URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2017, 18:00

Unii ieftinesc, alţii nu: RCS&RDS vrea în continuare suprataxă pe serviciile de roaming

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autoritatea de Reglementare în Comunicatii (ANCOM) a primit de la RCS&RDS o cerere pentru un aviz care să îi permită să aplice, pentru un an, o suprataxă pe serviciile de comunicații utilizate de clienții proprii în roaming în țările UE, solicitarea fiind în analiză, scrie Profit.ro.

"ANCOM a primit și analizează cererea RCS & RDS prin care solicită Autorității autorizarea aplicării unei suprataxe pe o perioadă de 12 luni pentru serviciile de comunicații utilizate de clienții proprii în roaming în UE/SEE. Conform regulamentului european, furnizorii care nu pot susține comercial furnizarea 'Roam like at home' pot solicita autorității naționale de reglementare o autorizare pentru a percepe utilizatorilor o suprataxă în plus față de tarifele naționale, încă de la primul minut/SMS/MB consumat în roaming în UE/SEE", a transmis ANCOM.

După cum se ştie, minutele, mesajele scrise (SMS) și datele consumate în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) și tărilor din Spațiul Economic European (SEE) se vor scădea din resursele naționale incluse. După epuizarea acestora, consumul va fi tarifat la fel ca în România, în afara propriei rețele, dar în limitele unei utilizări rezonabile.

Potrivit Profit.ro, modelul de business al RCS&RDS, care furnizează servicii de telecomunicații mobile cu convorbiri nelimitate la tarif fix, se bazează pe prețurile apelurilor pe piața locală. Prin eliminarea tarifelor de roaming, de la 15 iunie, operatorul se va confrunta cu creșterea masivă a consumului de minute, SMS și date în roaming și, implicit, majorarea plăților către alți operatori din alte state.

De altfel, operatorul scrie în raportul anual pe 2016 că, fără aplicarea unor tarife suplimentare în roaming cheltuielile suplimentare, respectiv plățile majorate către ceilalți operatori, nu pot fi recuperate în conformitate cu actualul model de business.

RCS&RDS avea 3,305 milioane de abonați de telefonie mobilă la finele primului trimestru al acestui an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ai dreptate....
.... ce sa fac cu un abonament super ieftin daca atunci cand ies din oras pierd semnalul?! Bine, il pierd si in oras, nu o data m-am trezit eu sau/si celalalt vorbind singur. Dau 5 euro la orange si n-am probleme! De la rds iau netul, chit ca am abonament de 1000mb, rar sare de 300Mb, dar deocamdata il pastrez! Si inca ceva: rds are cel mai mizerabil serviciu de relatii cu clientii, cred ca le face lobotomie inainte de a-i angaja. Noroc cu OPC-ul!
Postat 16 Iunie 2017, 16:06 de pinonel
rusinos de mici..
deja rds avea preturi rusinos de mici.. la ce ma ajuta roaming gratis dfar limitat, daca abonametul oferit de concurenta e de doua - trei ori mai scump?
Postat 16 Iunie 2017, 10:10 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON