URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Decembrie 2021, 19:08

Universitatea din Oradea, în direcția digitalizării: 880 de studenţi vor primi tablete

Universitatea din Oradea, în direcția digitalizării: 880 de studenţi vor primi tablete foto: Universitatea din Oradea
Universitatea din Oradea, în direcția digitalizării: 880 de studenţi vor primi tablete foto: Universitatea din Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Studenţii Universităţii din Oradea care primesc burse sociale au acum şanse mai bune să urmeze cursurile care se ţin online. Printr-un proiect cu finanţare europeană, Universitatea a cumpărat 880 de tablete pentru studenţi şi câteva zeci de laptopuri pentru profesori.

„În cadrul proiectului „e-UOradea – Access for all”, scris, câștigat și derulat de echipa de management a Universității din Oradea, au fost puse la dispoziția tuturor studenților beneficiari de burse sociale și burse sociale ocazionale tablete pentru uz educațional cu acces la internet. Nu mai puțin de 880 de studenți orădeni au intrat în posesia noilor lor tablete. Mai mult, 60 de cadre didactice ale Universității din Oradea pot lucra, de acum înainte, pe laptopuri noi și performante”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Studenţii sunt aşteptaţi la la sediile facultăților unde sunt înmatriculați, pentru a-și ridica personal tabletele.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, au fost achiziționate și distribuite către toate facultățile orădene echipamente IT necesare pentru asigurarea condițiilor optime în vederea digitalizării sistemului de învățământ universitar și a derulării activității didactice în mediul on-line. Este vorba de sisteme „All-In-One” și routere wireless, de tip „acces point”.

Înainte să înceapă vacanţa de iarnă, toate echipamentele achiziţionate în proiect au fost distribuite, astfel încât să fie montate cât mai curând în laboratoare şi în campus. „În scurt timp, nu mai puțin de 150 de routere wireless, de tip „acces point”, vor acoperi întregul campus al  Universității din Oradea”, se mai arată în comunicat.

Finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate, proiectul are o valoare de 1,9 milioane de lei, din care 2% reprezintă contribuţia Universităţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Tablete
Nu stiu dacă invers nu era totuși mai bine. Tablete la profesori si laptopuri la studenții săraci.
Postat 25 Decembrie 2021, 17:47 de User anonimizat
Care Universitate??
Cel mai bun lucru pentru Oradea era o Universitate puternică , serioasa cu profesori de elită si zeci de mii de studenti in domenii cheie IT, MEDICINĂ , INGINERIE... din pacate NU e ce trebuie... de asta Clujul e unde e... sa ai 100.000 de studenti care sa cheltuie minim 500 de euro lunar in economia locală sunt 50 miloane euro lunar... investitorii au de unde sa aleaga oameni pregatiti... asta inseamna dezvoltare... nu PODURI , PASAJE , EXPROPRIERI... Mai bine faceai o UNIVERSITATE de la zero decat sute de milioane aruncate din credite in conturile constructorilor de casă...
Postat 25 Decembrie 2021, 12:30 de strada
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON