URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iunie 2017, 18:00

Unii ieftinesc, alţii nu: RCS&RDS vrea în continuare suprataxă pe serviciile de roaming

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autoritatea de Reglementare în Comunicatii (ANCOM) a primit de la RCS&RDS o cerere pentru un aviz care să îi permită să aplice, pentru un an, o suprataxă pe serviciile de comunicații utilizate de clienții proprii în roaming în țările UE, solicitarea fiind în analiză, scrie Profit.ro.

"ANCOM a primit și analizează cererea RCS & RDS prin care solicită Autorității autorizarea aplicării unei suprataxe pe o perioadă de 12 luni pentru serviciile de comunicații utilizate de clienții proprii în roaming în UE/SEE. Conform regulamentului european, furnizorii care nu pot susține comercial furnizarea 'Roam like at home' pot solicita autorității naționale de reglementare o autorizare pentru a percepe utilizatorilor o suprataxă în plus față de tarifele naționale, încă de la primul minut/SMS/MB consumat în roaming în UE/SEE", a transmis ANCOM.

După cum se ştie, minutele, mesajele scrise (SMS) și datele consumate în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) și tărilor din Spațiul Economic European (SEE) se vor scădea din resursele naționale incluse. După epuizarea acestora, consumul va fi tarifat la fel ca în România, în afara propriei rețele, dar în limitele unei utilizări rezonabile.

Potrivit Profit.ro, modelul de business al RCS&RDS, care furnizează servicii de telecomunicații mobile cu convorbiri nelimitate la tarif fix, se bazează pe prețurile apelurilor pe piața locală. Prin eliminarea tarifelor de roaming, de la 15 iunie, operatorul se va confrunta cu creșterea masivă a consumului de minute, SMS și date în roaming și, implicit, majorarea plăților către alți operatori din alte state.

De altfel, operatorul scrie în raportul anual pe 2016 că, fără aplicarea unor tarife suplimentare în roaming cheltuielile suplimentare, respectiv plățile majorate către ceilalți operatori, nu pot fi recuperate în conformitate cu actualul model de business.

RCS&RDS avea 3,305 milioane de abonați de telefonie mobilă la finele primului trimestru al acestui an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ai dreptate....
.... ce sa fac cu un abonament super ieftin daca atunci cand ies din oras pierd semnalul?! Bine, il pierd si in oras, nu o data m-am trezit eu sau/si celalalt vorbind singur. Dau 5 euro la orange si n-am probleme! De la rds iau netul, chit ca am abonament de 1000mb, rar sare de 300Mb, dar deocamdata il pastrez! Si inca ceva: rds are cel mai mizerabil serviciu de relatii cu clientii, cred ca le face lobotomie inainte de a-i angaja. Noroc cu OPC-ul!
Postat 16 Iunie 2017, 16:06 de pinonel
rusinos de mici..
deja rds avea preturi rusinos de mici.. la ce ma ajuta roaming gratis dfar limitat, daca abonametul oferit de concurenta e de doua - trei ori mai scump?
Postat 16 Iunie 2017, 10:10 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON