziţionate în proiect au fost distribuite, astfel încât să fie montate cât mai curând în laboratoare şi în campus. „În scurt timp, nu mai puțin de 150 de routere wireless, de tip „acces point”, vor acoperi întregul campus al  Universității din Oradea”, se mai arată în comunicat.

Finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate, proiectul are o valoare de 1,9 milioane de lei, din care 2% reprezintă contribuţia Universităţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Tablete
Nu stiu dacă invers nu era totuși mai bine. Tablete la profesori si laptopuri la studenții săraci.
Postat 25 Decembrie 2021, 17:47 de User anonimizat
Care Universitate??
Cel mai bun lucru pentru Oradea era o Universitate puternică , serioasa cu profesori de elită si zeci de mii de studenti in domenii cheie IT, MEDICINĂ , INGINERIE... din pacate NU e ce trebuie... de asta Clujul e unde e... sa ai 100.000 de studenti care sa cheltuie minim 500 de euro lunar in economia locală sunt 50 miloane euro lunar... investitorii au de unde sa aleaga oameni pregatiti... asta inseamna dezvoltare... nu PODURI , PASAJE , EXPROPRIERI... Mai bine faceai o UNIVERSITATE de la zero decat sute de milioane aruncate din credite in conturile constructorilor de casă...
Postat 25 Decembrie 2021, 12:30 de strada
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6181 RON
  • 1 EUR = 4.9543 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON